Modders krijgen Grand Theft Auto 5 draaiende op de Switch

Modders krijgen Grand Theft Auto 5 draaiende op de Switch

Het gaat vooralsnog alleen om de eerste missie

Modders hebben de uitgelekte broncode van Grand Theft Auto 5 gebruikt om de game draaiende te krijgen op Nintendo Switch.

In 2022 werd Rockstar gehackt - daaruit kwamen onder andere vroege beelden van Grand Theft Auto 6 en een gedeelte van de broncode van GTA 5. Eind vorig jaar lekte de rest van de broncode van de populaire game uit.

Het modteam van Superstar South heeft de afgelopen maanden geprobeerd Grand Theft Auto 5 via de broncode draaiende te krijgen op de Nintendo Switch. De openwereldgame is immers nooit officieel naar Nintendo's hybride console gekomen. Dit lukte lange tijd niet, omdat de game crashte voordat hij goed en wel draaide. Maar inmiddels heeft het team de eerste missie van de game speelbaar gekregen op de Nintendo Switch.

Hieronder zijn dra beelden van de te zien. Daarbij benadrukken de modders dat de video meer hapert dan de daadwerkelijke game wanneer hij op een Switch gespeeld wordt. Na een paar minuten crasht de game alsnog.

Logischerwijs wordt de mod niet ondersteund door Rockstar Games of uitgever Take-Two Interactive. Het is dan ook mogelijk dat het bedrijf zal proberen het modteam tegen te houden, al stelt men de speelbare versie vooralsnog niet publiekelijk beschikbaar.

Rockstar werkt ondertussen aan Grand Theft Auto 6, dat in 2025 op PlayStation 5 en Xbox Series X en S moet verschijnen en waar eind vorig jaar de eerste trailer van is verschenen.

View post on X
Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Draaiende, net zoals iemand met een ton op z'n bankrekening 1/10 miljonair is.

0

Aanbevolen voor jou