Consoleversie van World of Warcraft wordt nog altijd overwogen

Consoleversie van World of Warcraft wordt nog altijd overwogen

'Ik denk dat niets compleet onmogelijk is'

Blizzard houdt nog altijd gesprekken over de mogelijkheid om World of Warcraft naar consoles te brengen.

Dat meldt Holly Longdale, executive producer en vicepresident van World of Warcraft, aan VGC. Ze werd gevraagd naar de mogelijkheid dat de game naar consoles komt. "Natuurlijk praten we daar over. We zijn gamers, ik denk dat niets compleet onmogelijk is, maar we hebben nu niets om aan te kondigen."

Eind vorig jaar reageerde Longdale ook al op de mogelijkheid dat World of Warcraft naar consoles komt. "Het is een ingewikkelde kwestie. We moeten de toegankelijkheid voor een consolepubliek geheel anders aanvliegen. (...) We hebben drie uitbreidingen waar we erg enthousiast over zijn. Maar het zou een leugen zijn om te zeggen dat we niet... natuurlijk praten we er over. We vallen nu onder Microsoft."

In het interview praatte Longdale ook over de overname van Blizzard door Microsoft, zoals in dit nieuwtje valt te lezen. "Niemand vraagt ons iets te doen. World of Warcraft doet het enorm goed en ze (Microsoft) zijn erg trots op wat we hebben bereikt, dus ze laten het zo. Ze zijn juist erg behulpzaam en hebben zoiets van, 'laat Blizzard Blizzard zijn'."

Eerder deze week gingen de inschrijvingen voor de bèta van WoW-uitbreiding The War Within open. Mensen die zich inschrijven maken kans een uitnodiging te ontvangen, en Blizzard geeft aan dat gedurende de bètatest uitnodigingen met enige regelmaat worden verstuurd.

Tijdens Blizzcon afgelopen najaar werd de uitbreiding aangekondigd als onderdeel van een trilogie aan uitbreidingen, genaamd The Worldsoul Saga. In The War Within zullen spelers ondergronds gaan in Azeroth, waar Nerubians en een Allied-ras genaamd de Earthen Dwarves te vinden zijn. Spelers kunnen nieuwe zones zoals Isle of Dorn, Azj-kahet, Hallowfall en The Ringing Deeps verkennen en meedoen aan een nieuwe schattenjacht genaamd Delves. The War Within moet ergens later dit jaar uitkomen.

Na The War Within volgt Midnight, dat zich in de oude wereld van Azeroth, Quel'thalas, afspeelt, waar de Void probeert de Sunwell te vernietigen om de wereld in duisternis te verhullen. De twaalfde uitbreiding heet The Last Titan, die zich in Northrend afspeelt, bekend van Wrath of the Lich King. Spelers onthullen een ingewikkeld complot rondom de teruggekeerde titanen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Classic WoW op PlayStation 5 en dan spelen op mijn Portal, poh. Retail WoW heb ik niks meer mee, veel te veel onzin en systemen erbij gekomen. Maar als Classic ooit komt, en de psn abo genoeg is, dan ben ik wel geïnteresseerd. Heb Classic ook op pc gedaan en vond het nog steeds echt leuk om te spelen, maarja...tijd he en dat WoW abonnement ga ik echt niet meer betalen.

-2

wow is nu van Microsoft die gaat niet zomaar op pan komen. Dan verdienen ze er niks aan

0
test

Als wow naar console gaat xbox dan gaat micro die op switch of switch 2 en ps ook. Uitbrengen wow kan je zien als een minecraft of cod een money maker voor xbox.

0

Aanbevolen voor jou