Succes Dragon's Dogma 2 krikt winstverwachting Capcom op

Succes Dragon's Dogma 2 krikt winstverwachting Capcom op

Geld

Het succes van Dragon's Dogma 2 legt uitgever Capcom bepaald geen windeieren.

De Japanse uitgever heeft de winstvoorspelling voor het afgelopen fiscale jaar, dat op 31 maart eindigde, naar boven bijgesteld. De totale omzet valt volgens de voorspelling 8,9% hoger uit dan de oorspronkelijke beraming, met 152.400 miljoen yen (916 miljoen euro). De winst zou 8,3% hoger liggen met 43.300 miljoen yen (260 miljoen euro). Dat heeft Capcom bekendgemaakt via een statement.

De oorspronkelijke voorspelling duidde al op een recordjaar voor Capcom, maar de daadwerkelijke resultaten pakken dus nog hoger uit. Dat komt onder andere door het succes van Dragon's Dogma 2, dat eind maart uitkwam en dus nog net binnen het fiscale jaar valt. Het bedrijf zegt dat Dragon's Dogma 2 'gunstig' heeft gepresteerd.

Niet alleen Dragon's Dogma droeg bij aan een recordjaar voor Capcom, maar ook het vorig jaar verschenen Street Fighter 6 is succesvol gebleken. Voor beide games maakt de uitgever op dit moment overigens geen verkoopcijfers bekend. Van Dragon's Dogma 2 weten we dat het in tien dagen tijd 2,5 miljoen exemplaren verkocht, terwijl Street Fighter 6 in januari op 3 miljoen stond.

Naast die twee games doen ook oudere titels van Capcom het blijkbaar goed: "Verkopen voor catalogustitels zijn gestegen, wat bestaat uit oudere titels uit grote series, dankzij hun aanhoudende populariteit." Capcom is ook de uitgever van grote series als Resident Evil en Monster Hunter.

Dragon's Dogma 2

Dragon's Dogma 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou