Uncharted 4

Uncharted 4: A Thief's End

De Uncharted-reeks is een actie-adventurereeks exclusief voor PlayStation-consoles, ontwikkeld door Jak & Daxter- en Crash Bandicoot-studio Naughty Dog. De reeks draait om de charmante avonturier Nathan Drake, die altijd opzoek is naar nieuwe schatten. Daarnaast belandt hij vaak in avonturen met zijn mentor Victor 'Sully' Sullivan en journaliste Elena Fisher.

Uncharted: Drake's Fortune en de directe vervolgen Uncharted 2: Among Thieves en Uncharted 3: Drake's Deception verschenen op de PlayStation 3. De PlayStation Vita ontving de prequel Uncharted: Golden Abyss. Vanaf 10 mei 2016 is Uncharted 4: A Thief's End beschikbaar op PlayStation 4. Hoewel Naughty Dog niet heeft bevestigd dat dit het einde van de serie is, houdt het verhaal van Nathan Drake wel bij deze game op.

Uncharted 4 speelt zich een aantal jaar na de gebeurtenissen uit Uncharted 3: Drake's Deception af. Nathan Drake heeft zijn carrière als schattenjager aan de wilgen gehangen en leeft een rustig leven met zijn vrouw Elena. Zijn wereld wordt echter op zijn kop gezet wanneer zijn oudere broer Sam opeens verschijnt. Sam werd door Nathan dood gewaand, maar heeft nu de hulp van Nathan nodig.

Samen gaan ze op een avontuur waardoor ze op diverse plekken op de wereld komen om zo een samenzwering achter de lang verloren piratenkolonie Libertalia te achterhalen. Volgens Naughty Dog is Uncharted 4 "het grootste avontuur van Nathan Drake ooit en worden zijn psychische grenzen opgezocht. Uiteindelijk komt hij er achter of hij degene van wie hij houdt kan opofferen."

Artikelen over Uncharted 4: A Thief's End

Recensie: Uncharted 4: A Thief's End
Verwacht van Naughty Dog geen draconische maatregelen om de Uncharted-formule op zijn kop te zetten. A Thief’s End blijft trouw aan zijn voorgangers, en dat is helemaal niet erg.
Lees de rest van de review

Achtergrond: Uncharted 4: The Last of Drake
Nog eventjes wachten en dan kunnen we eindelijk aan de slag met Uncharted 4: A Thief’s End. Hoewel we veel zin hebben om weer in de schoenen van Nathan Drake te stappen, is dit deel toch duidelijk anders dan de vorige drie. Dat komt allemaal door The Last of Us.
Lees de rest van het artikel

Preview: Uncharted 4: A Thief’s End (hands-on)
Hoe Uncharted wordt Uncharted 4: A Thief’s End? Met de release in zicht ging Gamer.nl een laatste keer aan de slag met de grootste PlayStation 4-exclusive van het jaar.
Lees de rest van de preview

Preview: Uncharted 4: A Thief’s End - Gamer.nl zag meer van Drake's laatste
Hoeveel innovatie heeft Uncharted 4 nodig? De game waar iedere PlayStation 4-bezitter watertandend op wacht wordt prachtig met een harde P, maar lijkt nog weinig van de door zijn voorgangers gebaande paden af te wijken.
Lees de rest van de preview

Reload: Uncharted 3: Drake's Deception
Ik kan me nog goed herinneren dat ik Uncharted 3 in de donkere nadagen van 2011 vol verwachting voor het eerst opstartte. De serie was voor mij een beetje de heilige graal der actiegames geworden. Het eerste deel was fantastisch en het tweede deel ging daar nog even overheen. En ik kan me ook nog goed herinneren dat ik tijdens het spelen van deel drie continu dacht: wanneer komt nu écht dat moment van de klik, de magie en het in elkaar vallen van de puzzelstukjes? En dat moment is tijdens die eerste speelbeurt nooit gekomen voor mij. Tijd dus om te kijken of het met een tweede speelbeurt, een Reload, wel komt.
Lees de rest van de Reload

Reload: Uncharted: Drake's Fortune
Met de huidige status van de Uncharted is het gemakkelijk te vergeten dat de eerste game in de reeks een wel erg ruwe diamant was.
Lees de rest van de Reload

The Nathan Drake Collection

Win The Nathan Drake Collection!

We mogen om de lancering van Uncharted 4: A Thief's End te vieren maarliefst zeven exemplaren van The Nathan Drake Collection voor PlayStation 4 weggeven! Vanaf woensdag 4 mei geven we verspreid over twee weken zeven keer de game weg. Hieronder lees je hoe je kans maakt op de collectie met de eerste drie Uncharted-games.

Op onderstaande data geven we The Nathan Drake Collection. Als je op een van die data een mailtje stuurt naar redactie@gamer.nl met als onderwerp 'Nathan Drake' maak je kans op de game. Let op: zet je volledige naam en adresgegevens in de e-mail en de reden waarom je de game graag wint. 

Belangrijk: Om kans te maken op de game moet je op een van deze data een mailtje sturen. Je mag elke keer opnieuw meedoen, dus in totaal zeven mailtjes sturen. Gedurende de twee weken komen de winnaars van die dag er bij te staan.

Woensdag 4 mei
Winnaar: McBrew

Vrijdag 6 mei
Winnaar: DunkieXL

Maandag 9 mei
Winnaar: Leroyx50

Woensdag 11 mei
Winnaar: Filip Zijlstra

Vrijdag 13 mei
Winnaar: Marcel van Stokhem

Maandag 16 mei
Winnaar: Maxnl9

Woensdag 18 mei
Winnaar: GamezMaster

Uncharted 4: A Thief's End trailers

Uncharted 4: A Thief's End screenshots

Uncharted 4
Uncharted 4
Uncharted 4
Uncharted 4
Uncharted 4
Uncharted 4
Uncharted 4
Uncharted 4
Uncharted 4