Japanse man gearresteerd voor verkopen van gemodificeerde pokémon

Japanse man gearresteerd voor verkopen van gemodificeerde pokémon

Hij houdt zich daarmee niet aan de 'Unfair Competition Prevention Act'

In Japan is een hacker opgepakt omdat hij pokémon uit Pokémon Scarlet en Violet aanpaste en vervolgens weer doorverkocht.

Dat meldt NHK (via Eurogamer). De man zou een speciale tool hebben gebruikt om de statistieken van pokémon uit de games te verbeteren, en die vervolgens voor zo'n 13.000 yen (bijna 80 euro) per stuk hebben doorverkocht aan spelers.

Ook zou hij speciale acties hebben gehouden en bijvoorbeeld een bundel van zes aangepaste pokémon voor 4000 yen hebben verkocht. De politie schat in dat de man in kwestie tussen december 2022 en maart 2023 tienduizenden euro's heeft verdiend aan deze praktijken.

De politie van Kioto pakte de dader afgelopen week op. Hij gaf zijn misdaden toe en meldde dat hij het heeft gedaan om brood op de plank te krijgen.

In Japan is het verboden om savefiles en gamedata aan te passen en vervolgens weer te verkopen. Dit valt onder de 'Unfair Competition Prevention Act'. Mensen die zich niet aan de wet houden kunnen tot wel vijf jaar aan gevangenisstraf en een boete van meer dan 30.000 euro krijgen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Je weet dat de politie en politiek wel héél weinig te doen hebben en flink wat poen krijgen van bedrijven als ze zich om dit soort dingen druk gaan maken.

0

Klinkt als een leuke droom als het komt omdat er zo weinig voor de politie te doen is

0

ik zou zeggen ga eens een dagje meelopen met de politie, kom je erachter

0

Aanbevolen voor jou