In een wereld waarin de Sovjetunie de koude oorlog heeft gewonnen, ontvouwt zich een hevige strijd in de straten van Amerika. In de rol van Christopher Stone ontwikkel je je van een doorsnee New Yorker tot een onverschrokken patriot die een leger vrijheidsstrijders rekruteert en aanvoert in de straten van New York City. Freedom Fighters ™ combineert de diepgang van een spel gebaseerd op teamgevechten, met de intensiteit van een wargame vol actie die plaatsvindt in de straten, metro's en gebouwen van de stad. Leiderschap gaat gepaard met grote verantwoordelijkheden. De levens van je soldaten en de strijd om de Amerikaanse vrijheid liggen in jouw handen. Jij bent degene die door je moed, charisma en leiderschapskwaliteiten alles bij elkaar moet houden. Omdat oorlogen niet door één man worden gewonnen, hangt succes in belangrijke mate af van je vaardigheid om stadgenoten uit New York te rekruteren en aan te voeren in de strijd tegen het Rode Gevaar. Een intuïtief systeem voor het werven van rekruten stelt je in staat je medesoldaten bevelen te geven en belangrijke missies uit te voeren met een enkele druk op een knop.

Je levert gevechten in de waarheidsgetrouw weergegeven straten van NY. De stadsgevechten gaan naadloos in elkaar over en verplaatsen zich van de straten naar binnenshuis en andersom.

Er zijn hoge beloningen en zware straffen voor respectievelijk winst en verlies in Freedom Fighters. Het op charisma gebaseerde systeem van rekruteren kent punten toe voor het redden van vrijheidsstrijders of het veroveren van belangrijke vijandelijke stellingen. Hierdoor kun je meer manschappen rekruteren en een emotionele band met de vechters opbouwen.

Je personage en de rekruten nemen het met verschillende soorten enkel- en tweehandige wapens op tegen het Rode Leger, maar gebruiken ook oosterse vechtsporten in hun strijd voor de vrijheid.

Op teamgevechten gebaseerde snelle actie stelt je in staat maximaal 12 Freedom Fighters te rekruteren en in de strijd aan te voeren.

Intense, ijzingwekkende guerrillaoorlog in een stad met scenario's die uiteenlopen van kleine sabotagemissies tot grootschalige veldslagen waarin je vijandelijke stellingen moet veroveren.

Op charisma gebaseerd rekruteringssysteem kent punten toe voor het redden van gevangenen en het veroveren van belangrijke basissen.

Grote variëteit aan wapens, zoals machinegeweren, raketten en molotovcocktails.

Evolutie van het personage waardoor de hoofdrolspeler verandert van een doodgewone burger in de taaiste Freedom Fighter ter wereld.

Omgevingen en jaargetijden veranderen met de tijd. Als het spel vordert, vervalt de stad langzaam om uiteindelijk te veranderen in een enorm slagveld.

Verbeterde renderingtechnologie dankzij Io Interactive's 'Glacier'-engine die verbluffende 3D-effecten mogelijk maakt, zoals real-time lichteffecten, regen, sneeuw, rook en explosies.

Uitgebalanceerde omgevingsgeluiden, zoals geschreeuw tijdens het gevecht, geschreeuwde bevelen en muziek die bijdragen aan het tempo en de actie in het spel.

Multiplayer-ondersteuning. Maximaal vier spelers op een gedeeld scherm in de consoleversies.

Uitgever: Electronic Arts

Ontwikkelaar: Io Interactive

Releasedatum: september 2003

Categorie: derdepersoonsactie

Officiele Freedom Fighters website