Ghost

aka Ghost

 • Ghost heeft gereageerd op een bericht van lightyears :

  Er staan verschillende goede kritische opmerkingen in. Alleen bij de opmerking dat uitgevers je liever laten betalen per uur dan voor een hele game plaats ik vraagtekens. Dit betekent ook een groot risico voor uitgevers. Als ze per uur cashen verdient een uitgever weinig aan die game als er maar een paar uur gespeeld wordt omdat een game middelmatig of eentonig is dan wel er een Andere leuke game erna uitkomt. Nu harken ze dan gewoon 60 euro binnen per keer. Van te voren een hype creeren rond een game en je verkoopt er een hoop voor 60 per stuk. Sommige series worden maximaal uitgemolken. Bij streamen stop je gewoon als je het niks vindt en heb je dan veel geld bespaard. Ik vind zelf dat beide aankoopmethodes naast elkaar kunnen en moeten blijven bestaan. Zowel kopen voor eigendom als streamen. Ik denk wel dat streamen met betalen per uur tot polarisatie leidt. De beste 5%van de games wordt vele uren gestreamd en verdient dan bakken met geld. de andere 95% van de games wordt commercieel een fiasco waarbij misschien niet eens de ontwikkelkosten worden terug verdient

  @lightyears

  Nu harken ze dan gewoon 60 euro binnen per keer. Van te voren een hype creeren rond een game en je verkoopt er een hoop voor 60 per stuk.

  Die 60 euro gaat niet volledig naar de uitgever, die moet verdeeld worden over verschillende schakels in de keten. (bijv. BTW voor de overheid, winkelier, groothandel, uitgever, producent, marge voor consolefabrikant etc.)

  Dat is nu precies wat streamingplatforms er uit proberen te halen: minder schakels zodat ondanks een lagere (kost)prijs een hogere marge wordt behaald.

  bij het artikel Gemengde gevoelens over gamestreaming

 • denver heeft gereageerd op je bericht:

  Haha, nice one 🤣

  bij het artikel Minecraft-bedenker Notch niet welkom op tienjarig jubileum

 • Ghost heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Minecraft-bedenker Notch niet welkom op tienjarig jubileum