Tijdens de 5 missies die Medal of Honor™ Rising Sun rijk is wordt je geconfronteerd met een aantal situaties en omgevingen. Om jezelf wegwijs te maken in wat er gaat komen vanaf 28 november op je PS2, Xbox of NGC kan je in de onderstaande gallery een aantal van de situaties terug zien.

Hoe verder je komt in de game, hoe meer er wordt verteld over het achterliggende verhaal door leden van het peloton. Elk pelotonlid heeft een verhaallijn die wordt onthuld in de loop van de game. Griffin's vrienden en vijanden komen tot leven via de sterk verbeterde AI en interacties van de AI-animaties met de verschillende omgevingen. Alle personages - vrienden en vijanden - gebruiken de omgevingen voor bescherming en beschutting tijdens aanvallen.

EALA werkt nog steeds nauw samen met de Congressional Medal of Honor Society om te waarborgen dat Medal of Honor Rising Sun de idealen en de integriteit van de prestigieuze Medal of Honor weergeeft. Het team blijft ook contact onderhouden met kapitein Dale Dye, militair-technisch adviseur voor de oorspronkelijke Medal of Honor-titel, om de authenticiteit van de game te waarborgen.