Xbox-topman Kareem Choudhry stopt bij Microsoft

Xbox-topman Kareem Choudhry stopt bij Microsoft

Hij was de laatste tijd verantwoordelijk voor AI-ontwikkelingen bij Xbox

Kareem Choudhry, die al jaren betrokken was bij allerlei Xbox-initiatieven, gaat na meer dan 26 jaar werkzaam te zijn geweest bij Microsoft weg bij het bedrijf.

Dat meldt Windows Central. Gisteren zou de laatste dag van Choudhry zijn geweest bij het bedrijf. Meer details over zijn vertrek zijn er niet, maar ze worden in verband gebracht met aanhoudende veranderingen binnen het leiderschap van de Xbox-divisie en herstructurering van het team.

Choudhry was de laatste jaren verantwoordelijk voor de AI-plannen met betrekking tot Xbox - zo werd er gewerkt aan een kunstmatige chatbot. Eerder heeft Choudhry vooral geholpen met de backward compatibility van het Xbox-platform, en werkte hij aan Xbox cloud gaming.

Choudhry's voormalige team - Xbox Emerging Tech - zou nu aan het Xbox-hardwareteam worden toegevoegd dat wordt geleid door Roanne Sones. Er zou een nieuw 'Xbox Experiences and Platforms'-team zijn opgericht dat zich hard zou maken voor het verbeteren van de Xbox-ervaring op zowel consoles als Windows.

Onder gamers was Choudhry vooral bekend voor zijn opmerking over Xbox One - dat volgens hem een "monster" zou zijn qua kracht. Later volgde hij die opmerking op over de Xbox Series X - waarover hij zei dat het apparaat monsters als ontbijt zou eten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou