Nieuws
Promotionele render van de Acer Predator BiFrost Intel Arc A770-videokaart, een eerste videokaart van hardwarefabrikant Acer, nota bene het vlaggenschip van Intels eerste generatie gaming-videokaarten.

Acer zou ook aan AMD Radeon-videokaarten werken

Na Intel-gpu's werkt Acer mogelijk ook aan AMD-gpu's

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Chinese ingewijden van de hardware-industrie claimen dat Acer binnenkort ook AMD Radeon-videokaarten produceert.

De geruchten zijn afkomstig van de Chinese fora van BoardChannels, waar doorgaans wel vaker plannen van fabrikanten voortijdig besproken worden. Ingewijden claimen dat Acer de productie van AMD-videokaarten al langer voorbereidt; de eerste producten dienen later dit jaar nog te verschijnen.

Voor Acer is het inmiddels geen bizarre zet meer. Eind 2022 stapte de hardware-fabrikant al in de videokaartproductie met een eigen Intel Arc A770-kaart, onder het eigen Predator-gamingmerk. Een kleine maand later lanceerde Acer daarnaast een budgetkaart, in de vorm van een Intel Arc A380. Vooralsnog beperken de Predator-videokaarten zich tot de relatief nieuwe Intel-gpu's, maar volgens de geruchten voegt ook AMD zich binnenkort Acers gpu-leveranciers.

Een Nvidia-kaart van Acer lijkt nog wel verder verwijderd, zo claimen de ingewijden. Volgens geruchten ligt een samenwerking met Nvidia pas later in het verschiet; in de "vroege fases [van Acers videokaartproductie]" beperken de gpu's zich tot die van Intel en AMD.

Dit artikel delen:

Lees meer

Avatar Generations nu beschikbaar op iOS en Android Het verhaal van Like a Dragon: Ishin! uitgelicht
0

Reacties op: Acer zou ook aan AMD Radeon-videokaarten werken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.