Geen Nederlandse spraakherkenning voor Xbox One Kinect bij lancering
Maandag werd bekend dat de Kinect van de Nederlandse Xbox One geen Nederlandse spraakherkenning heeft tijdens de lancering. Het is ook niet mogelijk om de menutaal op Nederlands te zetten, en de spraakherkenning op een andere taal. De console helemaal op een andere taal zetten kan, maar wie dat doet heeft geen toegang meer tot de Nederlandse Xbox One Store.

Vervelend nieuws voor gamers die al bijna een jaar wachten op de Nederlandse versie van de Xbox One, die al sinds november 2013 uit is in de meeste Europese landen. Het is helemaal zuur omdat Microsoft Nederlandse Kinect-spraakherkenning als een reden van het uitstel gaf. Het is te hopen dat de Nederlandse spraakherkenning snel wordt toegevoegd.

Samsung toont virtual reality-bril Gear VR
Samsung komt met een virtual reality-bril genaamd Gear VR. De bril is een accesoire voor de Samsung Galaxy Note 4, en wordt in samenwerking met Oculus (van de Oculus Rift) gemaakt. De Note 4 kan in de bril worden geschoven, en toont vervolgens een verschillend beeld voor ieder oog, wat het effect van 3D geeft. Samsungs Gear VR gaat 199 euro (zonder controller) of 249 euro (met controller) kosten.

De Gear VR is geen concurrent van de Oculus Rift, maar richt zich voorlopig alleen op gebruikers van de Galaxy Note 4. Mensen die de telefoon niet hebben, moeten flink in de buidel tasten: een Galaxy Note 4 kost als los toestel maar liefst 799 euro, met een Gear VR erbij zou de totale prijs dus minimaal op duizend euro uitkomen. Als het puur om de VR gaat, is de Oculus Rift momenteel de goedkopere optie.

Eerste screenshots van Rollercoaster Tycoon World
De eerste screenshots van RollerCoaster Tycoon World doken deze week op. Het spel komt begin 2015 uit voor de pc. Net als in de voorgaande games moeten spelers een pretpark bouwen en de gasten tevreden houden. In dit deel kunnen tot vier spelers samenwerken om één pretpark te bouwen, en plattegronden van attracties online delen.

RollerCoaster Tycoon 4: Mobile kreeg van Gamer.nl een dikke onvoldoende, onder meer door de microtransacties. De uitgever van RollerCoaster Tycoon World belooft dat er geen microtransacties in de nieuwe game komen. Dat klinkt in ieder geval positief, het is alleen afwachten of ontwikkelaar Pipeworks de sfeer van de originele RollerCoaster Tycoongames weet te vangen.

Minecraft deze week naar Xbox One en PS4
Deze week is Minecraft uitgekomen op zowel de Xbox One als de PlayStation 4. Woensdag kwam het spel op Sony's console uit, Microsofts spelcomputer was vrijdag aan de beurt. Beide consoles laten eigenaars van Minecraft op de oudere generatie consoles tegen een kleine prijs upgraden.

Hoewel niet iedereen van het spel gecharmeerd is, valt niet te ontkennen dat Minecraft nog steeds een immens succesvolle game is met in totaal 54 miljoen verkochte exemplaren. Nu kunnen dus ook eigenaars van de nieuwe generatie consoles van het bouw-/survivalspel genieten. Eén van de weinige platformen waar Minecraft nog niet gesignaleerd is, is de Wii U. Zeker voor een familieconsole als de Wii U is de afwezigheid van Minecraft voor het platform opvallend te noemen.

LizardSquad zegt DDoS-aanvallen te staken
LizardSquad, dat de afgelopen twee weken DDoS-aanvallen uitvoerde op onder meer Sony's Playstation Network, Xbox Live, de streamingdienst Twitch en het populaire spel League of Legends. Deze gingen hierdoor tijdelijk offline. LizardSquad heeft naar eigen zeggen zijn doel bereikt: chaos zaaien in de gamecommunity. Ook suggereerde de groep op Twitter dat er een bom zat in een vliegtuig met Sony-topman John Smedley erin.

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als een belangrijke dienst als Twitch, PSN en Xbox Live eruit ligt. LizardSquad probeert een punt te maken: bedrijven moeten meer geld uitgeven aan betere beveiliging, aangezien gamers betalen voor online diensten. Maar waarom dan gamers benadelen?  De bommelding gaat echter nog verder, en laat zien dat er ook gevaarlijke situaties kunnen ontstaan door dit soort acties. Gelukkig is LizardSquad nu ontbonden, en is de FBI op zoek naar de daders.

Xbox One officieel uit in Nederland
De Xbox One is sinds vrijdag officieel verkrijgbaar in Nederland. De console lag sinds vorig jaar al in veel winkels, maar vrijdag was echt de officiële lancering. Gamer.nl recenseerde de Xbox One en zette ook een lijst met alle verkrijgbare games online.