geeMc

 • geeMc heeft gereageerd op een bericht van DaVinkie :

  Mocht je nou geen M.2 slot op je moederbord hebben en je afvragen of het dan nog wel waard is om een normale SSD te kopen als die voor ongeveer dezelfde prijs gaan terwijl de M.2 veel sneller is, ja dat is het waard. Het meetbare verschil tussen een HDD en een SSD is veel groter dan dat tussen een SATA SSD en een M.2 SSD: je merkt bijvoorbeeld meer verschil tussen 15 en 5 secondes dan tussen 5 en 1. Een upgrade van een gewone SSD naar een M.2 SSD is het dus veel minder waard.

  @DaVinkie voor bepaalde workloads is een nvme ssd het zeker wel waard, maar voor de meeste consumenten heb je inderdaad gelijk. m.2 zelf zegt trouwens niet zoveel over de snelheid. Afhankelijk van welke bus een m.2 ssd gebruikt, kan het net zo snel zijn als een 2.5" SATA ssd. Dit is al het tweede misleidende artikel van gamer.nl over de form factor m.2. Jammer jongens.

  bij het artikel Techsplainer: Wat is een M.2. SSD?

 • El Ninjo heeft gereageerd op je bericht:

  @El Ninjo nee joh. De PS4 pro en de Xbox One X komen beide niet in de buurt van de kracht van dit systeem. Desalniettemin zal het er waarschijnlijk nog steeds prachtig uitzien op de consoles :)

  @geeMc, Derper M'n "Oh, da's ongeveer gelijk aan m'n PS4 nog" was sarcasme, PS4 Pro en XBOX one X leveren hooguit gelijke prestaties van wat men als een mid-range PC beschouwd.

  En inderdaad, het is knap wat console developers nog uit de machines weten te halen.

  bij het artikel CD Projekt Red deelt gebruikte hardware voor Cyberpunk 2077-gameplaydemo

 • geeMc heeft gereageerd op een bericht van El Ninjo :

  @Derper Dat de bovengenoemde specs gelijk waren aan een PS4? Absoluut, ik heb er wel vertrouwen in dat CDPR ervoor zal zorgen dat Cyberpunk prima draait op de huidige consoles. > Uiteraard niet met alle eye-candy van de PC versie, maar nog steeds erg mooi.

  @El Ninjo nee joh. De PS4 pro en de Xbox One X komen beide niet in de buurt van de kracht van dit systeem. Desalniettemin zal het er waarschijnlijk nog steeds prachtig uitzien op de consoles :)

  bij het artikel CD Projekt Red deelt gebruikte hardware voor Cyberpunk 2077-gameplaydemo

 • geeMc heeft gereageerd op een bericht van poklaan :

  @J-Beckers
  Ben wel benieuwd hoe dat gaat werken want we mogen er toch wel vanuit gaan dat de PS5 en volgende Xbox Backwards Compatibility hebben. En als dat zo is zullen mensen niet zomaar nog is €60 neerleggen, mensen zullen gewoon een gratis patch verwachten zoals je dat nu al hebt op de PS4Pro en XB1X.

  @poklaan maar nu ga je er vanuit dat backwards compatibility nodig is bij de volgende generatie. Bij Microsoft is al bekend dat dat niet het geval is, want alles in de One family moet immere compatible met elkaar zijn. Ik hoop Sony hetzelfde te zien doen met de PS5.

  bij het artikel Cyberpunk 2077 verschijnt wellicht in 2020

 • geeMc heeft gereageerd op een bericht van Dokter Caspari :

  Denk eerlijk gezegd dat consoles niet na 1 generatie verdwenen zijn. Mochten ze verdwijnen, dan zie ik ze ook in een later stadum weer terugkeren. Mensen houden van hardware omdat het tastbaar is, het is een gadget en een hebbeding net als games in hoesjes. Bedrijven als Nintendo zie ik niet snel overstappen op puur streamen. Hardware verkopen tellen voor hen ook, en gezien Nintendo met haar games een gigantische USP heeft, blijven mensen hun hardware toch wel kopen.

  @Dokter Caspari Dat werd/wordt ook heel veel gezegd over spelletjes. Toch zie je veel mensen die ze alsnog gewoon online, als code kopen. Ik ben het wel met je eens dat consoles niet na nog een generatie gaan verdwijnen, maar dat heeft naar mijn inziens meer met technische beperkingen te maken dan met principes (al die ook gewoon blijven bestaan tot mensen de keuze niet meer krijgen).

  Het is namelijk best een kunst om low-latency, lossless beeld over een internetlijn te drukken. Daarvoor heb je thuis een beste lijn nodig en is wireless (op dit moment) geen optie. Daarnaast maak je dan ook singleplayer games volledig afhankelijk van je internetverbinding, wat voor een hoop mensen een gigantische letterlijke gamebreaker gaat worden.

  bij het artikel Ubisoft-CEO: 'Nog maar één generatie consoles en dan streamen we alles'