Epic Games en Apple verschijnen in mei weer voor de rechter

Epic Games en Apple verschijnen in mei weer voor de rechter

Apple zou zich niet geheel aan een afspraak uit een eerdere rechtszaak houden

Apple en Epic Games zullen op 8 mei weer voor de rechter verschijnen.

Hoewel naar aanleiding van een eerdere rechtszaak al was besloten dat Apple andere betaalmethodes niet meer mag weren uit het Apple-ecosysteem, claimt Epic dat Apple geen eerlijke opties geeft voor bedrijven om iPhone-gebruikers van deze alternatieve methodes op de hoogte te stellen.

Daarnaast moet er alsnog een gedeelte van de opbrengsten afgedragen worden aan Apple, ongeacht of de aankoop via de officiële App Store of via een andere methode wordt gedaan. Over opbrengsten uit winkels van grote ontwikkelaars rekent Apple een commissie van 27 procent, en uit winkels van kleine ontwikkelaars 12 procent. Dat zou wat Epic betreft een te klein verschil zijn met de commissies voor de uitspraak - respectievelijk 30 en 15 procent.

De Amerikaanse rechter Yvonne Gonzalez Rogers - dezelfde rechter die de vorige uitspraak in deze zaak deed - gaat onderzoeken of Apple de vastgelegde regelgeving inderdaad niet naar behoren naleeft, en zal de bedrijven op 8 mei in de rechtszaal ontvangen - en als er meer tijd nodig is ook op 10 en 17 mei. Wat Rogers betreft heeft Epic in ieder geval een sterk genoeg punt gemaakt om deze rechtszaak plaats te laten vinden.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou