Gerucht: 'Ontwikkelaars nog niet enthousiast over komst van PlayStation 5 Pro'

Gerucht: 'Ontwikkelaars nog niet enthousiast over komst van PlayStation 5 Pro'

Sony zou echter wel begrijpen dat het om een niche product gaat

Diverse ontwikkelaars zouden op dit moment nog niet enthousiast zijn over de komst van de vermeende PlayStation 5 Pro.

Dat claimt Christopher Dring van Games Industry te hebben vernomen, zo meldt hij in zijn nieuwste podcastaflevering. Dring zou met meerdere ontwikkelaars hebben gepraat op de Game Developers Conference afgelopen week. "Ontwikkelaars hebben het idee dat ze (de PS5 Pro) nog niet nodig hebben - in ieder geval de ontwikkelaars waar ik mee heb gepraat. Velen hebben het gevoel dat ze nog niet het onderste uit de PlayStation 5 hebben gehaald."

Dring vervolgt: "Sommige bedrijven melden dat (de PS5 Pro) de markt niet gaat uitbreiden - dat het weinig effect gaat hebben. Deze generatie is nog niet eens goed en wel begonnen, laat staan dat er nood is aan een nieuwe console in het midden van de levenscyclus."

De journalist benadrukt wel dat hij verwacht dat fanatieke PlayStation 5-gamers zullen overstappen op de Pro, en dat Sony redelijke verwachtingen heeft en begrijpt dat het apparaat waarschijnlijk een niche doelgroep aanspreekt.

Sony heeft vooralsnog niet officieel een PlayStation 5 Pro aangekondigd, maar er gaan al geruime tijd geruchten over de komst van de console aankomend najaar. Eerder deze maand lekten er mogelijke specificaties van de console uit.

In dezelfde podcast meldde Dring daarnaast dat hij van sommige ontwikkelaars heeft gehoord dat ze twijfelen over het nut van hun games op Xbox Series X en S uitbrengen, vooral aangezien de verkoopcijfers in Europa tegenvallen. "Third-parties stoppen een hoop moeite in het maken van Series S- en X-versies van een game, terwijl de consument voornamelijk op pc en PlayStation 5 te vinden is."

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze bron (die in een eerder artikel, Xbox support in twijfel trok) is door dit bericht denk ik voor diezelfde geïnteresseerde fanatieke PlayStation 5-gamers, een stuk minder geloofwaardig geworden ineens. 😂

[Reactie gewijzigd door Marcopolo op 26 maart 2024 - 15:16]

2
test

Haha, vond het wel zo eerlijk om ook dit te plaatsen nadat we eerder vandaag van dezelfde bron het Xbox-gerucht hadden gebracht :)

0

Hier moet ik wel om lachen, echter is het sowieso een feit dat de Xbox minder verkoopt wat hij ook zegt, en dat daardoor nu steeds minder developers interesse krijgen is aannemelijk. Tenzij hier nog steeds mensen blijven roepen dat er helemaal niks met het merk xbox aan de hand is, maar die leven nog steeds in die ontkenningsfase. Je moet wel echt onder een steen hebben gelegen namelijk om Xbox hun falende console generatie niet te hebben meegekregen. Dat de verkopen daar downhill gaan weten we al 2 jaar en zie je aan alles en Phil zegt dat zelf ook, vandaar hun nieuwe focus om games naar andere platformen te brengen. Dat er developers niet blij zijn met de Pro of niet nodig hebben snap ik want die waren er ook tijdens de 4 Pro en One X. Wat wel zo is, is dat die console als zoette broodjes over de toonbank zal gaan. Nu zal ik wel weer minnetjes krijgen van die paar onderbuiken hier, maar over een jaar zullen we nog eens lachen. (Ik refereer even op de minnetjes die ik allemaal krijg op het ander bericht, van mensen die verbaasd doen alsof ze dachten dat het zo goed ging met xbox of nog steeds denken).

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 26 maart 2024 - 16:07]

-2

Van mij krijg je een plusje want je bericht klinkt zeer aannemelijk

-2
test

ach ja minnetjes. Ik ben niet altijd met jou eens, hoewel laatste tijd wel vaker. Dus of mijn gevoel verschuift of jij legt het beter uit. anyway, zelfs al ben ik dik in discussie met bijna vuisten op tafel, ik geen geen minnetjes. En overigens ook zelden plusjes. hahah Juist omdat ik zulke discussies de reden vind waarom er reacties geplaatst kunnen worden. Ook al is nuance in bewoording wel handig, discussies moeten kunnen. Maar bij deze geef ik je een plus om de balans wat eerlijker te krijgen.

-2
test

nee dit is gewoon logisch? de PS5 is krachtig genoeg voor verreweg de meeste games en een eventuele PS5 Pro zal voornamelijk de aandacht trekken van mensen die net dat beetje meer willen. er zijn tenslotte nog steeds spellen die gecapt zijn op 30fps en een Pro zou dat kunnen oplossen.

0
test

Waarom zou je jezelf met een console beperken wanneer je pc toch al bijna alle spellen af kan spelen met een limiet dat je zelf in de hand hebt? Zoals een wijs man ooit zei: One "device" to rule them all

0
test

@-JK- Gemak. Ik game liever met een draadloze controller en 65inch scherm vanaf de bank dan met een muis&toetsenbord of bedrade controller en 27inch scherm vanaf een bureaustoel. + een stuk minder last van mensjes die niets kunnen bereiken zonder 30 mods te installeren.

0
test

Ik snap het wel, heel veel ontwikkelaars en uitgevers hebben heel lang hun games nog op de PS4 en XB1 uitgegeven en zijn dus nog echt volledig in de PS5 gedoken. Als je bijvoorbeeld naar Sony zelf kijkt, Spider-Man 2 afgelopen oktober was eigenlijk pas hun eerste echt grote PS5 exclusive.

0

Aanbevolen voor jou