Atari komt met platformer Mr. Run and Jump

Atari komt met platformer Mr. Run and Jump

Game werd in eerste instantie ontwikkeld voor de Atari 2600

Atari geeft in juli de platformgame Mr. Run and Jump uit.

Het platformspel is ontwikkeld door Graphite Lab, dat eerder Hive Jump en Kombinera maakte, en laat spelers met Mr. Run and Jump de 'Realms of Color' verkennen, die op zoek is naar zijn vermiste hondje. Met precieze besturing moeten er allerlei 2D-levels doorlopen worden.

De ontwikkelaar noemt het spel "een droom die uitkomt voor speedrunners", maar mensen die het rustiger aan willen doen kunnen de levels verkennen voor verstopte verzamelbare items. Mocht het allemaal even teveel worden, dan kan de 'Dynamic Assistance' worden ingeschakeld, wat het spel makkelijker moet maken.

Mr. Run and Jump werd in 2021 door Graphite Lab-werknemer John Mikula ontwikkeld als een game voor de klassieke Atari 2600. Het team was zo gecharmeerd van het eindresultaat dat ze besloten een nieuwe versie van het spel voor moderne platforms te maken.

Mr. Run and Jump komt op 25 juli uit op PlayStation 5 en 4, Xbox Series en One, Nintendo Switch, Steam en Epic Games Store. De game verschijnt daarnaast ook op de Atari VCS, een moderne versie van de Atari 2600.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou