Immortals of Aveum-maker uit kritiek op ontwikkeling en kosten

Immortals of Aveum-maker uit kritiek op ontwikkeling en kosten

De game kostte in totaal zo'n 125 miljoen dollar om te maken

Een voormalige werknemer van Ascendant Studios heeft zich kritisch uitgelaten over de manier waarop de ontwikkeling en release van Immortals of Aveum is aangepakt.

Immortals of Aveum verscheen afgelopen augustus op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc en werd wisselvallig ontvangen. Later in het jaar ontsloeg de ontwikkelaar 45 procent van zijn werknemers. Het ging om de eerste game van Ascendant Studios.

Een anonieme, voormalige ontwikkelaar die werkzaam was bij de studio heeft zich op IGN nu kritisch uitgelaten over de situatie. De persoon laat weten dat de ontwikkeling ongeveer 85 miljoen dollar kostte, en dat uitgever Electronic Arts nog eens 40 miljoen dollar toevoegde voor marketing en distributie.

"De ontwikkeling van Immortals had een veel te grote schaal voor een debuutproject", zo meent de ontwikkelaar. "Er werkte serieus talent mee aan de ontwikkeling, maar om in de hedendaagse markt een triple-A singleplayershooter te maken, was een verschrikkelijk idee, zeker omdat het ook een nieuwe IP was die ook nog eens van Unreal Engine 5 gebruikmaakte. Het eindresultaat was een repetitieve campagne die veel te lang was."

Het is niet bekend waar Ascendant Studios nu aan werkt. Deonafhankelijk studio werd opgericht door Bret Robbins, die voorheen de creative director van de oorspronkelijke Dead Space en Call of Duty-games zoals Modern Warfare 3, Advanced Warfare en WW2 was.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Immortals of Aveum

Immortals of Aveum kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou