C&C Generals

De ultieme Golfoorlog game op dit moment is C&C Generals. Het spel heeft een hightech leger, de nodige terroristen en veel woestijnlandschappen. De eerste missie van de Amerikaanse campaign speelt zich zelfs af in Bagdad, met als doel het uitschakelen van de Irakese massavernietigingswapens. Vernietigend toeslaan met Apache helikopters, veel aanvallen vanuit de lucht en de laatste restjes tegenstand opruimen met grondtroepen. Dit wordt natuurlijk afgewisseld met de A-10 en benzinebom aanvallen. Erg onrealistisch is wel dat je ook de hulp in kunt roepen van de VN, maar de mannen van EA kunnen ook niet alles goed hebben.

De Amerikanen zijn flink in de overmacht tegen de terroristen, al zijn die natuurlijk niet weerloos. Biologische wapens, zelfmoordaanslagen of een stads guerrilla zijn stuk voor stuk bijna eng realistische mogelijkheden. Hierdoor worden de high-tech wapens van de Amerikanen nog flink op de proef gesteld. Als superwapen hebben de terroristen nog een raketaanval met miltvuur, laten we in ieder geval hopen dat dit stuk van het spel fictie blijft.

Prisoner of War

Prisoner of War is het spel voor iedere Irakese krijgsgevangene. Inmiddels heeft de coalitie al duizenden Irakezen gevangen genomen, waarvan sommige vast wel willen ontsnappen. Prisoner of War is hiervoor de game bij uitstek. Ontsnap uit het zwaar bewaakte Amerikaanse kamp door patrouilles te misleiden, items te verbergen en handig gebruik te maken van de omgeving. De mogelijkheden zijn eindeloos om de vrijheid te verkrijgen. De ontsnapping is van groots belang om de strijd tegen de aartsvijand Amerika voort te zetten, of om je gezinnetje te verzorgen natuurlijk.

Het originele spel speelt zich wel af tijdens WOII, dus je moet wel alle hakenkruizen en andere Duitse Tweede Wereldoorlog uitingen vervangen voor Amerikaanse symbolen. Dit zal voor de ware geloofsstrijder natuurlijk geen bezwaar zijn.