Paul_Power

 • Paul_Power heeft gereageerd op een bericht van Robert-Frans :

  Ik zou zeggen, ga eens echt praten met serieuze, 'hardcore' games, voor wie gamen meer is dan enkel een hobby. Met gamers die nog weten hoe de gamesindustrie vroeger was, dus enkele decennia geleden.

  Vraag hen hoe zij kijken naar lootboxes en de eufemismen die EA ervoor probeert te verzinnen, microtransacties, DLC's, halfbakken releases die daarna opgepatcht moeten worden, pay2win, etc. Luister naar hun argumenten, probeer hun gevoelens echt te verstaan.

  EA was ooit helemaal niet 'de slechterik.' Zij was een succesvolle, grote en respectabele gamesdeveloper, die veel mooie games uitgaf. Probeer er achter te komen hoe dat zo veranderd is en je weet dan al vrij snel hoe je het tij kunt keren.

  De vraag is dan alleen: wíl EA wel écht het tij keren, zolang zij nog geld genoeg verdient met haar huidige manier van doen?

  @Robert-Frans EA heeft nooit echt een hele goede reputatie gehad, en ik game al sinds begin jaren 90. Maar sinds game publishers proberen al het geld uit mensen hun zak te kloppen gaat hun reputatie en die van andere HARD achteruit, en als niemand hier iets aan doet gaan ze alleen maar meer praktijken verzinnen om het voor elkaar te krijgen, ze willen niet meer eerlijk geld verdienen ze willen AL het geld verdienen en het maakt ze geen reet uit hoe. EA is voor mij al dood, Bethesda eveneens en Activision Blizzard is ook heeeel hard op weg.

  bij het artikel EA-medewerker heeft moeite met de perceptie dat het bedrijf de 'slechterik' is

 • Paul_Power heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel EA: Lootboxen zijn 'ethisch verantwoord' en 'leuk'