Japanse politie pakt verdachte van bedreigingen rondom Nintendo Live op

Japanse politie pakt verdachte van bedreigingen rondom Nintendo Live op

Het zou gaan om een twintiger met een functie bij een lokale overheid

De Japanse politie heeft een verdachte opgepakt die mogelijk verantwoordelijk was voor de dreiging die heerste rondom het geannuleerde Nintendo Live 2024.

Op 20 en 21 januari zou in Tokio Nintendo Live 2024 gehouden worden, een jaarlijks evenement waarbij fans Nintendo en de diverse franchises van het bedrijf kunnen vieren. Dit ging echter niet door - Nintendo liet weten dat het de veiligheid van diens klanten niet voldoende kon garanderen, omdat het meerdere dreigementen richting werknemers en bezoekers had ontvangen. Ook het Splatoon Koshien 2023 National Finals-toernooi kon eind vorig jaar om dezelfde redenen niet doorgaan.

De persoon die mogelijk verantwoordelijk is voor deze dreigementen is nu dus opgepakt, zo meldt 4Gamer (via VGC). De man zou een twintiger zijn die zelfs werkzaam is bij de lokale overheid. Hij zou meerdere doodsbedreigingen via een formulier op de website van Nintendo hebben verzonden. Zijn motivatie daarvoor is vooralsnog niet publiekelijk bekendgemaakt.

Nintendo Live werd uiteindelijk niet gehouden, maar er werd wel een concert met Zelda-muziek geüpload als alternatief. Deze maand wordt het Splatoon-toernooi alsnog gehouden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou