The Division

Tom Clancy's The Division

In de online coöp third-person shooter Tom Clancy's: The Division is de wereld zoals we die kennen zo goed als vergaan. Na een uitbraak van een virus verkeert de Verenigde Staten in een staat van wanorde en geldt enkel nog het recht van de sterkste. The Division is een groep gespecialiseerde agenten die ervoor moeten zorgen dat de orde wordt hersteld.

In de grote online wereld van Tom Clancy's: The Division neem je het in verschillende missies tegen computergestuurde tegenstanders en menselijke spelers. Wanneer je oog in oog staat met een andere speler is het de vraag: trek je samen op of ga je voor eigen gewin?

The Division combineert actie en strategie met elementen uit role-playing games. De game draait om diepgaande customization: elk wapen en elk stukje uitrusting is volledig aan te passen aan jouw speelstijl.

Tom Clancy's The Division verschijnt op 8 maart 2016 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Alles over Tom Clancy's The Division

The Division - Tips voor beginners en gevorderden
Je hebt Tom Clancy's The Division wellicht inmiddels aangeschaft. Recensies zijn over het algemeen nog ver te zoeken (de pers is immers ook pas net begonnen met spelen) en de grote open wereld van de game is nogal intimiderend. Gamer.nl zet de belangrijkste informatie voor je op een rij en geeft wat tips waar je als beginner (en misschien als ervaren rot) wat aan hebt.
Lees de complete guide

Tom Clancy’s The Division (review in progress) - Hoe mooi kan de Apocalyps zijn?
Aangezien Tom Clancy’s The Division een online-only game is, was het niet mogelijk om de game voor release te recenseren. Om je echter niet te lang te laten wachten, publiceren we deze review in progress met de eerste indrukken van Ubisoft’s shared world shooter.
Lees de review in progress

Preview: Tom Clancy's The Division (hands-on) - Meer rpg dan shooter
Met de E3-onthulling van jaren geleden in het achterhoofd is The Division-bèta in het nu een grafische teleurstelling. Van de prachtige schaduwval uit die demo is bijvoorbeeld weinig over in de PlayStation 4-versie. Dat zegt gelukkig weinig over een van de meest imponerende kwaliteiten van The Division. 
Lees de rest van de preview

Video-interview: The Division: 'De uitdaging is om een spannend verhaal te vertellen'
Tom Clancy's The Division is vanaf 8 maart verkrijgbaar en Gamer.nl sprak onlangs met Ubisoft's Julian Gerighty, de creative director, over allerlei aspecten van de game. Zo heeft Gerighty het onder andere over de uitdaging om een spannend verhaal te vertellen in een spelwereld die geschikt is voor zowel singleplayerfans als multiplayergamers.
Bekijk het interview

Achtergrond: Matchmaking in The Division-bèta - Destiny’s blauwdruk voor lfg
Veel online games koppelen gamers aan wildvreemden. Maar er zijn ook games die daar minder flexibel in zijn, zoals Destiny en binnenkort The Division. Gelukkig heeft de discussie meer opgeleverd dan boze meningen op fora. De zogeheten lfg-sites zijn een aanwinst gebleken in het online console-klimaat. Met The Division mag het concept zijn nut opnieuw bewijzen – dankzij Destiny.
Lees het achtergrondverhaal

Preview: Tom Clancy's The Division (E3 2015 hands-on) - Hands-on met de Dark Zone
We kunnen het bij dezen bevestigen: Tom Clancy’s The Division bestaat in speelbare vorm. Een korte zoekactie naar het spel op Gamer.nl laat nog steeds hoofdzakelijk nieuws over ‘uitstel naar volgend jaar’ zien, maar in 2016 volgt dat jaar dan eindelijk.
Lees de rest van de preview


The Division
The Division
The Division