woutzorz

 • woutzorz heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Codemasters kondigt nieuwe Grid aan

 • woutzorz heeft gereageerd op een bericht van SevenEight :

  Een Japanse setting lijkt mij wel wat.

  @SevenEight Lijkt mij ook echt heel tof! Daar wacht ik al jaren op

  bij het artikel Dit willen we zien in Assassin’s Creed 2020 - Vikingen vs. Romeinen

 • woutzorz heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Kijk vanavond om 20:30 naar de Ghost Recon-onthulling

 • woutzorz heeft gereageerd op een bericht van TheChief :

  @coola Zoiets oppervlakkigs als een huidskleur is niet iets om trots op te zijn. Het is in geen enkel opzicht een prestatie.

  Je diploma halen, een baan weten te bemachtigen, werken voor je geld en daarmee jezelf een huis weten te kopen etc, dat zijn zaken om trots op te zijn omdat er tijd en moeite in gestoken is. Afkomst (cultureel/etnisch), huidskleur, nationaliteit, sexuele voorkeur, geslacht etc vergen geen moeite, dat zijn zaken waar je in geboren wordt, en zijn als zodanig absurd om trots op te zijn in mijn optiek.

  De reden dat Black Pride wel een ok ding is en White Power niet is vanwege historische sociaal culturele gronden. Denk de VS in de jaren 60 waar zwarten zwaar werden gediscrimineerd en vaak zelfs vermoord door de KKK, totdat de civil rights movement (Malcom X, Martin Luther King Jr., Rosa Parks etc ) de Civil Rights Act wist te bewerkstelligen.

  Hetzelfde geldt voor homo vs hetero. Nee, homo/hetero zijn is niet een prestatie en dus eigenlijk eveneens niet iets waar je trots op zou kunnen/moeten zijn. MAAR hetero's vormen 90% van de wereldbevolking en zoiets als de gay pride is in het leven geroepen om de wereld te laten zien dat homo's er zijn, dat ze geaccepteerd moeten worden zoals ze zijn en dat ze gelijke rechten verdienen als hetero's (iets dat helaas nog steeds in de praktijk niet het geval is). Dat zorgt ervoor dat zoiets als de gay pride wel degelijk toegevoegde waarde heeft.

  Een mars van White Pride etc zoals die in de VS een tijd terug werden gehouden heeft nul toegevoegde waarde omdat:
  - Het vrijwel altijd neo-nazi's, nationalisten of racisten etc zijn. (voor de duidelijkheid, ik zeg niet dat jij zo bent, enkel dat mensen in de VS die aan dergelijke marsen mee doen dat wel degelijk zijn)
  - Blanken niet de minderheid vormen in de VS maar de meerderheid en niet onderdrukt worden door de minderheid/minderheden die er wel zijn.

  Maar goed, wat betreft Notch: Ik heb zijn berichten wel eens gelezen en had vooral de indruk dat ze onhandig getimed/verwoord waren, niet dat ze daadwerkelijk racistisch gemotiveerd waren (maar ik kan het mis hebben, dus als iemand meer weet laat het svp weten :))

  @TheChief Topreactie!

  bij het artikel Minecraft-bedenker Notch niet welkom op tienjarig jubileum