controvi

 • controvi heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Voor welke game die dit jaar nog uitkomt heb jij het meeste hype?

 • ErikNus heeft gereageerd op je bericht:

  Ik moet zeggen na wat ik allemaal gehoord en gelezen heb zou ik deze game eerder een 6,5 of een 7 geven.
  Ik hoor velen praten over hoe mooi het er uit ziet en daar ben ik het zeker mee eens.
  (ik heb de demo's ook gespeeld)
  Maar naar mijn mening gaat het cijfer over het geheel en daar weegt het overkoepelende verhaal, de lore en backstories erg zwaar.
  Is een mening natuurlijk maar in mijn optiek is deze game er een die een verhaal moet vertellen.
  Een goed verhaal heeft een doel, of een mooie plottwist waardoor je het echte doel tegenkomt.
  Dat heb ik nergens uit de reviews en verhalen kunnen halen.

  @ErikNus zit er nou daadwerkelijk geen einddoel in deze game en zijn het echt 8 losstaande verhalen?
  Daarnaast is de manier waarop personages allemaal niet echt een groep zijn ,maar meer 8 man die dezelfde kant op gaan, voor mij ook een zware tegenvaller.

  Het battle systeem is leuk en je moet inderdaad wel echt nadenken wanneer je die boosts gebruikt. Maar in mijn paar uur demo spelen kreeg ik het idee dat het systeem ook wel eens snel saai kan worden als je niet echt wat waarvoor je het allemaal doet.
  Het battle systeem heeft dan wel een paar kleine tweaks maar vind bijvoorbeeld Golden Sun die op de gba uitkwam, echt een goed en diep battle systeem hebben.
  Een boost toevoegen aan een battle systeem dat redelijk generiek is kan in mijn ogen dus redelijk snel saai worden.

  Kun je me hier meer over vertellen?
  Alvast bedankt.

  @controvi hey,

  Het gaat inderdaad om het geheel, maar bepaalde aspecten zijn voor sommigen belangrijker dan anderen.

  Ik heb me erg vermaakt met de game, omdat ik de combat telkens leuk vindt, de sfeer en graphics erg goed, en de gesprekken aardig geschreven. Dus over het geheel heb ik positieve gevoelens.

  Tuurlijk had ik liever een episch verhaal gehad, en dat had de game bij mij ook hoger gescoord, maar dat is voor mij geen vereiste om van een game te genieten. Als dat bij jou wel zo is, daar is niks mis mee, maar dan is de game misschien niet voor jou.

  Ik vond zelf de gevechten niet saai worden, je kunt later ook nieuwe skills krijgen en jobs toewijzen aan je personages, dus het wisselt nog wel een beetje af. Maar het blijven ouderwetse turnbased gevechten, natuurlijk.

  bij het artikel Octopath Traveler

 • controvi heeft gereageerd op een bericht van Jumpman :

  @ErikNus

  Waarom zijn die random encounters irritant? Ik denk zelf dat deze perfect passen in zo’n spel als deze, helemaal omdat je zelf al aangeeft dat Final Fantasy 6 hier als goed voorbeeld heeft gediend. Denk je dat vijanden die je in beeld hebt en daardoor kan ontwijken een betere keuze waren geweest?

  Ook ben ik benieuwd waarom je het een minpunt vindt dat je characters op de reserve bank niet mee levelen. Ze doen tenslotte ook niets dus lijkt me eerder logisch. Een voetballer die bijna alle trainingen overslaat wordt tenslotte ook niet beter maar zijn teamgenoten wel. Ik zelf vind dit een mooie gelegenheid om zo ieder personage toch van tijd tot tijd te moeten gebruiken waardoor je ook een steeds betere samenwerking gaat krijgen met andere classes. Wellicht was een easy en normal mode dan juist voor je hier op zijn plaats geweest.

  @Jumpman Ik kan mij goed vinden in jouw comment maar moet wel zeggen dat ik liever zie zoals sommige games waarbij de bankzitters een klein deel van de xp meekrijgen.
  Kijk naar een tales serie.
  Ik ben inderdaad niet voor het volledig meedingen in de verdeelsom van de xp maar het totaal na laten van het meedoen betekend dat het minder aantrekkelijk is om door de game heen je party te wijzigen of nieuwe dingen te proberen.

  Je moet bijv een personage vanaf lv 3 naar 10 halen om mee te kunnen doen en niet in 1 slag dood te zijn.
  Dan zou ik hem al laten liggen want ik heb geen zin om 4 uur te gaan grinden om 1 personage omhoog te krijgen terwijl de rest ook sterker blijft worden.

  Als je snap wat ik bedoel

  bij het artikel Octopath Traveler

 • controvi heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Octopath Traveler

 • controvi heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Nieuwe wagens voor F1 2018 in beeld