Uncharted 4

De Uncharted-reeks

De Uncharted-reeks is een actie-adventurereeks exclusief voor PlayStation-consoles, ontwikkeld door Jak & Daxter- en Crash Bandicoot-studio Naughty Dog. De reeks draait om de charmante avonturier Nathan Drake, die altijd opzoek is naar nieuwe schatten. Daarnaast belandt hij vaak in avonturen met zijn mentor Victor 'Sully' Sullivan en journaliste Elena Fisher.

Uncharted: Drake's Fortune en de directe vervolgen Uncharted 2: Among Thieves en Uncharted 3: Drake's Deception verschenen op de PlayStation 3. De PlayStation Vita ontving de prequel Uncharted: Golden Abyss. Vanaf 10 mei 2016 is Uncharted 4: A Thief's End beschikbaar op PlayStation 4. Hoewel Naughty Dog niet heeft bevestigd dat dit het einde van de serie is, houdt het verhaal van Nathan Drake wel bij deze game op.

Uncharted 4: A Thief's End

Uncharted 4 speelt zich een aantal jaar na de gebeurtenissen uit Uncharted 3: Drake's Deception af. Nathan Drake heeft zijn carrière als schattenjager aan de wilgen gehangen en leeft een rustig leven met zijn vrouw Elena. Zijn wereld wordt echter op zijn kop gezet wanneer zijn oudere broer Sam opeens verschijnt. Sam werd door Nathan dood gewaand, maar heeft nu de hulp van Nathan nodig.


Samen gaan ze op een avontuur waardoor ze op diverse plekken op de wereld komen om zo een samenzwering achter de lang verloren piratenkolonie Libertalia te achterhalen. Volgens Naughty Dog is Uncharted 4 "het grootste avontuur van Nathan Drake ooit en worden zijn psychische grenzen opgezocht. Uiteindelijk komt hij er achter of hij degene van wie hij houdt kan opofferen."

Artikelen over Uncharted 4: A Thief's End

Preview: Uncharted 4: A Thief’s End (hands-on)
Hoe Uncharted wordt Uncharted 4: A Thief’s End? Met de release in zicht ging Gamer.nl een laatste keer aan de slag met de grootste PlayStation 4-exclusive van het jaar. 
Lees de rest van de preview

Preview: Uncharted 4: A Thief’s End - Gamer.nl zag meer van Drake's laatste
Hoeveel innovatie heeft Uncharted 4 nodig? De game waar iedere PlayStation 4-bezitter watertandend op wacht wordt prachtig met een harde P, maar lijkt nog weinig van de door zijn voorgangers gebaande paden af te wijken.
Lees de rest van de preview

Achtergrond: Naughty Dog: Van The Last of Us naar Uncharted 4
De afgelopen jaren heeft Naughty Dog een plek verdiend als een van de beste gameontwikkelaars van het moment. Hoewel de studio al jaren goed gewaardeerd werd, is er met The Last of Us voor PS3, de Left Behind DLC en de complete remaster op de PS4 iets speciaals neergezet. Nu gaat het team weer terug naar Uncharted met A Thief’s End. Wat hopen we van The Last of Us terug te zien in die game en wat vooral niet? En hoe zichtbaar is die invloed in de eerste gameplaybeelden?
Lees de rest van het achtergrondverhaal

Reload: Uncharted 3: Drake's Deception
Ik kan me nog goed herinneren dat ik Uncharted 3 in de donkere nadagen van 2011 vol verwachting voor het eerst opstartte. De serie was voor mij een beetje de heilige graal der actiegames geworden. Het eerste deel was fantastisch en het tweede deel ging daar nog even overheen. En ik kan me ook nog goed herinneren dat ik tijdens het spelen van deel drie continu dacht: wanneer komt nu écht dat moment van de klik, de magie en het in elkaar vallen van de puzzelstukjes? En dat moment is tijdens die eerste speelbeurt nooit gekomen voor mij. Tijd dus om te kijken of het met een tweede speelbeurt, een Reload, wel komt.
Lees de rest van de Reload

Trailers

Screenshots

Uncharted 4
Uncharted 4
Uncharted 4
Uncharted 4
Uncharted 4