'Hi-Fi Rush 2 en nieuwe Dishonored werden gepitcht door gesloten Xbox-studio's'

'Hi-Fi Rush 2 en nieuwe Dishonored werden gepitcht door gesloten Xbox-studio's'

Microsoft claimt 'kleinere games nodig te hebben die prestige en awards opleveren'

Tango Gameworks en Arkane Austin zouden Hi-Fi Rush 2 en een nieuwe Dishonored-game hebben gepitcht voordat ze werden gesloten.

Dat claimt Bloomberg te hebben vernomen van bronnen. Arkane zou terug hebben willen keren naar zijn roots na het tegenvallende Redfall door een immersieve singleplayergame te maken - mogelijk een nieuwe Dishonored. Daarnaast probeerde Tango Gameworks een vervolg op het vorig jaar uitgekomen en geprezen Hi-Fi Rush van de grond te krijgen.

Begin deze week kondigde Microsoft aan verregaande wijzigingen door te voeren in de verschillende ZeniMax-studio's. Zo bleek dat zowel Tango Gageworks als Arkane Studios hun deuren sluiten. Microsoft heeft daarnaast ook Mighty Doom-ontwikkelaar Alpha Dog Games gesloten en voegt Roundhouse Studios samen met ZeniMax Online.

Volgens het Bloomberg-artikel zouden Xbox-directeur Matt Booty en ZeniMax-hoofd Jill Braff de ZeniMax-ontwikkelaars de werknemers van ZeniMax hebben toegesproken in een vergadering. Booty zou opvallend genoeg daar Tango Gameworks Hi-Fi Rush hebben geprezen. Volgens The Verge zou Booty zelfs hebben geclaimd dat het bedrijf "kleinere games nodig heeft die ons prestige en awards opleveren".

Booty zou hebben gemeld dat ZeniMax te "dun gespreid" was, als "pindakaas op brood". Daarom zou de keuze zijn gemaakt bepaalde studio's te sluiten en zo meer mogelijkheden te hebben voor andere studio's. Daarbij zouden de aanvragen van Tango en Arkane voor meer werknemers om aan nieuwe projecten te starten zijn afgewezen - in plaats daarvan werden de studio's gesloten. "Het is moeilijk om negen studio's verspreid over de wereld te ondersteunen met een mager centraal team en een alsmaar groeiende takenpakket."

In het artikel wordt gemeld dat Xbox "vrijwillige vaststellingsovereenkomsten" aanbiedt aan ZeniMax-werknemers met als doel ze te laten vertrekken. Volgens de bronnen van Bloomberg staan er dan ook meer ontslagen gepland binnen Xbox.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Profijt over creativiteit... Heel de xbox afdeling word gerunned door gasten die alleen maar omhoog failen. phil spencer en mat booty zijn geen clowns hoor, ze zijn het hele circus.

-2
test

Ik denk dat de gameindustrie op creatief vlak begonnen is met zijn/haar zwanenzang. Ondanks de gigantische winsten die deze bedrijven maken, is het nooit genoeg. Ook voor veel fans (fanboys en hielenlikkers) is het vooral belangrijk welk speelgoedbedrijf het meeste verkoopt, wie er wint op het einde van de rit en is elke keuze van het management heilig, terecht en een goede keuze. De haat die Microsoft nu krijgt, inclusief Phil Spencer, is meer dan terecht omdat hun aankoopgedrag buitenproportioneel was, de fanbase buitenproportioneel positief was en dat het aantal mensen die op straat (gaan) belanden, buitenproportioneel (zullen) zijn!

[Reactie gewijzigd door Don Carpaccio op 9 mei 2024 - 08:11]

-2

Aanbevolen voor jou