Ronimo Games staat niet alleen bekend om Swords & Soldiers, maar ook als de studio die het concept voor THQ’s De Blob bedacht. De werknemers van de studio studeerden toen nog aan de Hogeschool voor Kunsten te Utrecht, en maakten het concept voor de gemeente Utrecht. Maar juist het kleurrijke Swords & Soldiers, dat vorig jaar de publieksprijs en de award voor meest originele gameplay op de Dutch Game Awards won, heeft veel gedaan voor de studio: “De game heeft zeker een hoop deuren geopend. We merken een enorm verschil in hoe we nu benaderd worden door uitgevers”, aldus Jasper Koning, gameontwerper en medeoprichter van Ronimo Games.

De ervaring en reputatie die het team dankzij de Wii-versie van Swords & Soldiers heeft opgedaan, heeft enorm geholpen. Zonder die ervaring had Ronimo de game nu niet zo gemakkelijk naar PlayStation 3 kunnen brengen. “Het uitgeven van de PS3-versie door Sony Online Entertainment en nu ook het regelen van een uitgever voor onze volgende game was veel moeilijker geweest.” De game heeft de kersverse ontwikkelaar dus geen windeieren gelegd, bovendien verschijnt de game binnenkort ook op PC, iPhone en iPad.

Toen we anderhalf jaar geleden contact opnamen met Ronimo, zat de studio nog op een zolder in Utrecht. “We zitten nog steeds op dezelfde zolder met dertien werknemers op het moment, en dat gaat nog prima”, aldus Koning. “Het is ook best een flinke zolder, zo'n 135 vierkante meter. Toch willen we binnenkort ook naar het nieuwe pand van de Dutch Game Garden, wel zo gezellig.” Dit pand van de Nederlandse stichting, die helpt bij de groei van de Nederlandse game-industrie, is het ABN AMRO-pand op het Neude te Utrecht. Hier zitten diverse Nederlandse ontwikkelaars.

Maar waar we nu vooral nieuwsgierig naar zijn, is waar die nieuwe programmeur voor nodig is. De studio kan bevestigen dat het werkt aan een nieuwe titel, maar Koning kan hier nog niet teveel over kwijt. “Wel kan ik zeggen dat [de ontwikkeling] erg goed gaat. De game gaat zich wat meer richten op multiplayer, wordt 2D en zal in eerste instantie op Xbox Live Arcade en PlayStation Network verschijnen.”

Gezien de originaliteit van Swords & Soldiers en het concept achter De Blob hebben we er het volste vertrouwen in dat ook de nieuwe game van Ronimo weer hoge ogen zal gooien. We houden de ontwikkelingen rondom de studio in de gaten.