Prince of Persia: The Lost Crown bevat 'text to speech'-dialogen

Prince of Persia: The Lost Crown bevat 'text to speech'-dialogen

Ubisoft belooft de zinnen te vervangen

Reviewers zijn er achter gekomen dat er een personage in het aankomende Prince of Persia: The Lost Crown zit die niet door een mens is ingesproken, maar met 'text to speech' van een stem is voorzien.

Text to speech houdt in dat er een computerprogramma is gebruikt om geschreven teksten om te zetten naar een hoorbare stem. Het gaat om het personage Kalux, zo meldt IGN. Dit personage heeft maar enkele zinnen in de game.

In een statement laat Ubisoft weten dat het om een vergissing gaat. "Gedurende de ontwikkeling van een game gebruiken sommige teams tijdelijke assets, waaronder stemmen die met text to speech zijn gemaakt, tot de uiteindelijke ingesproken dialogen er zijn. De Engelse versie van deze acht zinnen zijn niet juist geïmplementeerd, maar zullen via een aankomende patch alsnog verwisseld worden."

Het is niet ongebruikelijk dat ontwikkelaars tijdelijke assets gebruiken met de intentie om die voor de release van de game nog te vervangen. Toch is deze situatie opmerkelijk: Ubisoft lijkt namelijk helemaal geen acteur voor de rol te hebben gecast, aangezien het personage niet wordt vermeld in de credits. Daarbij zitten de juiste dialogen blijkbaar niet bijgevoegd in de day one-patch, wat doet vermoeden dat Ubisoft nu op zoek is naar een acteur voor de klus.

Prince of Persia: The Lost Crown verschijnt op 18 januari 2024 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch, pc en Amazon Luna. Een demo is nu verkrijgbaar.

Bastiaan Vroegop gaf een 7,5 aan het spel in de Gamer.nl-recensie: "The Lost Crown is een prima metroidvania. Soms piekt de moeilijkheidsgraad onverwachts, wat door het lineaire karakter toch tot wat frustratie kan leiden, maar meestal zorgen de ijzersterke gevechten en het snelle platformwerk ervoor dat dit een hartstikke leuke game is."

In dit achtergrondartikel wordt er gekeken naar het ontstaan en de evolutie van de Prince of Persia-franchise.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Prince of Persia: The Lost Crown

Prince of Persia: The Lost Crown kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nu is nog een simpele text-to-speech engine gebruikt, maar ik zie ze zeker in de nabije toekomst ook AI (niet op bestaande personen) voices worden gebruikt zodat een menselijke acteur/actrisse niet meer nodig is. Dat zou ik doen in ieder geval, scheelt een hoop geld, en voor 9 van de 10 characters maakt het niet uit.

0

nou ik heb de demo gespeeld en het lijkt erop of ze een AI hebben gevraagd een game te maken met Dead Cells en Hollow Knight als voorbeeld in een Midden Oosten thema. De enemies zijn overduidelijk herkenbaar uit de genoemde games. ik was enthousiast maar na het spelen van de demo is het weer duidelijk een Ubisoft game, gekopieerd.

0

Aanbevolen voor jou