Hoe kan ik nog iets opzoeken op het internet reddit?

Hoe kan ik nog iets opzoeken op het internet reddit?

fyp reels gta6 ps6 ps5slim rizz

Ik heb voor deze column nul research gedaan, want dat is het hele probleem. Ik kan niets meer opzoeken op het internet zonder precies de verkeerde informatie te krijgen reddit.

Ik weet nog goed dat ik een paar maanden geleden voor een themafeest op werk een ‘feestelijke’ outfit nodig had. Dus zocht ik op ‘feestwinkel leiden’, want daar woon ik en ik wil wel graag iets passen voor ik het koop. Google gaf als een van de eerste hits de feestwinkel ‘Altijd Feest’. Perfect zou je zeggen, maar toen las ik de omschrijving van de pagina waarop ik was binnen gehengeld reddit.

“Bent u woonachtig in Leiden en op zoek naar leuke feestartikelen, ballondecoraties, slingers en confetti? Feestwinkel Altijd Feest is de gezelligste online feestwinkel van Leiden en de rest van Nederland.” Ze hebben helemaal geen fysieke feestwinkel dus. Wat ze wel hebben, is een slinkse persoon die snapt hoe zoekmachines (niet) werken en de juiste trefwoorden namedropt, zodat ik in mijn online speurtocht uitkom bij een plek die niet heeft wat ik zoek, maar wel waar ik op zoek reddit.

Hoe kan ik nog iets opzoeken op het internet reddit?-67203081

SEO google reddit

Het internet is kapot, durf ik wel te stellen. De term SEO zal bij de meesten van jullie waarschijnlijk wel bekend zijn, maar wist je dat die afkorting officieel staat voor Search Engine Optimization? In de spelregels van het internet betekent optimization tegenwoordig dat je de beste bent in het misleiden van mensen die eigenlijk iets heel anders zoeken. En als al die sites steevast bovenaan komen te staan, Google, dan heb je precies het omgekeerde van een goede zoekmachine gemaakt. Search engine opportunisme is het en niets meer reddit.

Nu heb ik gelukkig niet iedere dag een feestelijke outfit nodig, het is niet altijd feest. Maar ik zoek wel geregeld dingen op over de games die ik speel. Niet dat ik een completionist  of een trophyhunter ben. Als een spel me echt goed weet te vangen, lees ik graag over de eventuele geheimen of optionele dingen die er nog te doen zijn. Net genoeg tot ik weet waar ik moet zoeken, maar niet zoveel dat de verrassing er helemaal af is reddit.

Remnant 2

ChatGPT google remnant 2 reddit

Helaas is dat tegenwoordig ook haast onmogelijk. Google heeft het internet nagenoeg verpest, en ChatGPT doet de rest. Momenteel zit ik diep in Remnant 2, een game die door zijn willekeurige karakter ergens een nachtmerrie is voor mensen (of computers) die gamegidsen schrijven, maar aan de andere kant juist de droom. Dit is typisch zo’n game waarover je dingen op gaat zoeken, omdat het zo random is dat je het onmogelijk allemaal zelf kunt vinden reddit.

En dus ging ik afgelopen week vol goede moed naar Google om te achterhalen hoe ik precies de Energy Wall-modificatie kon vinden, zodat ik met mijn wapen een energieschild kan schieten dat me beschermt tegen projectielen wanneer ik mijn vaste coöp-partner tot leven wil wekken. Een nogal specifieke situatie en ook een vrij specifieke vraag. Dat is waar zoekmachines voor gemaakt zijn, toch reddit?

Remnant 2

Ionic crystal remnant 2 reddit

De eerste paar hits wisten wel allemaal te vertellen hoe ik het item hiervoor kon vinden (de Ionic Crystal), maar geen daarvan kon zeggen waar precies. Ik kon het bemachtigen door de omgeving te verkennen, door bazen te verslaan, sidequests te doen of met npc’s te praten. Een korte bloemlezing van wat ik zoal vond:

“Discover the secrets of obtaining the elusive Remnant 2 Ionic Crystal, and unravel the steps to acquiring this rare resource for your journey in Remnant 2.”

“The Ionic Crystal is known for its exceptional conductivity and is highly sought after by players.”

Nog een speciale vermelding voor de website waar ik de onderstaande afbeelding tegenkwam. Een vrouw (met zes vingers) die zittend in de lucht (kijk waar de stoelen staan) de krant leest. Misschien dat daarin staat waar ik een Ionic Crystal kan vinden reddit?

Hoe kan ik nog iets opzoeken op het internet reddit?-67210692

Maar de ergste was toch wel een guide die me aanraadde om een guide erop na te slaan:

“To obtain an Ionic Crystal in Remnant 2, you may need to explore different areas, defeat enemies, or complete specific quests or challenges. The specific methods to acquire an Ionic Crystal may vary depending on the game's mechanics and progression. It is recommended to consult game guides, forums, or the official Remnant 2 resources for more detailed information on how to obtain an Ionic Crystal in the game.”

Dankjewel, Google, daar had ik zelf nou nooit aan gedacht! Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar dit moet toch wel door ‘AI’ gegenereerd zijn. Geen weldenkend mens zou zo betuttelend durven schrijven, enkel een nietdenkende computer . Ergens kan ik er wel om lachen, maar het is de zoveelste nagel in de doodskist die het internet heet. Je zou er bijna vijftien minuten durende YouTube-video’s van gaan kijken waarin iemand pas in na 14 minuten en 53 seconden vertelt wat je wilt weten. Bijna dan. Godzijdank is er reddit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Volgens mij ben ik te oud hiervoor. Snap er geen reet van met de hele tijd "reddit" aan het einde van de zin

1
test

Ik ook niet. Buiten dat vind ik Reddit zo onoverzichtelijk, dat ik het na een bezoek nooit meer heb gebruikt.

0
test

Dat is een voorbeeld van de excessen van SEO. De hele column heeft geen fluit met Reddit (een social media platform) te maken, maar door iedere zin af te sluiten met “Reddit” komt deze column belachelijk hoog terug in de Google resultaten als er wordt gezocht op Reddit.

0
test

Niet alleen dat though. Omdat zoveel van de zoekresultaten tegenwoordig bestaat uit een oneindige stroom aan SEO-gebrabbel en AI-generated teksten, is ‘reddit’ achter je zoektermen zetten zowat de enige manier om nog ‘menselijke’ output te krijgen, want op reddit zijn het tenminste wel echte personen die het getypt hebben.

[Reactie gewijzigd door Mcvroegrijk op 19 augustus 2023 - 11:50]

2
test

Ik ben gelijk gestopt met lezen. Bloed irritant, ik snap het kut geintje wel. Heel leuk als je 20 ben en websites maakt in je vrije tijd en hoog in Google search wil komen. Maar dit past meer op een forum thuis niet een game info website. Heeft niks met games te maken.

-1
test

Het heeft alleen maar niks met games te maken als je gelijk stopt met lezen..

1

Hoe kun je weten dat het daar niks mee te maken heeft als je gelijk gestopt bent met lezen?

0
test

Hahaha dit kan niet serieus zijn

0

Klopt, het internet is kapot, helemaal mee eens. Daarom is AI zoals ChatGpt en Bing zo handig, zo zoekt tenMinste de echte informatie voor je op zonder dat jij eerst door al die onnodige tekst hoeft te waden. Google heeft zijn eigen markt waar ze heel dominant in zijn verkloot. En daarbij lopen ze ook nog eens achter in AI, hun eigen Bard haalt het niet bij Bing of ChatGpt.

0
test

Bard is inderdaad vooralsnog een goed potje ruk. Die machine verzamelt vaak irrelevante onzin en praat het maar een beetje aan elkaar. Slecht teken voor de zoekmachine-gigant die al jaar en dag een monopolie heeft. Zou overigens ook niet alle hoop op de ChatGPT's van deze wereld gooien. Zijn vast genoeg partijen die daarmee precies dezelfde slag willen slaan die ze ook ooit met SEO sloegen. Dat is het spelletje van slechte of snellere content aan de man brengen. Rare tijden wel. Blijf zelf nog wel even 'reddit' achter de zoekopdracht zetten. Zeker als het zoals hier gaat om gidsen en tips voor games.

0

je kunt met een AI natuurlijk heel veel meer dan alleen dan een zoekresultaat vinden. gooi er een lap code in en het haalt er de fouten voor je uit. Het is zoveel meer dan een linkjes generator van Google

0

Ja LLMs zijn goed in het samenvatten van tekst om daarmee de kernboodschap er uit halen. Iets waar google op dit moment steeds slechter in lijkt te worden. Maar LLMs zijn niet goed in het bepalen van waarheid. Sterker nog dat kunnen ze totaal niet. Wat we nu zien is dat er enorme hoeveelheden SEO-teksten worden geproduceerd door LLMs die het web volplempen met bagger. En vervolgens trainen die/andere LLMs zich weer op deze bagger. Het is dus best goed voor te stellen dat het web over niet al te lange tijd een moeras van onzin en fluff is, en dat LLMs ons daar niet meer bij kunnen helpen omdat ze ook geen goede basis meer hebben.

0

Aanbevolen voor jou