Deze week op Steam: Kona, Vikings, Turok 2 en meer | Gamer.nl

Deze week op Steam: Kona, Vikings, Turok 2 en meer | Gamer.nl

Tegenwoordig komt er een stortvloed van games uit op Steam: in 2016 alleen kwamen er al 4.207 uit en in 2017 lijkt dit niet te gaan veranderen. Als pc-gamer wordt het steeds lastiger om het koren van het kaf te scheiden, dus hebben wij een filter gemaakt van recente games die wellicht interessant zijn om naar te kijken.

Kona – 19,99 euro

Indie-ontwikkelaar Parabole claimt dat Kona een verhaal is dat je niet snel zult vergeten. Het verhaal speelt zich af in het noorden van Canada, waar een sneeuwstorm de inwoners teistert. Als jonge detective die een auto-ongeluk krijgt, verken je het mysterieuze dorp. De game presenteert zichzelf als walking simulator, maar kent ook een hoop andere elementen uit adventure games, naast het overleven in de ijzige kou.

Lees binnenkort de review van Kona op Gamer.nl

Vikings: Wolves of Midgard – 38,24 euro

De top-down actie-rpg Vikings: Wolves of Midgard heeft de Noorse mytholgie als uitgangspunt genomen voor een goede portie chaos. De gameplay heeft veel weg van games als Gauntlet en Diablo, namelijk een combinatie van een diep hack ’n slash-systeem en lichte customization. Zonder zeer veel context te geven plaatst Wolves of Midgard spelers in de schoenen van een Viking, om alleen of in online co-op mi ies te spelen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende aanvallen te combineren, zoals het afvuren van projectielen en stun-aanvallen. De game is vanaf 25 maart verkrijgbaar op Steam.

Media has no description

Cosmic Expre – 7,99 euro

Cosmic Expre is een schattige puzzelgame over aliens die een lift naar huis nodig hebben. In een ruimtebubbel moeten spelers een weg tekenen voor het spoor om de Cosmic Expre in de juiste banen te leiden. Het spoor moet uitwijken voor obstakels en wanneer het stopt bij een station springt de alien aan boord. Een kar kan echter maar één alien tegelijk vervoeren, waardoor er rekening gehouden moet worden met de volgorde. Cosmic Expre is door de puzzels die het oplevert zeker een game om in de gaten te houden.

Turok 2: Seeds of Evil – 14,99 euro

In 1998 bracht Iguana Entertainment Turok 2: Seeds of Evil uit, een dinosaurus-shooter voor de Nintendo 64. Vervolgens werd de game verschillende keren geport, maar is nu de remaster voor de pc verschenen. In het kort is Turok 2 een bloederige dinosaurus-shooter met vele aparte wapens. De game heeft energiewapens, ontploffende pijlen, raketwerpers en nucleair geschut. Behalve verbeterde graphics met meer opties, voegt de game ook een nieuwe manier toe om snel van wapens te wi elen en moet een grapple hook platforming makkelijker maken.

Media has no description

Tacopocalypse – 7,49 euro

Als Tony Hawk draaide om taco’s bezorgen in een auto, dan had de game eruit gezien als Tacopocalypse. In de stijl van een jaren ’90-cartoon moeten spelers zo snel en zo gek mogelijk taco’s bezorgen door stunts uit te halen. De stad ligt namelijk bezaaid met schansen, boosts en het is zelfs mogelijk om over daken te grinden. Tijdens het spelen kunnen er nieuwe wagens, steden en power-ups worden vrijgespeeld en de game bevat ook spitscreen co-op om het retro-gevoel nog verder op te wekken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou