Gerucht: Vroege gesprekken over Helldivers 2 op Xbox worden gehouden

Gerucht: Vroege gesprekken over Helldivers 2 op Xbox worden gehouden

De game verscheen eerder dit jaar tegelijk op PlayStation 5 en pc

PlayStation zou vroege gesprekken houden over de mogelijkheid om Helldivers 2 naar Xbox te brengen.

Dat claimt Shpeshal Nick tijdens het Rumourmill-segment in de meest recente aflevering van de XboxEra Podcast. "We weten dat PlayStation een nieuwe CEO heeft, en ik denk dat de nieuwe CEO misschien meer open staat voor bepaalde dingen. Ik heb vernomen dat er wat erg, erg vroege gesprekken worden gehouden over de mogelijkheid dat Helldivers 2 naar Xbox komt."

PlayStation heeft sinds kort inderdaad een nieuwe interim CEO in de vorm van Hiroki Totoki, die PlayStation runt nu Jim Ryan is vertrokken. Daarbij lijkt Sony inderdaad steeds meer open te staan voor een multiplatformstrategie, al draait dat vooralsnog - op MLB The Show na - alleen om releases op pc. Toch zou het een schokkende zet zijn voor Sony om een first-party-PlayStation-game naar een concurrerende console te brengen.

Helldivers 2 kwam tegelijk op PS5 en pc uit en was op beide systemen een groot succes. Hoe dan ook is een Xbox-release voor de live-service-game vooralsnog niet officieel bevestigd.

Watch on YouTube
Helldivers 2

Helldivers 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ja even goed kijken naar zijn uitspraken. Kom op, dit is gaslighten, en gewoon verzonnen. De manier hoe hij dat zegt, zonder vernomen te hebben van bronnen. Dit is puur een verzonnen gerucht de wereld in slingeren zodat de fanboys ermee aan de haal gaan.

-9

Als je naar zijn uitspraken luistert dan houdt ie zelf ook een flinke slag om de arm dus dit is zeker geen gaslighting: "On the latest episode of the XboxEra podcast, notable insider Shpeshal_Nick claims that he's heard "very, very early preliminary discussions about the possibility of Helldivers 2 coming to Xbox." With the new interim CEO Hiroki Totoki recently taking charge of Sony Interactive Entertainment, Shpeshal_Nick suggests that the PlayStation executive may be "a little more open" to experimenting with aggressive multiplatform strategies. Although Nick states that it would make sense for Sony to put this PlayStation game on Xbox consoles, he reminds fans to take this information with a big dose of salt. "It doesn't mean it's coming [for sure], I just said there's very early discussions about it. It could all fall to pieces. . . They might not come to an agreement or something." https://gamerant.com/helldivers-2-xbox-possibility/ Ik begrijp werkelijk niet hoe jij tot die conclusie komt, als je even verder gezocht of beter geluisterd had zou je dit ook gevonden hebben.

[Reactie gewijzigd door KloptNietWatJeZegt op 23 april 2024 - 09:47]

2

Dus hij dekt zich in, omdat hij in zijn uitspraken al helemaal aangeeft dat hij iets denkt, maar niet van horen zeggen. Hij zegt namelijk eerst dat hij iets heeft gehoord, en daarna gaat hij over op het verhaal dat het alleen “logisch” zou zijn volgens hem maar de reden geeft hij niet namelijk. Dit is een wirwar van iets roepen, maar ook meteen ongeloofwaardig.

-6

"Dus hij dekt zich in, " Nee hij nuanceert zijn uitspraken, hij geeft precies aan hoe je zijn woorden moet interpreteren en dat er nog geen conclusies aan verbonden kunnen worden. "maar niet van horen zeggen" "Shpeshal_Nick claims that he's heard" Heard betekent gehoord. "maar niet van horen zeggen. Hij zegt namelijk eerst dat hij iets heeft gehoord," Heeft ie nu wel iets gehoord of niet? "Hij zegt namelijk eerst dat hij iets heeft gehoord, en daarna gaat hij over op het verhaal dat het alleen “logisch” zou zijn volgens hem maar de reden geeft hij niet namelijk" Omdat het vrij basic is dat als je je markt vergroot dat je dan meer klanten kan bedienen en meer geld binnenharkt, heel logisch gezien het een service games is met microtransacties. "Dit is een wirwar van iets roepen, maar ook meteen ongeloofwaardig." Het is voor jou misschien een wirwar, ik durf toch wel te beweren dat het voor 99% van de mensen gewoon heel logisch is.

[Reactie gewijzigd door KloptNietWatJeZegt op 23 april 2024 - 10:06]

2

Ben jij bekend met eerdere Shapperd uitspraken? Dat zou je eens moeten zijn namelijk. Hij spreekt zich zelf namelijk tegen. Met andere woorden hij zegt echt werkelijk niks. Zijn gehele beredenering is ongeloofwaardig juist omdat roepen “het is een service game dus het kan komen”. Nogal simpel is. Het is volgens jou logisch omdat het een service game is, maar daarmee help je als nog je concurrent. Helldivers heeft nauwelijks microtransacties die effectief niets doen met de game zelf.

-5

"Ben jij bekend met eerdere Shapperd uitspraken? " Nee, maar dat is niet relevant, we hebben het nu over deze uitspraak waar jij weer helemaal los over gaat. Maar van mij mag je met een paar voorbeelden komen, met linkjes naar uitspraken van hem met een link naar een bron die het tegendeel bewijst. Alvast bedankt. "Hij spreekt zich zelf namelijk tegen. " In deze quote spreek hij zichzelf niet tegen. Hij zegt dat hij gehoord heeft dat er vroege gesprekken zijn om Helldivers 2 naar XBox te brengen. Spreekt ie niet tegen. Hij zegt dat de nieuwe ceo van PS MISSCHIEN iets meer openstaat voor dit soort mogelijkheden. Hij brengt dat dus niet als feit, maar als eventuele reden voor het plaatsvinden van die gesprekken. Hij vindt het logisch is voor Sony om hun games uit te brengen op XBox, het is zijn mening kun je over twisten. Ik snap zijn gedachte, jij blijkbaar niet. Prima, maar daarin spreekt hij zichzelf niet tegen. Hij geeft aan dat deze informatie met een flinke schep zout genomen moet worden, aangezien de gesprekken zijn nog in een zeer vroeg stadium zijn en het nog op allerlei punten mis kan gaan. Spreekt hij zichzelf ook niet tegen. "Met andere woorden hij zegt echt werkelijk niks." Het enige wat ie zegt is dat er vroege gesprekken zijn tussen XBox en PlayStation over Helldivers 2, meer is het niet. Maar dat is meer dan niks. Maar als de man volgens jou helemaal niets zegt, waar maak je dan een probleem van precies? "Zijn gehele beredenering is ongeloofwaardig juist omdat roepen “het is een service game dus het kan komen”. Nogal simpel is." Ok dit is een mooie. Zijn hele beredenering is ongeloofwaardig omdat het argument dat Helldivers 2 een servicegame is simpel is... Dus het is pas geloofwaardig als het heel ingewikkeld en onlogisch is? Dat was trouwens niet zijn argument, maar dat noemde ik als mogelijke reden waarom Sony dit zou overwegen. "Het is volgens jou logisch omdat het een service game is, maar daarmee help je als nog je concurrent." Als Sony een game verkoopt op XBox, krijgt Microsoft daar standaard 30% van. Ik vermoed dat ze over de hoogte van dat percentage nu aan het praten zijn, maar inderdaad die 30% is voor XBox. Blijft er 70% (of hoger) over voor Sony en dan heb je nog de standaard stroom van inkomsten via microtransacties. Ik vind dat best logisch ja. Als ze 'hun concurrenten niet willen helpen' waarom staat de game dan ook op Steam? "Helldivers heeft nauwelijks microtransacties die effectief niets doen met de game zelf." Het is wel een season pass, verdienen ze ook geld mee schijnt. En of het iets met de game zelf doet is niet relevant, het gaat erom dat ze ermee verdienen.

[Reactie gewijzigd door KloptNietWatJeZegt op 23 april 2024 - 10:59]

2

@klopniet: als we deze beredenering moeten volgen, dan zou Nintendo al zijn games op de playstation moeten zetten.. of wacht...

0

@Liquid: wie heeft het over moeten? Het heeft niet met moeten te maken, kun je alleen maar in zwart en wit denken? Er zijn verschillende strategieën die logisch kunnen zijn en zouden kunnen werken, is dat echt zo moeilijk te begrijpen?

0
test

Even mbt MLB-The Show waar aan gerefereerd wordt. Dit was niet een keuze of strategie van Sony om dit te doen. Sony is namelijk gedwongen door MLB om deze game naar andere platformen te brengen. Als ze dat niet zouden doen zouden ze hun licentie zijn kwijtgeraakt.

3

Aanbevolen voor jou