Guide
pokemon home

Pokémon Home: Installeren, overzetten, ruilen en meer uitgelegd

Alles dat je moet weten over de dienst

Geschreven door Jacco Peek op
Sinds vandaag is Pokémon Home beschikbaar, The Pokémon Company’s nieuwe clouddienst. Met Home kunnen spelers hun monsters naar de cloud uploaden, ze beheren vanaf hun smartphone en Switch en ruilen met anderen. Omdat Home een nogal dubieuze constructie is, vind je hieronder een handige gids.

Pokémon Home is beschikbaar als losse applicatie in de Nintendo eShop, de Google Play Store en de App Store. Met de applicatie is het mogelijk om pokémon over te zetten van Pokémon Sword en Shield, Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee, Pokémon Go en de Pokémon Bank – en daarmee alle 3DS-titels. Ook biedt de dienst andere functies, zoals het Global Trade System, pokémon kunnen beoordelen, uitgebreide statistieken en beschrijvingen van pokémon en meer.

Installeren en verbinden.

Om gebruik te maken van Pokémon Home moet in ieder geval de Switch-versie uit de Nintendo eShop worden geïnstalleerd. Na het kiezen van de taal en regio vraagt Home of gebruikers een Nintendo Account te koppelen voor het gebruik van de mobiele applicatie. Indien je gebruik wilt maken van het Global Trade System in de mobiele app is het handig om op beide apparaten in te loggen met hetzelfde account, dat je eventueel kunt herstellen op de website van Nintendo als je het wachtwoord bent vergeten.

Vervolgens worden spelers ontvangen door professor Grand Oak en de virtuele assistent Poké Boy, waarbij je een naam invoert en een uiterlijk kiest uit één van de generaties Pokémon Games. Op de Switch-versie ontvangen gebruikers ook een starter-pokémon: Charmander, Bulbasaur of Squirtle. In de mobiele applicatie doorloop je hetzelfde traject. Eenmaal opgestart verschillen de Switch- en iOS- en Android-versies echter van elkaar qua functionaliteiten:

Switch:

 • Pokémon: pokémon verplaatsen van en naar games
 • Pokédex: de National Dex met informatie over alle pokémon
 • Notebook: een overzicht van alle activiteiten in Pokémon Home
 • Move: pokémon uit Pokémon Bank
 • Points: het omzetten van Bank Points in Battle Points
 • Settings: instellingen voor onder andere audio

iOS/Android:

 • Your Room: een kamer met je starter-pokémon
 • Pokémon: een overzicht van alle pokémon in Home
 • Trade: alle ruilopties met onder andere het GTS
 • Challenges: uitdagingen om stickers mee te verdienen
 • Friends: vrienden toevoegen en uitnodigen voor ruilen
 • News: nieuws over Pokémon Home

Hieronder worden de belangrijkste opties nader uitgelegd.

pokemon home

Pokémon overzetten (Switch)

De hoofdmoot van Home is het kunnen opslaan van pokémon in de cloud. In feite fungeert de dienst als een National Dex, wat inhoudt dat alle 893 verschillende exemplaren op één plek kunnen worden bewaard, iets wat ontbreekt in Sword en Shield. Het feit dat de laatste delen Sword en Shield geen National Dex ondersteunen, betekent echter wel dat alleen monsters in de Galar-Pokédex naar die games kunnen worden overgezet. Pokémon overzetten uit de rest van de games is eenrichtingsverkeer, dus bekijk onderstaande afbeelding goed voordat je aan de slag gaat.

pokemon home

Pokémon Bank (Move)

Pokémon Home ondersteunt ook voorloper Pokémon Bank. In Bank kunnen pokémon uit Pokémon X en Y, Omega Ruby en Alpha Sapphire en (Ultra) Sun en (Ultra) Moon worden opgeslagen, waardoor deze nu ook naar Home kunnen worden verplaatst. Ook monsters uit de DS-delen kunnen via Pokétransporter naar Bank worden overgezet. Pokémon overzetten van Bank naar Home is overigens enkel mogelijk met zowel een abonnement op Pokémon Bank (4,99 euro per jaar) en een premium abonnement op Home. Tussen 3 februari en 3 maart is Bank gratis te gebruiken.

Om gebruik te maken van de functie moet je ervoor zorgen dat hetzelfde Nintendo Network ID is gekoppeld aan dat van Pokémon Home. Ook is het handig om de desbetreffende 3DS bij de hand te houden met Pokémon Bank geopend.

pokemon home

Selecteer vervolgens Move daarna Begin Move in de Switch-versie. Selecteer vervolgens in Pokémon Bank op de 3DS Move pokémon from Bank to Pokémon Home. Hierna is het mogelijk om boxen met pokémon te selecteren om over te zetten, dus niet individuele monsters. Let op: de code die na het selecteren ingevoerd moet worden is slechts drie minuten geldig, dus er is wat haast bij geboden. Ook kunnen pokémon niet meer terug naar Bank.

Pokémon Sword en Shield

Pokémon verplaatsen uit Sword en Shield is relatief eenvoudig. Selecteer Pokémon in de Switch-versie en kies vervolgens Sword of Shield. Let erop dat de cartridge zich in de Switch bevindt of dat de game is geïnstalleerd. Vervolgens kunnen pokémon uit alle boxen worden geselecteerd en worden verplaatst – kies met ZL en ZR het groene vakje om meerdere tegelijk te selecteren. Pokémon die zich in je party bevinden zijn niet over te dragen en enkel exemplaren uit de Galar Pokédex kunnen worden verplaatst van Home naar Sword en Shield. Druk op Quit om op te slaan.

pokemon home

Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee

Pokémon overdragen vanuit Pokémon Let’s Go is vergelijkbaar met Sword en Shield. Waar Pokémon in de Galar-Pokédex weer terug kunnen naar Sword en Shield, zijn pokémon uit Home echter niet compatible met Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee.

Pokémon Go

Bij lancering van Pokémon Home wordt de mobiele game Pokémon Go nog niet ondersteund. De eerste 151 pokémon kunnen wel eerst worden verplaatst naar Pokémon Let’s Go, om ze vervolgens naar Home over te zetten.

Ruilen (iOS/Android)

Met Pokémon Home is het mogelijk direct vanuit de applicatie te ruilen, helaas nog niet op de Switch. Je vindt de functie door naar links te swipen in de app.

Global Trade System

Het Global Trade System (GTS) keert terug na afwezigheid op de Switch. Het GTS is in feite een soort marktplaats voor het ruilen van pokémon, waarbij je door ruilvoorstellen scrolt of er zelf een opstelt. Om te ruilen selecteer je Deposit Pokémon, en vervolgens welke je ervoor terug wilt. Op pokémon zoeken is ook mogelijk, namelijk via Search for pokémon. Ruilen gebeurt vervolgens op de achtergrond.

pokemon home
pokemon home

Room Trade

Ook is er Room Trade, een manier om met tot twintig willekeurige mensen te ruilen. Spelers krijgen dan een willekeurige pokémon terug van een ander persoon in de kamer, feitelijk een variant van Wonder Trade. Je aansluiten bij een kamer kan via een Pattern, Room ID of Join Random Room Trade en is gratis voor alle Home-gebruikers. Mensen met een Premium abonnement kunnen ook zelf een kamer openen.

Wonder Box

Wonderbox is een feature voor mensen die graag een risico nemen. Met Wonderbox is het namelijk mogelijk om tot tien pokémon willekeurig te ruilen. Ruilen gebeurt op de achtergrond als de pokémon eenmaal zijn achtergelaten.

Friend Trade

De laatste optie is Friend Trade, waarbij je met vrienden uit je vriendenlijst een ruil kunt starten.

Pokémon Home Points en Battle Points (Switch)

Met het verplaatsen van pokémon in Home verdienen spelers Pokémon Home Points. In de Nintendo Switch-versie van de applicatie is het mogelijk om deze punten om te zetten naar Battle Points om zeldzame items aan te schaffen door Points te selecteren. Vervolgens selecteer je de game waar de punten naartoe worden gestuurd. Per dertig Pokémon Home Points ontvangen spelers één Battle Point.

National Dex en Judge-functie

Home ook over een National Pokédex. De National Dex omvat alle pokémon en kan worden gefilterd op regio en geeft onder andere weer in welke games het monster voorkomt en geeft verschillende vormen weer, zoals Mega Evolutions.

Zowel de Switch-versie als de mobiele applicaties ondersteunen een Judge-functie die de statistieken beoordeelt. In beide gevallen vind je de beoordelingen door op de statistiekengrafiek te tikken. De mobiele versie biedt nog een aantal extra functies, zoals de pokémon van alle kanten kunnen bekijken en zoeken op moves.

pokemon home

Overige functies

Tot slot beschikt Home over een aantal extra’s, zoals Mystery Gifts die tijdens evenementen te vergaren zijn, nieuws over onder andere toernooien in Sword en Shield en verschillende uitdagingen om stickers mee te verdienen. In de toekomst verschijnen gevechtsgegevens, waarmee gebruikers populaire pokémon en strategieën kunnen ontdekken.

Hieronder is een tabel te zien met welke functies worden ondersteund in de Switch-versie en de mobiele versie van Pokémon Home.

pokemon home

Gratis en Premium

Er zijn twee versies van Pokémon Home: gratis en Premium. De gratis versie is op veel vlakken beperkt ten opzichte van de premiumversie. Zo kunnen spelers dertig pokémon tegelijk opslaan en één pokémon in het GTS. Premium ondersteunt daarentegen 6.000 pokémon en drie pokémon in het GTS. Premium kost 15,99 euro per jaar, 4,99 euro per 90 dagen en 2,99 euro voor 30 dagen. Hieronder is een tabel te zien met de verschillen.

pokemon home

Dit artikel delen:

Lees meer

Gratis dynamisch PlayStation-thema voor The Last of Us: Part 2 uitgebracht Live om 15:00 uur: Modern Warfare seizoen 2 met Tjeerd en Cody
3

Reacties op: Pokémon Home: Installeren, overzetten, ruilen en meer uitgelegd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Jumpman

  • 13 februari 2020 06:47
  Eerste indruk is dat het werkt. Twee of drie keer n melding gehad dat inloggen niet ging, wisselend op tel en switch, maar al met al doet het wat het moet doen. Had binnen enkele minuten al mijn Pokemon van box naar home over gezet. Eerst een enkele box om te testten maar daarna 26 boxen tegelijk.

  Wat mij nooit duidelijk is geweest en wellicht bij meerdere niet is dat je nu al direct Pokemon kan overzetten naar sword en shield die eigenlijk pas met de updates in de zomer en najaar mee zouden komen. Heb net m’n Blastoise over gezet en kan er zonder problemen mee vechten. Ik was in de veronderstelling dat ze dan pas werden toegevoegd. Blijkbaar dus al met de laatste update van de game. Heb ook zojuist wat mythical Pokemon zoals Zeraora en Celibi en legendary Zekrom Solgaleo en Lunala over kunnen zetten.

  Verder zonder problemen 2 switch devices en telefoon nu in gebruik met deze dienst. Hij logt (meestal) netjes in en gegevens van de een worden direct aangepast op het ander apparaat.

  Nog steeds n prijzige dienst (heb n jaar genomen) maar t doet wel wat t moet doen.

  Enigste minpunt tot dusver is dat speciale Pokemon niet geruild kunnen worden, zo lijkt. Zo mis ik 4 mythical Pokemon waaronder Darkrai maar die wordt niet weergegeven in de zoekresultaten, als ik dan vervolgens Mew te ruil aanbied komt de melding dat dit niet kan ivm speciaal verkregen Pokemon. Voor zover ik weet zijn zo’n beetje alle mythical Pokemon speciaal verkregen. Een aantal Pokemon lijken dan uitgesloten voor ruil.

  Pluspunt is wel (en verbetering tegenover box) dat home kijkt naar de savefile op de switch zonder dat de cardridge van die game aanwezig moet zijn. In het begin krijg ik de optie te kiezen uit sword shield of let’s go Pikachu. Kies je versie en je ziet gelijk welke Pokemon er in die game aanwezig zijn. Hier had ik de cardridge niet bij nodig in tegenstelling tot het artikel zegt. Geen van mijn games zijn digital maar enkel fysieke exemplaren.

  Tot dusver wel tevreden over 😄

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  EdwinS

  • 14 februari 2020 10:45
  Voor mij hetzelfde. Werkt prima en heb nu al mijn Pokemon beschikbaar op switch en mobiel. En ik kan het hierboven genoemde punt beamen, je hebt idd niet de games op de switch nodig. Alleen een save is voldoende.

  Ikzelf heb twee kanttekeningen kunnen vinden:
  - In Bank kon je je boxen groeperen, ik heb deze mogelijkheid nog niet gevonden
  - Ik heb hem op mijn iPhone geïnstalleerd en op mijn iPad, dat mag dus blijkbaar nog niet. Als ik op mijn iPad inlog krijg ik een melding dat er al een ander mobieldevice gekoppeld is :(

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  xXDannyNLXx

  • 15 februari 2020 21:08
  klopt het dat het nou eigenlijk alleen waardevol is als je sword of shield hebt?
  alle pijlen gaan alleen daar in de tekening heen en weer. speel zelf vooral go.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.