Jumpman

 • Jumpman heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Momenteel geen Switch-versie gepland van Spyro-trilogie

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van h4l :

  Animatie of real life?

  @h4l met films als dispicable me en the minions ga ik voor animatie. Hier heeft deze studio erg goede kennis van en is denk ik voor de personages ook wel het beste.

  bij het artikel Illumination werkt samen met Miyamoto voor Super Mario Bros.-film

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van Bouddieehh :

  En het altijd zo keurige Nintendo bewandeld dezelfde strontpaden als EA/Bungie/Activision. Wat een kneuzen, ga je al DLC maken voordat je spel uit is omdat je 2x je spel moet verkopen.

  Het wordt tijd dat we gewoon weigeren dit soort troep te kopen.

  @Bouddieehh ik vind je reactie lichtelijk overdreven. Gezien de vorige game is dlc niet zo vreemd dat dit komt en gezien de inhoud van deze game kan je onmogelijk stellen dat de game niet goed gevuld zou zijn. Als er al ergens kritiek op moet zijn is het de prijs van de dlc. 25 euro voor 5 personages en levels tegenover 75 personages en 100 levels voor 60 euro, hmmm 🤔

  bij het artikel Alle dlc-personages Super Smash Bros. Ultimate al bekend bij Nintendo

 • watashi wa maurice desu. heeft gereageerd op je bericht:

  @watashi wa maurice desu. Ik denk dat ze al een poos bezig zijn met een nieuwe Zelda game. Het is niet logisch om een heel team 2 jaar niets te laten doen. Ze gaan echt niet pas van start als deze vacatures gevuld zijn. Een hele hoop werk gaat hier zelfs al aan vooraf alvorens bepaalde afdelingen echt goed kunnen beginnen maar doen dat pas later in de ontwikkeling van de game.

  Daarbij is 2 jaar ook al best een tijd waarin mensen met pensioen gaan, besluiten te verhuizen en een andere baan nemen, komen te overlijden of simpelweg op een ander project gezet worden. Kortom rede genoeg waardoor het team uitgedund raakt en aangesterkt moet worden.

  Het kan goed nog 2 jaar duren maar denk dat ze al opweg zijn met een nieuwe Zelda game en misschien al veel verder zijn dan we denken.

  @Jumpman

  Ja, je redenatie is heel logisch en aannemelijk.
  Dus ik ben het met je eens dat het onlogisch is als ze al niet bezig zijn.
  Zover had ik even niet nagedacht.
  Hahah ik dacht enkel aan starten nu.
  Maar het kan ook zijn dat ze al verder zijn maar nu wat extra hulp zoeken.

  bij het artikel Nintendo plaatst vacatures voor nieuw Zelda-project

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van watashi wa maurice desu. :

  Het lijkt me niet gewoon aannemelijk maar bijna bevestigd dat dit zou gaan om een nieuwe Zelda.
  Want bij oude hebben ze geen persoon nodig die topografie voor dungeons maakt. Want die zijn al eerder gedaan.
  De werkelijke beelden maken zou voor een remake wel kunnen, maar voor een remaster ook niet echt. Want ook bij een remaster is alles al eerder gedaan en gaat het niet om nieuw.
  En zoals ik het lees gaat het over nieuwe dungeons en zo.
  Dus ik lees het als….remake of Totaal nieuwe game.
  Maar remake is niet nintendo stijl.
  Die doen of aan remasteren of nieuwe Zelda. Maar een echte remake van een oude Zelda game ( dus volledig overnieuw gemaakt) is er volgens mij niet.

  Ik vind dit in ieder geval goed nieuws.
  Maar ook wel jammer. Ik had gehoopt dat ze al 2 jaar bezig zouden zijn aan de nieuw Zelda.
  Meteen na BotW begonnen…maar vermoedelijk dus niet.
  Met dezelfde ontwikkeltijd als BotW komt deze pas voor de opvolger van de switch. En dat is dan wel jammer.

  @watashi wa maurice desu. Ik denk dat ze al een poos bezig zijn met een nieuwe Zelda game. Het is niet logisch om een heel team 2 jaar niets te laten doen. Ze gaan echt niet pas van start als deze vacatures gevuld zijn. Een hele hoop werk gaat hier zelfs al aan vooraf alvorens bepaalde afdelingen echt goed kunnen beginnen maar doen dat pas later in de ontwikkeling van de game.

  Daarbij is 2 jaar ook al best een tijd waarin mensen met pensioen gaan, besluiten te verhuizen en een andere baan nemen, komen te overlijden of simpelweg op een ander project gezet worden. Kortom rede genoeg waardoor het team uitgedund raakt en aangesterkt moet worden.

  Het kan goed nog 2 jaar duren maar denk dat ze al opweg zijn met een nieuwe Zelda game en misschien al veel verder zijn dan we denken.

  bij het artikel Nintendo plaatst vacatures voor nieuw Zelda-project

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van casualkiller :

  @Paralize Ja ik heb steam en ja ik heb daar spellen gekocht. En weet je wat ? Voor mij, als game-collector is steam het meest zielloze medium qua gaming-gevoel. mijn game zit simpelweg opgesloten in een metalen doosje in mijn computer.

  Ik kan het hoesje niet pakken, screenshots aan de achterkant kijken en de handleiding lezen en de geur opsnuiven. ik kan niet zien waar de game staat tussen mijn collectie in de wandkast waar ik alles store.

  Nu weet ik ook wel dat niet iedereen een game gekkie is die verzamelt , en het overgrote deel zal zichzelf wel fastfood gamer noemen, geen gevoel erbij hebben en gewoon willen spelen wat op dit moment het meest populaire is., maar ik moet vaak keihard lachen om de argumenten die gegeven worden als:

  ik wil geen disc wisselen… ja als je 300 kilo weegt en je fysiek uit je stoel/sofa moet komen om 1-, 1,5 meter verder een schijfje erin en eruit te halen (want laten we eerlijk zijn: een gemiddelde fast-food gamer verwisselt zeker 10-15 keer van disc per game sessie in een paar uur elke avond. heeft geen attentie om een game langer als 10-20 minuten te spelen!! : ) ) , ja dan zal het echt een moeite zijn…

  Schijfjes en mechaniek gaan kapot!! ja als je met je vette vingers je eigendom als een stuk vuil behandeld wel ja. maar als hun computer met steam kapot gaat .. dan ja, is het de schuld van de computer. En de Rabobank.

  Ik heb wel eens het idee dat we een aarsluie, dont care-ende generatie aan het worden zijn, maar physical gaming is here to stay.. en digital voor de mensen die er geen reet om geven en gewoon hun spelletje willen spelen.

  en voor al die mensen die maar youtube, spotify en weetikveel voor digitale platformen blijven blaten: vorig jaar is er voor meer als een biljoen dollar aan vinyl-platen verkocht met muziek. (voor diegene die zich afvragen wat dat is: you are part of the problem!) weetjewel? .. Dat medium dat ging uitsterven door de cd.

  Ik vind dat je kunst moet omarmen en bezitten als dat mogelijk is , boeken, schilderijen, vinyl, cd, dvd , bluray en ja , ook games. in een hoesje. ..

  Want sommige games zijn pure kunst.

  @casualkiller +1 Ben blij dat er nog steeds mensen zijn die het begrijpen. Kan me niet voorstellen dat ik mijn ruim 30 jaar bij elkaar verzamelde collectie weg doe voor een raspberry met dezelfde inhoud. Dat is zo’n beetje hetzelfde als een mooi beeld niet kopen maar een foto ervan op je telefoon zetten. Fisiek blijft gelukkig ook erg veel gevraagd.

  bij het artikel Wat mag volgens jou niet ontbreken aan de volgende generatie consoles?

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van Sander999 :

  @Jumpman
  100% dat hier nog een stigma op rust. Ik ben inmiddels 40 en als ik aan mensen vertel dat ik regelmatig game krijg ik steevast de vraag 'Ben je daar niet te oud voor?'. Mensen die niet gamen snappen niet hoe relaxed het kan zijn om even te ontsnappen aan de realiteit en dat het in die zin niet anders is dan een boek lezen of een film kijken.

  Het wordt helaas door een grote groep mensen nog steeds gezien als iets kinderachtigs. Ik zou het bijvoorbeeld ook nooit op mijn CV zetten als een hobby, terwijl 'lezen' er wel opstaat. Niet dat ik me er voor schaam maar omdat ik weet dat er nog veel mensen zijn die er op neer kijken.

  @Sander999
  Ja ik wil ook wel geloven dat games door veel mensen nog gezien wordt als tijdverspilling en er op neer kijken. Het zou alleen en allang niet meer hoeven. Zelf stoor ik me er allerminst aan wat een ander er van vindt en denkt, wellicht een te harde huid opgedaan vroeger, maar het zou ook niet hoeven. Zolang alles in balans is zou het niet uit moeten maken. Ben zelf net ook de 40 gepasseerd in september en ik geniet er juist nu van dat aan aantal neefjes van mij speciaal langs willen komen voor Mario en andere games. Ik merk dat onder kinderen dit veel groter is geworden als toen ik zelf kind was dus wellicht gaat er een generatie komen (of is al onderweg) waardoor dit taboe dalijk simpelweg verdwijnt voor iedereen.

  bij het artikel Het is nog altijd een taboe om een gamer te zijn

 • Sander999 heeft gereageerd op je bericht:

  Net artikel. Ik moet zeggen dat ik hier niet eens meer zo bij stil sta. Misschien komt dit doordat ik vroeger als kind veel gepest ben en ik juist een fictieve wereld opzocht om aan de werkelijke wereld te kunnen ontsnappen. Ik heb me juist altijd enorm op mn gemak gevoeld met games. Sociale contacten waren bij mij vroeger erg dun totdat ik in een videogames speciaalzaak ben gaan werken. Hier leerde ik een grote groep mensen kennen die net zo enthousiast waren over games als ikzelf. Wederom ervaarde ik games als een veilige haven. Mede daardoor kijk ik zelf niet negatief tegen dit woord en als mensen me vragen naar mijn hobbies is het naast fietsen en sport ook games (wordt overigens als eerste genoemd), zonder er bij na te denken eigenlijk.

  Juist nu games zo mainstream zijn geworden vraag ik me dan ook af of dit nog steeds zoveel speeld als zeg 25 jaar geleden toen het echt nog iets nedry’s of geeky’s was. Ervaar het zelf in ieder geval niet zo. Hoop dan ook dat andere hier net zo makkelijk in de toekomst mee om zullen gaan als ik kan. Tenslotte moet je altijd eerlijk naar jezelf kunnen zijn.

  @Jumpman
  100% dat hier nog een stigma op rust. Ik ben inmiddels 40 en als ik aan mensen vertel dat ik regelmatig game krijg ik steevast de vraag 'Ben je daar niet te oud voor?'. Mensen die niet gamen snappen niet hoe relaxed het kan zijn om even te ontsnappen aan de realiteit en dat het in die zin niet anders is dan een boek lezen of een film kijken.

  Het wordt helaas door een grote groep mensen nog steeds gezien als iets kinderachtigs. Ik zou het bijvoorbeeld ook nooit op mijn CV zetten als een hobby, terwijl 'lezen' er wel opstaat. Niet dat ik me er voor schaam maar omdat ik weet dat er nog veel mensen zijn die er op neer kijken.

  bij het artikel Het is nog altijd een taboe om een gamer te zijn

 • Jumpman heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Warcraft 3-remaster inclusief The Frozen Throne en multiplayer aangekondigd

 • Jumpman heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Het is nog altijd een taboe om een gamer te zijn

 • rashura heeft gereageerd op je bericht:

  @rashura en dat beoordeel je aan een shot van een hoofd en alleen maar een hoofd die overgenomen is uit de boeken ipv de game?

  @Jumpman Jup, waarom niet?

  bij het artikel Netflix toont eerste beelden van Henry Cavill als Geralt in The Witcher-serie

 • Nuage heeft gereageerd op je bericht:

  @bigds9fan mis ik ook maar castlevania en crash hebben recentelijk remakes rerelease gehad dus kan snappen dat ze die verkoop niet willen dwarsbomen, maar ja, die mis ik ook (spyro 😭)

  @Jumpman Het is gewoon een (voornamelijk) slechte lijst games van Sony. Op een Classic mini console horen de games die de console definieerden. Daar horen geen obscure games als Mr. Driller, intelligent cube, Persona of Jumping flash op thuis en ook geen matige games zoals Battle arena toshinden of Rainbow six.
  Ook staan er een aantal titels op die een betere opvolger hebben (Destruction derby 2 > 1, Cool boarders 3 > 2, Twisted metal 2 > 1).

  Er horen games op zoals Crash bandicoot warped (dé PS1 mascotte), Castlevania SOTN, Tomb raider 2, Resident evil 2, Wipeout 2097, Silent hill, Gran turismo, Crash team racing, Tony hawk skateboarding, Alundra, Final fantasy IX / Tactics etc..

  Als je deze mini console over 10 jaar nog eens tevoorschijn haalt, wat doet het er op dat moment dan toe dat er in 2018/2019 remakes van sommige games uit zijn gekomen?

  bij het artikel 'N64 Classic wordt vandaag na Nintendo Direct onthuld'

 • bigds9fan heeft gereageerd op je bericht:

  @bigds9fan mis ik ook maar castlevania en crash hebben recentelijk remakes rerelease gehad dus kan snappen dat ze die verkoop niet willen dwarsbomen, maar ja, die mis ik ook (spyro 😭)

  @Jumpman Remakes aside, Castlevania is een van de holy grails van het systeem.

  Dat is alsof je een prikloze Coca-Cola hebt.

  bij het artikel 'N64 Classic wordt vandaag na Nintendo Direct onthuld'

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van Reggeatonix :

  @Jumpman ik hoop echt dat dk64 erop staat!!

  @Reggeatonix die zou ook zo gaaf zijn, en Paper Mario 😊

  bij het artikel 'N64 Classic wordt vandaag na Nintendo Direct onthuld'

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van bigds9fan :

  @Jumpman Geen Castlevania Symphony Of The Night, geen Crash en geen Tomb Raider.

  Tjsa dan kan ik het alleen maar matig vinden.

  @bigds9fan mis ik ook maar castlevania en crash hebben recentelijk remakes rerelease gehad dus kan snappen dat ze die verkoop niet willen dwarsbomen, maar ja, die mis ik ook (spyro 😭)

  bij het artikel 'N64 Classic wordt vandaag na Nintendo Direct onthuld'

 • Reggeatonix heeft gereageerd op je bericht:

  @bigds9fan psx lineup is nu ook weer niet geel slecht, Final fantasy, ridge racer, rayman, metal gear, resident evil, destruction derby, wild arms. Er ontbreken alleen teveel grote titels, maar die allen aal toevoegen zou een lineup van 60 nog niet voldoende zijn 😅.

  Dat gezegd denk ik zelf ook dat de n64 het beter zal gaan doen. Zelda oot en mm. Mario 64 en Mario kart. Hopelijk een banjo en perfect dark. Dan zijn ze al heel goed op weg. (Hoop zelf op wave race 😁)

  @Jumpman ik hoop echt dat dk64 erop staat!!

  bij het artikel 'N64 Classic wordt vandaag na Nintendo Direct onthuld'

 • bigds9fan heeft gereageerd op je bericht:

  @bigds9fan psx lineup is nu ook weer niet geel slecht, Final fantasy, ridge racer, rayman, metal gear, resident evil, destruction derby, wild arms. Er ontbreken alleen teveel grote titels, maar die allen aal toevoegen zou een lineup van 60 nog niet voldoende zijn 😅.

  Dat gezegd denk ik zelf ook dat de n64 het beter zal gaan doen. Zelda oot en mm. Mario 64 en Mario kart. Hopelijk een banjo en perfect dark. Dan zijn ze al heel goed op weg. (Hoop zelf op wave race 😁)

  @Jumpman Geen Castlevania Symphony Of The Night, geen Crash en geen Tomb Raider.

  Tjsa dan kan ik het alleen maar matig vinden.

  bij het artikel 'N64 Classic wordt vandaag na Nintendo Direct onthuld'

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van bigds9fan :

  As die een betere line-up heeft als de matige PSone Classic dan kan Nintendo Sony weer eens klop geven.

  @bigds9fan psx lineup is nu ook weer niet geel slecht, Final fantasy, ridge racer, rayman, metal gear, resident evil, destruction derby, wild arms. Er ontbreken alleen teveel grote titels, maar die allen aal toevoegen zou een lineup van 60 nog niet voldoende zijn 😅.

  Dat gezegd denk ik zelf ook dat de n64 het beter zal gaan doen. Zelda oot en mm. Mario 64 en Mario kart. Hopelijk een banjo en perfect dark. Dan zijn ze al heel goed op weg. (Hoop zelf op wave race 😁)

  bij het artikel 'N64 Classic wordt vandaag na Nintendo Direct onthuld'

 • Robert-Frans heeft gereageerd op je bericht:

  @rashura en dat beoordeel je aan een shot van een hoofd en alleen maar een hoofd die overgenomen is uit de boeken ipv de game?

  @Jumpman Het lijkt mij wel het meest waarschijnlijk dat ze de boekenserie als basis nemen. Stel dat van Harry Potter nu alleen nog de boeken gepubliceerd zouden zijn en een paar games daarover, en men zou nu een filmreeks ervan willen maken, zou het dan niet ook logischer zijn om de films (allereerst) op de boeken te baseren?

  bij het artikel Netflix toont eerste beelden van Henry Cavill als Geralt in The Witcher-serie

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van rashura :

  Dit ziet er echt niet uit. Wanneer stoppen ze nou eens met films te maken van games en tekenfilms… ze zijn altijd waardeloos :/

  @rashura en dat beoordeel je aan een shot van een hoofd en alleen maar een hoofd die overgenomen is uit de boeken ipv de game?

  bij het artikel Netflix toont eerste beelden van Henry Cavill als Geralt in The Witcher-serie

 • vjiezze vir heeft gereageerd op je bericht:

  Heb dit idd ook al een paar dagen geleden vernomen, tezamen met de namen van de laatste 7 smash fighters waaronder shadow ken en banjo-kazooie. Benieuwd wat we allemaal te zien gaan krijgen

  @Jumpman ja ik ook!! Ik denk dat door die leak ook extreem veel gekeken gaat worden… of dat smash met nog verrasingen zou gaan komen.. dat zou helemaal wat zijn!

  bij het artikel Nintendo zendt mogelijk twee Nintendo Directs uit in november

 • Jumpman heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Nintendo zendt mogelijk twee Nintendo Directs uit in november

 • darkmanwls heeft gereageerd op je bericht:

  @darkmanwls voor bepaalde zaken had je zelfs rumble nodig toch?

  @Jumpman Ja, Psycho Mantis "I will now move your controller by the power of my will alone" Werkt niet zo lekker zonder rumble.
  En nou doe je me er ook aan denken dat Castlevania symphony of the night ontbreekt, daar kan ie ook niet op reageren als je daar geen save game van hebt.

  bij het artikel Volledige lijst met PlayStation Classic-games onthuld

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van djensen :

  Geen WipEout… :'(

  @djensen ja die vind ik samen met parappa the rapper wel grote afwezigen. En al was de kans klein persoonlijk zou legend of dragoon ook wel cool zijn geweest.(samen met 50 andere toffe games 😅)

  bij het artikel Volledige lijst met PlayStation Classic-games onthuld

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van darkmanwls :

  Goeie lijst met games, maar wel jammer dat er geen dual shock controllers bij zitten. Ik weet dat bijvoorbeeld Metal Gear solid echt wel beter speelt met een analoge stick.

  @darkmanwls voor bepaalde zaken had je zelfs rumble nodig toch?

  bij het artikel Volledige lijst met PlayStation Classic-games onthuld

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van Robert-Frans :

  @Jumpman Dat blijft het jammere inderdaad en je aanvullingen zijn dan ook terecht. Ik schreef dan ook bewust over áls het waar zou zijn wat men over Rockstar meldt. Misschien is de context wel heel anders inderdaad.
  En ja, de voetbalindustrie is mijns inziens ook best wel verziekt en ik zie topsporters niet als de meest sterke voorbeelden van gezond leven.
  Maar je moet natuurlijk wel érgens beginnen, als je dit wil aankaarten.

  Rockstar kan mogelijk een eerste stap zijn, mits de verhalen dus waar zijn, als we tenminste onze verontwaardiging inderdaad omzetten in goede voornemens.
  Die voor iedereen anders kunnen zijn, maar wel minimaal het nadenken over ons behoorlijk uit de hand gelopen consumptiegedrag zouden moeten behelsen.

  We willen steeds meer voor steeds minder geld, zowel bij voedsel als kleding als games, waardoor je dit soort situaties creëert en we de werkelijke waarde van spullen en voedsel ontzettend onderschatten. En misschien zo ook steeds meer de intrinsieke waarde van elk mens.

  Aan alleen "bozebrieven-schrijvers" hebben we niets. Die laten geen indruk achter. En humorloze actievoerders zullen uiteindelijk ook ten prooi vallen aan vruchteloos cynisme of bitterheid.
  We hebben meer aan gematigdheid, bescheidenheid, bewustzijn van zowel het goede als het kwade in de wereld en bij tijd en wijle ook de moed om tegen de stroom en je eigen natuur in te gaan.
  En dat zijn eigenschappen die iedereen van goede wil kan verwerven.

  @Robert-Frans zo waar. Kan hier dan ook niets meer aan toevoegen 🙂

  bij het artikel Moet je Red Dead Redemption 2 boycotten om crunch-praktijken?

 • Robert-Frans heeft gereageerd op je bericht:

  @Robert-Frans @Robert-Frans allereerst wil ik duidelijk maken dat wat er gebeurt bij rockstar ik niet goed probeer te praten en als deze game daardoor een jaar uitstel had gekregen ik de laatste persoon was die er wakker om zou liggen. Wat mij wel stoort is dat hier enorm veel aandacht aan gegeven wordt terwijl dit op zoveel vlakken al zo veel langer aan de gang is, op zoveel meer plekken die al deze aandacht beter verdienen (personeel van een 24/7 store, fastfood restaurant, schoonmaak bedrijf) mensen die nog veel meer worden uitgebuit. En in mijn voorbeeld heb ik niet alleen maar hulpverleners aangehaald maar ook die voor ons vermaak bezig zijn zoals de redactie van gamernl zelf tijdens de E3 periode. Daarop aanvullend, denk je dat een prof voetballer (ook voor ons vermaak) maar 8 uur per dag met zijn sport bezig is? Dat max verstappen na 8 uur briefing training ed er mee stopt voor die dag? Tuurlijk niet, hier zijn ze wellicht heel de dag mee bezig en vooral omdat ze het ook zelf willen. Alleen zal niemand medelijden hebben met een Messi of Ronaldo omdat daar een achterlijke vergoeding tegenover staat en we dit dan zien als betaald krijgen naar prestatie. In heel dit verhaal omtrent het vele overwerk bij Rockstar vindt ik om hier een eerlijk oordeel over te geven of dit goed of fout is 2 belangrijke dingen ontbreken. Ten eerste wat de voorwaarden in het arbeidscontract zijn en welke vergoeding ze er voor krijgen. Ik verwacht geen top salaris maar wanneer je later zou leren dat zij 7500 dollar per maand zouden verdienen (let wel, fictief voorbeeld) en in de arbeidsvoorwaarden zou staan dat voor dat bedrag er tot 60 uur overwerk verwacht kan worden daar waar nodig en een vergoeding afhankelijk van het verkoop succes wordt dit een heel ander verhaal. Dan gaan we namelijk kijken wat zij krijgen voor een bepaalde tijd werk en wat we zelf krijgen voor een bepaalde tijd werk en waar ze voor akkoord hebben gegeven. Pas wanneer je ziet dat zij het in je eigen ogen beter hebben maakt het ineens minder uit. Er is tenslotte niemand die zegt, arme Messi dat hij zoveel moet trainen en er maar uch miljoen per maand voor krijgt.

  Zou ik het liefst zien dat alles voor iedereen eerlijk verdeeld is en iedereen gelijk wordt behandeld, tuurlijk en het liefst meteen. Zet ik me daar persoonlijk voor in, ja daar waar kan. Zijn daarmee alle problemen mee opgelost, gegarandeerd niet want dit zal helaas altijd blijven bestaan. Het is ook zeker goed dat er aandacht aan geschonken wordt maar iedereen praat hier nu kwaad over een bedrijf zonder alle details te kennen.

  Als in de schappen nu 2 versies van red dead hadden gestaan, een voor 60 euro en een voor 180 euro en bij de versie van 180 euro was je enigste extra een bedankbriefje met de melding dat 120 euro van die game zou gaan naar een medewerker om zijn overuren te compenseren, welke zou jij dan kopen? Welke zou het gros dan kopen denk je?

  Ik vind dit zeker een interessante discussie alleen is dit veel omvangrijker dan wat we nu voorgeschoteld krijgen. En het is een probleem waar we al jaren van op de hoogte zijn maar het gros wend zijn blik er bewust van af. En daarom vind ik alle commotie er nu omheen zo bizar. Als dit iets teweeg brengt naar een positieve verandering zeg ik, doen en door gaan. Maar we weten allebei dat dit over een paar dagen tot een paar weken weer geheel stil gehouden wordt.

  @Jumpman Dat blijft het jammere inderdaad en je aanvullingen zijn dan ook terecht. Ik schreef dan ook bewust over áls het waar zou zijn wat men over Rockstar meldt. Misschien is de context wel heel anders inderdaad.
  En ja, de voetbalindustrie is mijns inziens ook best wel verziekt en ik zie topsporters niet als de meest sterke voorbeelden van gezond leven.
  Maar je moet natuurlijk wel érgens beginnen, als je dit wil aankaarten.

  Rockstar kan mogelijk een eerste stap zijn, mits de verhalen dus waar zijn, als we tenminste onze verontwaardiging inderdaad omzetten in goede voornemens.
  Die voor iedereen anders kunnen zijn, maar wel minimaal het nadenken over ons behoorlijk uit de hand gelopen consumptiegedrag zouden moeten behelsen.

  We willen steeds meer voor steeds minder geld, zowel bij voedsel als kleding als games, waardoor je dit soort situaties creëert en we de werkelijke waarde van spullen en voedsel ontzettend onderschatten. En misschien zo ook steeds meer de intrinsieke waarde van elk mens.

  Aan alleen "bozebrieven-schrijvers" hebben we niets. Die laten geen indruk achter. En humorloze actievoerders zullen uiteindelijk ook ten prooi vallen aan vruchteloos cynisme of bitterheid.
  We hebben meer aan gematigdheid, bescheidenheid, bewustzijn van zowel het goede als het kwade in de wereld en bij tijd en wijle ook de moed om tegen de stroom en je eigen natuur in te gaan.
  En dat zijn eigenschappen die iedereen van goede wil kan verwerven.

  bij het artikel Moet je Red Dead Redemption 2 boycotten om crunch-praktijken?

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van Robert-Frans :

  @Jumpman Ik zie enkel wel een groot verschil tussen die hulpverleners die jij noemt en gamedevelopers. De hulpverleners redden namelijk levens, die moeten inderdaad altijd paraat staan.
  Daarbij wordt er wel degelijk soms gemopperd door hulpverleners op oudejaarsavond, omdat er zoveel ongelukken gebeuren.

  Ook de bakker moet vroeg op om ons voedsel te maken, namelijk het dagelijks brood. Daarbij werkt ook een bakker zeker niet honderd uur per week, maar maakt hij normale werkdagen, alleen met andere tijden.
  En ook de hulpverleners maken door het jaar heen normale dagen, alleen zijn hun tijden flexibeler.
  Honderd uur per week werken zou in die kringen juist onacceptabel zijn, omdat je door vermoeidheid alleen maar minder alert en scherp wordt.

  Als er 's nachts geen ambulance zou zijn, dan kunnen er mensen doodgaan. Als er 's nachts niet aan een game gewerkt wordt, dan is er niets aan de hand. Moeten we misschien een paar maanden langer wachten op een topgame.
  Nou ja, er zijn ergere dingen, dacht ik zo.

  @Robert-Frans @Robert-Frans allereerst wil ik duidelijk maken dat wat er gebeurt bij rockstar ik niet goed probeer te praten en als deze game daardoor een jaar uitstel had gekregen ik de laatste persoon was die er wakker om zou liggen. Wat mij wel stoort is dat hier enorm veel aandacht aan gegeven wordt terwijl dit op zoveel vlakken al zo veel langer aan de gang is, op zoveel meer plekken die al deze aandacht beter verdienen (personeel van een 24/7 store, fastfood restaurant, schoonmaak bedrijf) mensen die nog veel meer worden uitgebuit. En in mijn voorbeeld heb ik niet alleen maar hulpverleners aangehaald maar ook die voor ons vermaak bezig zijn zoals de redactie van gamernl zelf tijdens de E3 periode. Daarop aanvullend, denk je dat een prof voetballer (ook voor ons vermaak) maar 8 uur per dag met zijn sport bezig is? Dat max verstappen na 8 uur briefing training ed er mee stopt voor die dag? Tuurlijk niet, hier zijn ze wellicht heel de dag mee bezig en vooral omdat ze het ook zelf willen. Alleen zal niemand medelijden hebben met een Messi of Ronaldo omdat daar een achterlijke vergoeding tegenover staat en we dit dan zien als betaald krijgen naar prestatie. In heel dit verhaal omtrent het vele overwerk bij Rockstar vindt ik om hier een eerlijk oordeel over te geven of dit goed of fout is 2 belangrijke dingen ontbreken. Ten eerste wat de voorwaarden in het arbeidscontract zijn en welke vergoeding ze er voor krijgen. Ik verwacht geen top salaris maar wanneer je later zou leren dat zij 7500 dollar per maand zouden verdienen (let wel, fictief voorbeeld) en in de arbeidsvoorwaarden zou staan dat voor dat bedrag er tot 60 uur overwerk verwacht kan worden daar waar nodig en een vergoeding afhankelijk van het verkoop succes wordt dit een heel ander verhaal. Dan gaan we namelijk kijken wat zij krijgen voor een bepaalde tijd werk en wat we zelf krijgen voor een bepaalde tijd werk en waar ze voor akkoord hebben gegeven. Pas wanneer je ziet dat zij het in je eigen ogen beter hebben maakt het ineens minder uit. Er is tenslotte niemand die zegt, arme Messi dat hij zoveel moet trainen en er maar uch miljoen per maand voor krijgt.

  Zou ik het liefst zien dat alles voor iedereen eerlijk verdeeld is en iedereen gelijk wordt behandeld, tuurlijk en het liefst meteen. Zet ik me daar persoonlijk voor in, ja daar waar kan. Zijn daarmee alle problemen mee opgelost, gegarandeerd niet want dit zal helaas altijd blijven bestaan. Het is ook zeker goed dat er aandacht aan geschonken wordt maar iedereen praat hier nu kwaad over een bedrijf zonder alle details te kennen.

  Als in de schappen nu 2 versies van red dead hadden gestaan, een voor 60 euro en een voor 180 euro en bij de versie van 180 euro was je enigste extra een bedankbriefje met de melding dat 120 euro van die game zou gaan naar een medewerker om zijn overuren te compenseren, welke zou jij dan kopen? Welke zou het gros dan kopen denk je?

  Ik vind dit zeker een interessante discussie alleen is dit veel omvangrijker dan wat we nu voorgeschoteld krijgen. En het is een probleem waar we al jaren van op de hoogte zijn maar het gros wend zijn blik er bewust van af. En daarom vind ik alle commotie er nu omheen zo bizar. Als dit iets teweeg brengt naar een positieve verandering zeg ik, doen en door gaan. Maar we weten allebei dat dit over een paar dagen tot een paar weken weer geheel stil gehouden wordt.

  bij het artikel Moet je Red Dead Redemption 2 boycotten om crunch-praktijken?

 • Robert-Frans heeft gereageerd op je bericht:

  @Robert-Frans ik ben er ook zeker niet onverschillig over mocht je dat denken maar je druk blijven maken omdat sommige mensen lange weken hebben gewerkt vindt ik onzinnig. Liever maak ik me druk om die boer dat hij voor zijn cacao een eerlijke prijs krijgt of dat mijn kleding niet is gemaakt dor kinderen van 5 jaar. En zelfs dan weet ik niet zeker of wat k eet en draag wel 100% zuiver en eerlijk is maar veel mensen hebben een beroep gekozen wetend dat dit soms meer vraagt dan wat gemiddeld is.

  Ik ben lang bakker geweest en is er hier iemand die er om maalt dat bakkers op 2de kerstdag al weer smiddags beginnen zodat de rest ‘s-ochtends weer vers brood kan kopen. Maalt er iemand om dat brandweermannen met oud en nieuw topdrukte hebben? Of een arts die bij een opvoering van zijn zoontje wordt weggepiept voor een spoed operatie? Er zijn honderden voorbeelden waar iemand meer moet doen dan gemiddeld en doorgaans vindt iedereen dat het bij de beroepskeuze hoort. Hetzelfde geld ook bij Rockstar. Je bent aangenomen voor een specifieke kunnen, of dat nu programmeren is of muziek maken, pr of zelfs voor personeelszaken maakt even niet uit. Deze werkdruk heb je niet constant. Er zijn periodes dat je flink moet aanpoten en er zijn momenten dat je bijna niets te doen hebt. Dan kan je zeggen dat je betaald moet krijgen voor datgene wat je werkt en dan vindt ik het terecht als die 100urige werkweken betaald worden en tegelijkertijd wanneer je bijna niets kan doen (omdat het spel of project nog niet zo ver is of juist op dat vak klaar is) bijna niets meer verdient. Mes snijd altijd aan twee kanten

  @Jumpman Ik zie enkel wel een groot verschil tussen die hulpverleners die jij noemt en gamedevelopers. De hulpverleners redden namelijk levens, die moeten inderdaad altijd paraat staan.
  Daarbij wordt er wel degelijk soms gemopperd door hulpverleners op oudejaarsavond, omdat er zoveel ongelukken gebeuren.

  Ook de bakker moet vroeg op om ons voedsel te maken, namelijk het dagelijks brood. Daarbij werkt ook een bakker zeker niet honderd uur per week, maar maakt hij normale werkdagen, alleen met andere tijden.
  En ook de hulpverleners maken door het jaar heen normale dagen, alleen zijn hun tijden flexibeler.
  Honderd uur per week werken zou in die kringen juist onacceptabel zijn, omdat je door vermoeidheid alleen maar minder alert en scherp wordt.

  Als er 's nachts geen ambulance zou zijn, dan kunnen er mensen doodgaan. Als er 's nachts niet aan een game gewerkt wordt, dan is er niets aan de hand. Moeten we misschien een paar maanden langer wachten op een topgame.
  Nou ja, er zijn ergere dingen, dacht ik zo.

  bij het artikel Moet je Red Dead Redemption 2 boycotten om crunch-praktijken?

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van Robert-Frans :

  @Jumpman Heel veel van onze rijkdom is tot stand gekomen inderdaad door uitbuiting, door uitputting van grondstoffen en door zondige praktijken. Daar kun je inderdaad weinig aan doen. Maar wát je er aan kan doen, binnen de vrijheid van je eigen geweten en je eigen leefwijze, dat móét je dan ook doen.

  Verzuchten dat we nu eenmaal niet in een sprookjeswereld leven is niet voldoende, want die wereld scheppen wij voor het grootste deel ook zelf. Dat we niet alle kwaad kunnen bestrijden, betekent niet dat we daarom er onverschillig tegenover moeten staan en geen eigen keuzes daarin kunnen maken.

  @Robert-Frans ik ben er ook zeker niet onverschillig over mocht je dat denken maar je druk blijven maken omdat sommige mensen lange weken hebben gewerkt vindt ik onzinnig. Liever maak ik me druk om die boer dat hij voor zijn cacao een eerlijke prijs krijgt of dat mijn kleding niet is gemaakt dor kinderen van 5 jaar. En zelfs dan weet ik niet zeker of wat k eet en draag wel 100% zuiver en eerlijk is maar veel mensen hebben een beroep gekozen wetend dat dit soms meer vraagt dan wat gemiddeld is.

  Ik ben lang bakker geweest en is er hier iemand die er om maalt dat bakkers op 2de kerstdag al weer smiddags beginnen zodat de rest ‘s-ochtends weer vers brood kan kopen. Maalt er iemand om dat brandweermannen met oud en nieuw topdrukte hebben? Of een arts die bij een opvoering van zijn zoontje wordt weggepiept voor een spoed operatie? Er zijn honderden voorbeelden waar iemand meer moet doen dan gemiddeld en doorgaans vindt iedereen dat het bij de beroepskeuze hoort. Hetzelfde geld ook bij Rockstar. Je bent aangenomen voor een specifieke kunnen, of dat nu programmeren is of muziek maken, pr of zelfs voor personeelszaken maakt even niet uit. Deze werkdruk heb je niet constant. Er zijn periodes dat je flink moet aanpoten en er zijn momenten dat je bijna niets te doen hebt. Dan kan je zeggen dat je betaald moet krijgen voor datgene wat je werkt en dan vindt ik het terecht als die 100urige werkweken betaald worden en tegelijkertijd wanneer je bijna niets kan doen (omdat het spel of project nog niet zo ver is of juist op dat vak klaar is) bijna niets meer verdient. Mes snijd altijd aan twee kanten

  bij het artikel Moet je Red Dead Redemption 2 boycotten om crunch-praktijken?

 • Robert-Frans heeft gereageerd op je bericht:

  Denk je werkelijk dat al je eten en kleding onder ideale omstandigheden zijn gemaakt? Of dat het staal voor je auto en steen voor je huis van oorsprong zo goed gewonnen is? Het blijft waarschijnlijk lastig te accepteren maar in zo’n beetje alles zit wel iets waar de een het slechter heeft dan de ander. Daarom ook het verschil in geld tussen mensen. Mensen met weinig geld doen (veel) klote werk, mensen met veel geld doen minder klote werk, maar zelf zij kunnen weken maken van 80-120 uur alleen wordt er dan gezegd dat ze hebberig naar meer geld zijn.

  Helaas leven we nu niet in een sprookjeswereld waar alles roze kleurt en zoetig smaakt maar hebben we een wereld van de sterkste overleeft en de zwakkere zijn prooi.

  Heb die game gekocht en ga m met veel plezier spelen. Zo zal mijn collectie wel uitpuilen met meer games waar dezelfde omstandigheden voor gelden maar alleen niet aan het licht zijn gebracht.

  @Jumpman Heel veel van onze rijkdom is tot stand gekomen inderdaad door uitbuiting, door uitputting van grondstoffen en door zondige praktijken. Daar kun je inderdaad weinig aan doen. Maar wát je er aan kan doen, binnen de vrijheid van je eigen geweten en je eigen leefwijze, dat móét je dan ook doen.

  Verzuchten dat we nu eenmaal niet in een sprookjeswereld leven is niet voldoende, want die wereld scheppen wij voor het grootste deel ook zelf. Dat we niet alle kwaad kunnen bestrijden, betekent niet dat we daarom er onverschillig tegenover moeten staan en geen eigen keuzes daarin kunnen maken.

  bij het artikel Moet je Red Dead Redemption 2 boycotten om crunch-praktijken?

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van ThijsBarnhard :

  @Jumpman Het zou toch mooi zijn als we daar iets aan kunnen veranderen door er kritiek op te uiten?

  @ThijsBarnhard het is vaak ook een vrije keuze en daarom is niet alles zwart wit hierin. Vinden de mensen van gamernl het dan ook vervelend als ze een week naar Amerika moeten voor de E3? En wordt vanaf het boarden tot thuiskomst alles als overuren gezien of nemen ze genoegen met het plezier en ervaring van de trip en het verblijf op de grootste gamebeurs ter wereld zonder daar extra voor gecompenseerd te worden? En vonden de lezers het hier vervelend de artikelen te lezen wetend dat ze gemaakt zijn door mensen die al meer dan 8 uur gewerkt hebben op de dag?

  Voor velen zal het werken aan een game als rdr2 of werken voor Rockstar ook weer goed op hun CV staan en zien dat als compensatie voor de lange dagen. Dit kan deuren open zetten naar beter. Niet alles zal namelijk altijd met geld gewaardeerd moeten en hoeven te worden. Soms zit de beloning in andere zaken, niet altijd zichtbaar of tastbaar.

  bij het artikel Moet je Red Dead Redemption 2 boycotten om crunch-praktijken?

 • ThijsBarnhard heeft gereageerd op je bericht:

  Denk je werkelijk dat al je eten en kleding onder ideale omstandigheden zijn gemaakt? Of dat het staal voor je auto en steen voor je huis van oorsprong zo goed gewonnen is? Het blijft waarschijnlijk lastig te accepteren maar in zo’n beetje alles zit wel iets waar de een het slechter heeft dan de ander. Daarom ook het verschil in geld tussen mensen. Mensen met weinig geld doen (veel) klote werk, mensen met veel geld doen minder klote werk, maar zelf zij kunnen weken maken van 80-120 uur alleen wordt er dan gezegd dat ze hebberig naar meer geld zijn.

  Helaas leven we nu niet in een sprookjeswereld waar alles roze kleurt en zoetig smaakt maar hebben we een wereld van de sterkste overleeft en de zwakkere zijn prooi.

  Heb die game gekocht en ga m met veel plezier spelen. Zo zal mijn collectie wel uitpuilen met meer games waar dezelfde omstandigheden voor gelden maar alleen niet aan het licht zijn gebracht.

  @Jumpman Het zou toch mooi zijn als we daar iets aan kunnen veranderen door er kritiek op te uiten?

  bij het artikel Moet je Red Dead Redemption 2 boycotten om crunch-praktijken?

 • Jumpman heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Moet je Red Dead Redemption 2 boycotten om crunch-praktijken?

 • Jumpman heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Sonic Team Racing uitgesteld naar mei 2019

 • watashi wa maurice desu. heeft gereageerd op je bericht:

  @Sander999 ik zie de filterdunne link ook wel gezien het om hetzelfde bedrijf gaat maar de inhoud van beide artikelen staan mijlenver uit elkaar. Zie er gewoon de meerwaarde niet van in.

  @Jumpman

  Ik ben het met je eens, want nu lijkt het bijna alsof er een sensatie van gemaakt word dat een bedrijf negatief in het nieuws staat.
  Als er wat positief gemeld was zou er niet onder elk bericht een link gezet worden.
  Dat zou dan ook wel een keer gebeuren maar zoals nu gebeurd het onder elk bericht wat ook maar iets Rockstar is.
  Dat vind ik ook overbodig.
  Dat is enkel mijn mening en ik snap ook de keuze van de auteur wel. Maar ik zou dat ondertussen wel gaan afbouwen en niet steeds opening oprakelen dat er negatiefs nieuws was over een bedrijf.
  Vooral ook omdat dit nieuwsbericht totaal niks met dat bericht heeft.

  Ik vind sensatie waarden en sensatie zoekend plaatsen persoonlijk meer iets voor tabloids.

  Maar goed we hebben allen andere meningen, en behalve dat stoort het me ook niet, behalve dat ik denk dat het overbodig is.

  bij het artikel Rockstar succesvol huiszoekingsbevel aangevraagd voor GTA Online-valsspelers

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van Sander999 :

  @Jumpman
  Artikel gaat toch over Rockstar? Dat andere artikel gaat ook over Rockstar. Zo ingewikkeld is het niet.

  @Sander999 ik zie de filterdunne link ook wel gezien het om hetzelfde bedrijf gaat maar de inhoud van beide artikelen staan mijlenver uit elkaar. Zie er gewoon de meerwaarde niet van in.

  bij het artikel Rockstar succesvol huiszoekingsbevel aangevraagd voor GTA Online-valsspelers

 • Sander999 heeft gereageerd op je bericht:

  @kleinekoosjer nog beter om het weg te laten. Een artikel van GTA met een artikel van red dead redemption 2 samen proberen te voegen, kansloos

  @Jumpman
  Artikel gaat toch over Rockstar? Dat andere artikel gaat ook over Rockstar. Zo ingewikkeld is het niet.

  bij het artikel Rockstar succesvol huiszoekingsbevel aangevraagd voor GTA Online-valsspelers

 • MonsterCrab heeft gereageerd op je bericht:

  @kleinekoosjer nog beter om het weg te laten. Een artikel van GTA met een artikel van red dead redemption 2 samen proberen te voegen, kansloos

  @Jumpman We zetten vaak onder onze nieuwsberichten relevante links voor wat extra context over het onderwerp. Had deze iets scherper kunnen zijn? Zeker wel! Kansloos? Dat vind ik dan weer niet :)

  bij het artikel Rockstar succesvol huiszoekingsbevel aangevraagd voor GTA Online-valsspelers

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van kleinekoosjer :

  @Jumpman Hahaha,, zou netjes zijn als ze Off-topic erbij hadden gezet ;-)

  @kleinekoosjer nog beter om het weg te laten. Een artikel van GTA met een artikel van red dead redemption 2 samen proberen te voegen, kansloos

  bij het artikel Rockstar succesvol huiszoekingsbevel aangevraagd voor GTA Online-valsspelers

 • kleinekoosjer heeft gereageerd op je bericht:

  Gamernl, Wat heeft het laatste gedeelte met dit artikel te maken? Komen er te weinig reacties binnen op het eerder vermelde artikel hierover?

  @Jumpman Hahaha,, zou netjes zijn als ze Off-topic erbij hadden gezet ;-)

  bij het artikel Rockstar succesvol huiszoekingsbevel aangevraagd voor GTA Online-valsspelers

 • Jumpman heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Rockstar succesvol huiszoekingsbevel aangevraagd voor GTA Online-valsspelers

 • Jumpman heeft gereageerd op een bericht van TheBigN93 :

  Je hoeft hem toch niet opnieuw te maken lijkt mij. Denk dat ze gewoon schatten dat er niet voldoende markt voor is.

  @TheBigN93 er is vraag genoeg naar deze game, maar het omzetten van een game naar een ander systeem is niet een kwestie van copy paste.

  bij het artikel Ontwikkelaar acht Switch-versie Xenoblade Chronicles X onwaarschijnlijk

 • Jumpman heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Huawei onthult nieuwe gamephone om te concurreren met Switch