Het welkomspakket is overigens op moment van schrijven nog niet beschikbaar. Sony laat nog weten wanneer men twee spellen mag downloaden.

InFamous

InFamous is een superheldengame in een open wereld. Centraal in het spel staat de keuze tussen goed en kwaad. Afhankelijk van welke kant je kiest, speel je andere krachten vrij, die ieder gebaseerd zijn op elektriciteit. Naast hoofdmissies die het verhaal voortstuwen zijn er ook een hoop zijmissies te doen, zoals racen over de daken van de stad of afrekenen met een konvooi vol schurken.

"InFamous is op een fijne manier een ander soort game. Het klimmen en klauteren is van ongekend niveau, elektriciteit is een toffe superkracht en Empire City is een stad waar je het kippenvel van krijgt. Het fundement van de game is ook sterk genoeg om de wel aanwezige minpunten ruimschoots te compenseren. InFamous is simpelweg een absolute aanrader en staat garant voor uren en uren speelplezier. Maar een echte superheld, dat is het jammer genoeg net niet."

Lees de rest van de recensie
Bekijk meer screenshots van InFamous
Bekijk video's van InFamous 


WipEout HD

WipEout HD is een van de weinige grotere PS3-games die optimaal gebruikmaakt van de Full HD-resolutie. Het spel is gemaakt voor 1080p, maar staat eigenlijk vooral bekend als die ene game waarvan de Platinum Trophy zo enorm lastig te halen is.

"Wipeout HD is dé definitie van HD-gaming. Het detail en geliktheid druipen tijdens het spelen van je scherm af. De gameplay schiet er niet eens bij in, want deze is uitdagend en diep. En vernieuwing? Nee, die krijg je voor 18 euro niet."

Lees de rest van de recensie
Bekijk meer screenshots van WipEout HD
Bekijk video's van WipEout HD


Ratchet & Clank: Quest for Booty

Quest for Booty is een direct vervolg op het het volwaardige Tools of Destruction. Vier uur aan extra gameplay die grotendeels meer van hetzelfde is, maar op een aantal punten wel wat nieuwe dingen toevoegt aan het avontuur van Ratchet & Clank. 

"Met Ratchet and Clank: Quest for Booty toont Insomniac Games aan dat downloadbare games meer dan ooit als een waardig formaat beschouwd moeten worden. De actie- en platformelementen zijn van een bewonderenswaardig niveau en ook op audiovisueel gebied is geen enkele reden tot klagen. Hier staat echter wel tegenover dat het spel nauwelijks vernieuwingen kent en de spelmogelijkheden behoorlijk ingeperkt zijn ten opzichte van Tools of Destruction. Voor vijftien euro kun je echter geen buil vallen en neem je deze mankementjes al snel voor lief."

Lees de rest van de recensie
Bekijk meer screenshots van Quest for Booty
Bekijk video's van Quest for Booty


Dead Nation

Met Dead Nation benut ontwikkelaar Housemarque zijn eigen kwaliteit om een twin stick-shooter te maken, zoals het al eerder deed met Super Stardust HD. Ruimteschepen worden vervangen door zombies, lasers door een pistool of ordinaire shotgun.

"Dead Nation zet voor 13 euro andere games te schande die voor de volle prijs over de toonbank gaan. Het spel kost zeker zes uur om uit te spelen en is zowel offline als online coöperatief te doorlopen. De onophoudelijke stromen zombies worden ook nog eens geweldig in beeld gebracht en het is heerlijk om hen af te slachten. Je zou jezelf ernstig tekort doen indien je dit spel niet aanschaft." 

Lees de rest van de recensie
Bekijk meer screenshots van Dead Nation
Bekijk video's van Dead Nation


LittleBigPlanet

LittleBigPlanet was de eerste titel van Sony die het Play, Create, Share-principe introduceerde. Er zitten standaard wat levels in het spel om te doorlopen, maar het belangrijkste blijft dat je zelf levels kunt maken, kunt delen en die van andere kunt downloaden om zelf te proberen. 

"LittleBigPlanet is één van de beste en zeker de origineelste game die ik in tijden heb gespeeld. De gameplay is in feite bijzonder eenvoudig, LittleBigPlanet laat zich immers met een paar knoppen spelen. Het zijn de bijzonder knap ontworpen levels in de verhaalmodus die ervoor zorgen dat die simpele gameplay nooit saai wordt, maar juist bijzonder leuk en fris blijft. Zowel voor de gamer als non-gamer is LittleBigPlanet een onweerstaanbaar spel, door het geweldige design, de altijd leuke multiplayer, een briljant nieuw hoofdpersonage en de simpele, maar toch erg diepgaande opzet. Het is daarnaast de erg krachtige level-editor die LittleBigPlanet net dat beetje extra geeft. Of je hem nu zelf gebruikt of geniet van de creaties van anderen, het zorgt ervoor dat de game bijna onbeperkt houdbaar is. Een game als deze zul je voorlopig niet meer spelen."

Lees de rest van de recensie
Bekijk meer screenshots van LittleBigPlanet
Bekijk video's van LittleBigPlanet


Heb je naast een PlayStation 3 ook een PlayStation Portable, dan kun je ook uit vier PSP-games kiezen. Welke dat zijn kun je hier lezen.