Xbox One

Xbox One

De Xbox One is Microsoft's derde console na de Xbox en Xbox 360. De console werd op 21 mei 2013 aangekondigd op een speciaal evenement bij Microsoft te Redmond en verscheen in Europa op 22 november 2013. De console werd gefaseerd uitgebracht en was daardoor op 5 september 2014 pas in Nederland verkrijgbaar. Het is de concurrent van Sony's PlayStation 4 en Nintendo's Wii U.


De Xbox One heeft 8 GB DDR3-RAM en beschikt over een harde schijf van 500 GB. Ook beschikt het over 32 MB ESRAM om de snelheid van de computer nog wat op te voeren. Op 9 juni 2015 kondigde Microsoft aan dat zij tijdens de E3 2015 een nieuwe variant van de Xbox One zouden uitgeven. Deze variant beschikt over een 1 terabyte harde schijf. De processor is een AMD-processor met 8 kernen. Ook beschikt de Xbox One over een blu-rayspeler. In totaal bevat de console zo'n 5 miljard transistoren.

De Xbox One loopt sinds 2015 op Windows 10. Sommige Xbox One-pakketten worden geleverd met Kinect 2.0. De Xbox One beschikt, dankzij Kinect 2.0, ook over stemherkenning, gezichtsherkenning en nog een aantal andere functies. Daardoor kan de Xbox One bijvoorbeeld als de controller doorgegeven is, automatisch vragen of het account van de persoon die de controller heeft moet aangemeld worden of niet, navigeren met spraakcommandos enzovoorts.

Microsoft geeft geen verkoopcijfers meer uit voor de console, maar geschat wordt dat er sinds januari 2016 meer dan 19 miljoen exemplaren van de Xbox One zijn verkocht.

Xbox One

De 10 beste Xbox One-games

Gamer.nl heeft een lijst met de tien beste uitgekomen Xbox One-games en update deze lijst minsters één keer per half jaar.

Deze lijst is hier te vinden.

Games die op dit moment in de lijst staan, zijn onder andere Sunset Overdrive, Destiny, Rise of the Tomb Raider, Grand Theft Auto 5 en The Witcher 3: Wild Hunt.

Het laatste Xbox One-nieuws