Voormalige Sony-topman Gio Corsi aan de slag bij Nintendo Amerika

Voormalige Sony-topman Gio Corsi aan de slag bij Nintendo Amerika

Hij gaat third-party-studio's helpen met het brengen van hun games naar Nintendo-consoles

Gio Corsi, die voorheen werkzaam was als hoofd van globale second-party-games bij Sony Interactive Entertainment, gaat aan de slag bij Nintendo Amerika.

Dat kondigde hij zelf aan in een tweet. "Ik ben deze week aan mijn nieuwe baan vol met plezier en avontuur begonnen!" Corsi laat weten dat hij nu onderdeel uitmaakt van het managementteam van Nintendo Amerika dat zich richt op third-party-games die naar Nintendo's platforms komen. "Ik ga teams helpen om hun ongelooflijke games naar dit legendarische platform te brengen!"

Corsi was zoals gezegd jarenlang werkzaam bij Sony Interactive Entertainment. Voordat hij zich op second-party-games richtte, hield hij zich ook bezig met het brengen van third-party-games naar PlayStation-consoles. Hij is vooral bekend als de persoon die het 'Building the List'-initiatief startte bij dat bedrijf, waardoor Sega's Yakuza-games (inmiddels bekend als Like a Dragon) weer in het westen verschenen nadat daar onzekerheid over heerste. In 2019 vertrok Corsi bij PlayStation en de laatste jaren was hij werkzaam als hoofd van commercie bij Iron Galaxy Studios.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou