Samsung monitors en HDR

3D is dood, leve HDR! Televisie- en monitorfabrikanten lijken van hype naar hype te rennen, en als je een goede gamingmonitor moet hebben is het een beetje onduidelijk wat we nou aan sommige features hebben. Toch is het dit jaar de moeite waard om op te letten, want HDR kan veel impact hebben op je game-ervaring.

HDR is een term die vaak genoemd wordt, maar wat betekent dit voor de pc gamer? Samen met Samsung laten we zien wat het is en waarom je het wilt hebben. Zo testen we de nieuwe lijn HDR monitoren van Samsung, kijken wat het doet voor games en hebben ook nog een aantal tips voor je, mocht je ervoor kiezen om voor HDR te gaan.

HDR-gaming op de pc - Wat is het en waarom wil je het hebben?

Dit jaar wordt het jaar van HDR, want we hebben nu eindelijk als gamers ook iets aan deze techniek. Want wat zijn nou precies die nits? En wat doet het voor je zwartwaardes? In dit artikel leggen we je haarfijn uit wat HDR nou precies inhoudt en waarom het een toegevoegde waarde is voor je games.

Lees dit artikel via deze link.

Getest: Pc-games speelbaar in HDR

Uiteindelijk heb je pas echt iets aan een nieuwe techniek als er daadwerkelijk ook games speelbaar zijn die er gebruik van maken. Om erachter te komen wat de verschillen zijn, testte Wilbert een aantal pc-games op een Samsung HDR scherm en deelde zijn bevindingen.

Lees dit artikel via deze link.

Haal alles uit je HDR-scherm - Zeven tips voor de beste ervaring

Mocht je nou al een HDR-scherm hebben gehaald en er dan ook alles uit wilt slepen, is dit artikel perfect voor jou. In heldere tips wordt je verteld wat je kunt doen om ultiem te genieten van je HDR-scherm.

Lees dit artikel via deze link.

Community komt zelf monitoren testen

De community van InsideGamer kon langskomen op de redactie om zelf drie HDR monitoren te testen. Uiteindelijk was het een zeer gezellige middag waar er vooral met open mond naar de 49'' monitor werd gekeken die er was neergezet. De bevindingen werden gedeeld door Jurgen, Jan en Bryan. En mocht je je afvragen hoe dat beeldscherm er die middag uitzag, dat is natuurlijk gefilmd.