Realistic head lights for all trucks

De koplampen van de trucks in Euro Truck Simulator 2 geven licht. Heel veel licht. Denk aan de gemiddelde totaal onrealistische zaklamp in een willekeurige first-person shooter, maar dan nog een slagje erger. De mod 'Realistic head lights for all trucks' zorgt dat de lichtval beter op de weg wordt geprojecteerd en houdt de hoeken waar de lampen niet bij kunnen komen lekker donker. De mod zorgt hiermee voor dat kleine extra beetje spanning tijdensnachtelijke ritten. Een dubbele espresso of halve liter Red Bull nuttigen alvorens het installeren van de mod wordt sterk aangeraden.

Ceska interior

De échte Euro Truck Simulator 2-liefhebber wil zich natuurlijk een échte trucker voelen. En wat gaat er boven een Tsjechische trucker? Helemaal niets! Daarom is er een mod te downloaden die het interieur van je truck in Tsjechische sfeer brengt, inclusief oude koffiemok, stickers en vlaggetjes. Dat vrolijkt de boel ook zo lekker op. Helaas zit een bijpassende radiozender niet bij de mod inbegrepen, maar deze is met enkele aanpassingen gemakkelijk te maken. Hitjes als Na Zemi Svítá mogen natuurlijk niet ontbreken. Kijk wel goed uit, want al die vlaggetjes maken het zicht op de weg een stuk onduidelijker.

More traffic mod

Alleen voor de echte die-hards. Een mod die de straten in de binnenstad en de snelwegen doet vullen met heel veel auto’s. En heel veel auto’s maken tezamen heel lange files. Voor veel autobestuurders een hel, maar voor de echte Euro Truck Simulator-fanaat natuurlijk een must-have. Want hoe kun je écht in de huid van een trucker kruipen als je niet eens weet hoe het voelt om uren in de file te staan op weg naar je volgende eindpunt? Daarnaast trekken de auto’s in de game net zo traag op als de gemiddelde oma in haar Toyota Aygo, dus je krijgt echt de volledige file-behandeling.

DAF Albert Keijzer

Het Nederlandse transportbedrijf Albert Keijzer uit Zaandam houdt van ons landje. Daarom zijn alle trucks van het bedrijf knaloranje en is DAF, het Nederlandse vrachtwagenmerk, ook favoriet. Enkele maanden geleden was Albert Keijzer één van de eerste bedrijven die met de nieuwe DAF XF reed. Kijk, dat noemen we liefde voor het vaderland hebben. Een Nederlandse truckfanaat is zelf net zo gek op ons landje dat hij de nieuwe DAF XF een oranje kleurtje gaf en een heuse replica van de Albert Keijzer-trucks maakte. Hij rijdt als een tierelier en ziet er ook nog eens kek uit. Echt Nederlands vakmanschap in Euro Truck Simulator 2 en een uitstekende truck om je eigen transportimperium mee uit te breiden.

Real fuel station: Shell

Tanken is waarschijnlijk niet één van de meest favoriete bezigheden van de Euro Truck Simulator 2-speler. Geen wonder, want de tankstations zien eruit als aftandse winkeltjes waar al tien jaar geen hond meer geweest is. Het doel van de 'Real fuel station'-mod is om meer realistische tankstations in de game te implementeren en daarom worden tankstations van verschillende bedrijven nagemaakt. Shell, één van de belangrijkste brandstofboeren, is met zijn geelrode kleuren natuurlijk één van de bekendste en mag eigenlijk niet in een truckgame ontbreken.

Coca-Cola mod

Laat het Coca-Cola niet weten, maar hun trucks vol met het donkerbruine goddelijke goedje kunnen gewoon in Euro Truck Simulator 2 rondrijden en zelfs bestuurd worden. Naast de knalrode trucks met een grote tanker zijn er ook ‘normale trucks’ van Coca-Cola te besturen, en allemaal beschikken ze over het kenmerkende logo. De Euro Truck Simulator 2-speler die geen warm gevoel krijgt bij het besturen van deze truck (want wie kent deze reclame nu niet uit zijn kindertijd?), moeten deze mod vooral links laten liggen. Maar wie al direct begint mee te neuriën bij het horen van ‘Always Coca-Cola, badadada, always Coca-Cola!’ mag deze mod écht niet laten liggen.

Scania Spongebob

Bij Gamer.nl houden we sowieso van alliteraties, helemaal als het om Spongebob Squarepants gaat. De Scania Spongebob-mod betreft een witte Scania-truck met, jawel, afbeeldingen van Spongebob Squarepants en Squidward Tentacles. Gewoon, omdat het kan en tof is. Voor de trucker die niet oud wil worden. Of om te combineren met de Ceska interior-mod. Want dan ben je een échte Tsjechische trucker in een Spongbob Scania-truck. En als je eenmaal zo hebt rondgecruised, kun je in Euro Truck Simulator 2 eigenlijk wel vredig sterven.