Interview met Ian Wood over de game

Je nadert de oase en neemt een slok water. Maar wat is dit nou? Het water smaakt zanderig, nee, modderig zelfs. Met je handen schuif je de modder aan de kant en begin je dieper te graven. Na een paar flinke scheppen met je hand beginnen zich de eerste tekenen van vers water te vertonen. Het is dus toch wél een oase. Verstopt onder een dikke laag modder.

Schoonheid zit van binnen

De pracht van MX vs. ATV Reflex zit voornamelijk onder het oppervlak verstopt. Het zijn de technische vernieuwingen die het spel boven de vorige delen in de franchise plaatsen. Waren de vorige games voornamelijk een evolutie van de voorganger, dit deel pakt het rigoureuzer aan. Naast de mogelijkheid om de rijder en het voertuig afzonderlijk van elkaar te besturen, de zogeheten Rider Reflex, heeft de game ook een uitgebreid algoritme om terreindeformatie toe te passen wanneer je door het landschap scheurt.

Het zijn twee vernieuwingen die eigenlijk in elke offroad-racegame zouden moeten zitten. Bovendien geeft het MX vs. ATV Reflex een meerwaarde boven MX vs. ATV Untamed, dat eigenlijk niet meer dan een next-gen-versie van zijn voorganger was. Zoals gezegd heeft het spel een Rider Reflex-besturingssysteem. Hiermee worden voertuig en bestuurder van elkaar gescheiden en beiden aan een analoge stick toegewezen. Met de linker stick bestuur je het voertuig en met de rechter stick heb je controle over de bestuurder. Zo kun je achterover leunen om meer hoogte te krijgen bij sprongen of opzij hangen om een bocht scherper te kunnen nemen. Het is een systeem dat in het begin erg vreemd aanvoelt, maar na enkele races steeds comfortabeler aan begint te voelen. Voor je het weet manoeuvreer je jezelf tussen de andere coureurs door op weg naar de koppositie.

Creëer je eigen pad

Om daar te komen vormen niet alleen de tegenstanders een obstakel, maar ook de omgevingen. Het spel speelt zich af op plaatsen waar je komt om vies te worden en het liefst enkele kleerscheuren op te lopen. Heuvels, rotsen, boomstammen en beekjes wachten erop om getrotseerd te worden door een handvol stoere mannen op motoren of All-Terrain Vehicles. Naast modderige landschappen zul je ook door zand en sneeuw moeten ploeteren, waarbij elk grondtype natuurgetrouw reageert op de ontberingen die het moet doorstaan.

Hier komt ook de terreindeformatie om de hoek kijken. Overal waar je rijdt, laat je een spoor achter in het landschap. Ronde na ronde raakt het parcours meer verweerd. Dit heeft gevolgen voor de bestuurbaarheid van je voertuig. Des te meer je van de voorbereden paden afwijkt, des te meer weerstand je zult ondervinden. Het mooie van de techniek is dat alles wat je tijdens een race doet, ook daadwerkelijk zichtbaar blijft gedurende de rest van de race. De game biedt naast gewone racecompetities ook wedstrijden waarbij je de vetste stunts uit je mouw moet zien te toveren om de jury te imponeren. Het is een welkome afwisseling, die nog eens aangevuld wordt met races die je alleen in andere voertuigen kunt voltooien, waaronder buggy's en trucks.

Alles heeft zijn prijs

Zoals met alles het geval is, komt vooruitgang altijd met een prijs. MX vs. ATV Reflex heeft op grafisch gebied concessies moeten doen en heeft niet de pracht en praal die we van hedendaagse games gewend zijn. De omgevingen zijn visueel bij lange na niet zo indrukwekkend als bij Pure of MotorStorm het geval was. Het helpt de game ook niet echt dat er voor de demo, die een aantal weken geleden verschenen is, één van de minst bijzondere banen gekozen is. Een boek wordt vaak beoordeeld op de voorkant, maar in dit geval lijkt het de inhoud die zeker het bekijken waard is.