PowerA Fusion Pro Wireless Controller voor PS4 maakt pro-gaming toegankelijk

PowerA Fusion Pro Wireless Controller voor PS4 maakt pro-gaming toegankelijk

Steeds meer fabrikanten bieden zogenaamde Pro Controllers aan; aanpasbare controllers met extra knoppen of ‘pedalen’ aan de achterkant. PowerA biedt met de Fusion Pro Wireless Controller een veilige doch veelzijdige optie voor PS4 en pc.

Met de Fusion Pro Controller streept PowerA alle standaardeisen voor een premium controller af. De matzwarte controller komt bijvoorbeeld standaard in een stevig aanvoelende hoes, waarin je ook gelijk alle onderdelen netjes bij elkaar bewaart. Met vier analoge sticks (twee klassieke uitvoeringen, een verhoogd exemplaar en een afgeronde uitvoering), een ‘racing clip’ en zelfs antifrictie ringetjes voor bij de analoge sticks valt er genoeg te experimenteren, maar het belangrijkste onderdeel is toch wel het afneembare Pro Pack met de pedaaltjes.

Houd alles onder de duim

Deze programmeerbare pedalen geven je echt een voordeel in competitieve games. Je kunt elke knop van de controller toewijzen aan de pedalen. Zo kun je bijvoorbeeld bukken, herladen of van wapen wisselen in een schietspel, zonder ook maar een seconde je duimen van de analoge sticks te halen. Zeker in combinatie met de aanpasbare triggers, die je zo kunt afstellen dat je ze minder ver in hoeft te drukken, ben je merkbaar sneller en wendbaarder op de momenten dat een fractie van een seconde beslissend kan zijn.

De pedalen zijn op ieder moment aan te passen. Dus zelfs wanneer je midden in een multiplayerpotje concludeert dat je liever wil springen met je linker ringvinger in plaats van herladen, dan wissel je dat zo om. Wil je minder dan vier verschillende acties onder je vingers hebben, dan kun je ook pedalen verwijderen of zelfs de gehele Pro Pack van de controller klikken. Dan kun je ook niet per ongeluk knopjes indrukken. Want hoewel de pedalen een fijne balans vinden tussen responsiviteit en weerstand, moet je je wel echt bewust zijn van die extra knoppen onder je ring- en middelvinger. Als je ze niet nodig hebt, kun je ze beter even weghalen.

De meegeleverde analoge sticks zijn iets meer smaak- en persoonsgebonden. De verhoogde stick geeft wel wat meer precisie, maar de race clip (waar je je duim als het ware inlegt, zodat ‘ie nooit van de stick kan schuiven) en extra antifrictie ringetjes voelen een beetje aan als opvulling van de doos. Dankzij de magnetische voorplaat van de controller kun je de verschillende analoge sticks in ieder geval heel gemakkelijk verwisselen.

Aan de grote kant

In tegenstelling tot sommige andere Pro Controller-variaties, is aan de overige knoppen niets aan te passen. Met de knoppen zelf is niks mis; ze voelen responsief en zelfs de vierpuntdruktoets, bij veel controllers een zwaktebot, klikt goed. Maar door het formaat en de ietwat hoekige vorm van de controller, zijn de Options- en Share Button en zelfs de touchpad niet helemaal goed te bereiken met je duim.

Bij het gros van de games is dat niet erg, maar ook de bovenste schouderknoppen zijn niet ideaal gepositioneerd. Doordat de triggers een vrij diepe kuil hebben, moet je je wijsvingers eigenlijk net iets verder dan comfortabel omhoog bewegen om er goed bij te kunnen. Als je een schouderknop veel nodig hebt, is het daarom misschien slimmer om een van de pedalen daarvoor te programmeren.

Perfect voor specifieke games

Je zou dus kunnen stellen dat de Fusion Pro Controller ontworpen is voor een heel specifiek soort games. Door de ergonomische vorm en de rubberen antislip-achterkant ligt de controller rotsvast in je handen: je duimen liggen perfect op de analoge sticks, je wijsvingers vallen precies in het kuiltje van de triggers, en je middel- en ringvinger liggen precies boven de pedalen. Bij snelle schietspellen heb je zo al snel alle knoppen die je nodig hebt te allen tijde onder je vingers. Zodra je gewend bent aan de nieuwe configuratie kun je met deze controller net even wat sneller zijn dan je tegenstander en dat voelt erg goed.

Ook fijn ten opzichte van de DualShock 4: de batterij gaat zo’n twintig uur mee. Wil je inputlag of een lege accu helemaal uitsluiten, dan is de controller ook met een USB-kabel met de PlayStation 4 te verbinden. De drie meter lange USB-kabel zal voor de meeste mensen lang zat zijn, en voelt stevig. Bovendien zit die kabel met een klemmetje vast in de controller, zodat je ‘m niet per ongeluk eruit kan trekken. De controller werkt bedraad trouwens ook op pc, inclusief pedalen. Houd er rekening mee dat de controller op de PlayStation 5 alleen werkt met PlayStation 4-games. Voor PS5-games moet je van Sony helaas altijd een DualSense gebruiken.

Wie competitieve games echt serieus neemt heeft aan de Fusion Pro controller een uitstekende koop. De controller maakt je immers merkbaar sneller en wendbaarder. Hoewel de controller mede dankzij de meegeleverde accessoires en de afneembare Pro Pack erg veelzijdig lijkt, is ‘ie helaas toch net iets te bulky om de trouwe DualShock voor íedere game te vervangen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Misschien ligt het aan mij, maar ik zie nergens iets vermeld over de prijs?

0

Aanbevolen voor jou