Pc-versie Helldivers 2 behaalt recordaantal gelijktijdige spelers

Pc-versie Helldivers 2 behaalt recordaantal gelijktijdige spelers

Meer dan de andere pc-versies van PlayStation-games bij elkaar op geteld

De Steam-versie van Helldivers 2 heeft afgelopen nacht meer gelijktijdige spelers behaald dan alle andere Sony Interactive Entertainment-games op pc bij elkaar opgeteld.

Afgelopen nacht waren er meer dan 409.000 gelijktijdige Helldivers 2-spelers op Steam, zo valt op SteamDB te zien. Alle andere PlayStation-pc-ports bij elkaar hebben een gelijktijdige spelerspiek van 300.359 gehaald. Dat is ook niet zo gek: alle andere PlayStation-overzettingen van Sony op pc zijn pas veel later na de PlayStation-versie uitgekomen.

De ontwikkelaar van Helldivers 2 weet maar met moeite het succes van de game bij te benen. De servers kunnen op dit moment bijvoorbeeld maar 450.000 gelijktijdige spelers aan om de gameplay stabiel te houden, waardoor sommige gamers moeten wachten voordat ze met de game aan de slag kunnen. Arrowhead doet z'n best om de servercapaciteit te vergroten.

Spelers proberen in Helldivers 2 als onderdeel van een team buitenaards gespuis van 'Super Earth' weg te houden en krijgen diverse missies voorgeschoteld, zoals bijvoorbeeld het verkrijgen van belangrijke data of het vernietigen van een vijandelijk nest. Mensen kiezen hun missies vanuit een hub op een ruimteschip, dat ook van upgrades voorzien kan worden. Dat zorgt er voor dat spelers hun arsenaal kunnen uitbreiden en upgraden. De game is nu beschikbaar op PlayStation 5 en pc.

Sebastiaan van der Bij gaf een 8 aan de game: "Hoewel Helldivers 2 enigszins tekortschiet in originaliteit en diepgang wat betreft de missies en het verhaal, compenseert het ruimschoots met de grappige tone of voice, spectaculaire gameplay en hilarische momenten. Ondanks de soms wat chaotische actie, biedt het voldoende tactische diepgang om je een voordeel te geven tijdens de gevechten, terwijl het belang van communicatie tussen teamgenoten wordt benadrukt."

Helldivers 2

Helldivers 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Echt een heerlijke verrassing deze game. Wel vrij irritant dat ze zoveel last hebben van de server problemen. Iets te vaak nu gehad dat matchmaking het niet doet. Maar ze doen er wel alles aan om het te fixen, met veel patches etc. Maar veel langer moeten deze problemen niet meer duren nu.

0

Geweldige game! Deel 1 was al leuk maar 2 nog veel leuker. Wat niet zo leuk is de servercapaciteit. Dat is gewoon beschamend. Het is de afgelopen week gebleken dat het op steam ongeloofelijk succesvol is. Dan schaal je de capaciteit op naar 450.000. Deze hadden ze gelijk al veel hoger moeten zetten. Van het weekend was het drama om in te loggen. Ik snap de frustraties van andere gamers wel. Je betaald voor een product wat je niet kan spelen. Elke keer lees je dan: De devs hadden dit succes niet verwacht. Ok maar vorige week is de capaciteit aantal keer opgeschroefd dus waarom niet vooruitkijken en meteen tot 1000000? Juist omdat ik de game zo geweldig vind frustreert het dat je niet kan spelen.

0

Aanbevolen voor jou