Chino21

 • Moderator_GNL heeft gereageerd op je bericht:

  Wat ik pas giftig vind is dat het voor gamer.nl kennelijk normaal is om redacteuren in dienst te hebben die pleiten voor fysiek geweld tegen mensen die er een andere mening op nahouden dan zij. Ik kan deze uitspraak namelijk op geen enkele andere manier opvatten:

  "@Arisu "Maar blijkbaar vind jij het goed dat er mensen FISIEK AANGEVALLEN worden voor hun MENING."

  Nazis? Yup."

  Dit vind ik zeer, zeer, zeer kwalijk. Kennelijk schuwt iemand als Harry Hol geweld niet en is het voor hem kennelijk de normaalste zaak van de wereld dat als iemand er een mening op nahoudt die niet strookt met de zijne het juist is om deze persoon via fysiek geweld te intimideren of nog erger waardoor deze persoon van mening zal veranderen. Nou, menig dictator zou hier trots op zijn.

  Deze uitspraak staat zo, zo ver af van alles wat met vrijheid en democratie te maken heeft dat deze hele discussie aan de hand van dit artikel verworden is tot bijzaak en deze reactie ervoor gezorgd heeft dat Harry Hol zijn ware aard heeft laten zien en er verantwoordelijk voor is dat er hele enge zaakjes naar voren komen op een gamesite.

  Ik mag hopen dat menig ander lid van deze gamesite hier hetzelfde over denkt en we er gezamenlijk zeer grote twijfels bij mogen hebben of gamer.nl nog wel staat voor de waarden van onze westerse samenleving. Als dit getolereerd wordt ga je wat mij betreft veel en veel te ver en hoor je als gamesite niet thuis in de vrije westerse wereld.

  @Chino21

  Geband wegens persoonlijke aanvallen (in een al eerder verwijderde post) en het goedpraten van haatzaaien.

  Gezien het onderwerp van het artikel heb ik veel door de vingers gezien, maar ik trek de grens bij het verdedigen van het nazisme. Nazi's verdienen geen podium en hebben hun recht op het uiten van hun mening opgegeven in de jaren dertig van de vorige eeuw. Nazi's minachten vrijheid van meningsuiting en de rechten van iedereen die ze niet mogen. Er was geweld voor nodig om de nazi's te stoppen, want er bleek geen discussie mogelijk.

  Nu zou ik jouw vurige betoog voor pacifisme jegens nazi's kunnen verklaren aan de hand van goedbedoelde naïviteit. In het licht van eerdere persoonlijke aanvallen moet ik een andere conclusie trekken: je bent een troll.

  bij het artikel Voorspel: Concrete stappen tegen homofoob gedrag in online games

 • Chino21 heeft gereageerd op een bericht van HarryHol :

  @Chino21 nazis. Die lui die alles wat niet wit is willen uitroeien. Die demonstranten dood rijden. Die een paar jaar geleden nog zes miljoen mensen uitroeiden. Die nazis. Daar breek je nu een lans voor. In een discussie over het tegengaan van discriminerend taalgebruik kies jij nazis om het voor op te nemen?

  Maar ik laat het hier bij. We zijn wat mij betreft nu uitgepraat. Een fijne dag nog.

  @HarryHol Ik weet nu niet of ik ernstig moet gaan twijfelen aan je intellectuele capaciteiten of dat je expres enkel nog maar over nazi's begint om daarmee de nadruk op de enge uitspraak die je zelf hebt gedaan weg te halen. Door mij moedwillig als iemand over te laten komen die zogenaamd fysiek geweld op mensen goedpraat hoop je waarschijnlijk dat jouw kwalijke uitspraak als minder gevaarlijk wordt gezien en dat de aandacht verlegd wordt.
  Als je namelijk goed had begrijpend had gelezen had je al meteen kunnen weten dat ik elk geweld tegen een ander mens schuw, maar ik zal voor de zekerheid mezelf nog eens citeren: "Je kan goedpraten wat je wilt, je blijft met je poten van iemand af zolang die persoon het bij woorden laat." Volgens mij geef ik in dit citaat heel duidelijk aan dat ik tegen elke vorm van fysiek geweld ben zolang een mens het bij woorden laat. En of het dan een neonazi, antifa lid of een SJW is maakt mij allemaal niet uit. In mijn optiek zijn de mensen met dergelijke denkbeelden allemaal enge, extremistische personen die het niet kunnen accepteren dat de wereld er niet precies zo uit ziet als zij willen. Maar zolang ze het bij woorden laten mogen ze van mij denken en zeggen wat ze willen (uiteraard is oproepen tot geweld ook niet geaccepteerd) en in het geval je het daar niet mee eens bent kan je de gang naar de rechter maken. Enkel omdat ze zo denken betekent dat niet dat fysiek geweld gerechtvaardigd is. Als we die stap maken zouden maken dan zijn de afgelopen eeuwen van bloed verspillen voor niks geweest en is onze vrije, westerse samenleving in één klap verdwenen.

  Wat ik vaak observeer bij dergelijke discussies is dat de mensen die er zo van overtuigd zijn dat zij de juiste mening hebben niet meer verder kunnen kijken dan hun eigen mening. Ik heb dan ook het idee dat HarryHol volledig vastgeroest is in zijn eigen denkbeelden en zich continu in een safespace bevindt waarin dit alleen maar bevestigd wordt (waarschijnlijk is de gamer.nl redactie ook zo'n safespace waar mensen met afwijkende meningen worden weggepest). Het zou je sieren als je open zou staan voor dialoog, argumenten, bescheidenheid zou kennen en ook zou laten blijken dat je zou kunnen twijfelen aan je eigen meningen, standpunten en argumenten. Dat is echter vaak het probleem bij dergelijke discussies (of het nu gaat over raciale ongelijkheden, seksisme, maar ook homofobie); de mensen zijn dusdanig overtuigd van hun eigen gelijk en vinden per se dat de wereld er volledig uit moet zien zoals zij willen dat elke twijfel aan hun eigen standpunt en eigen argumenten verdwijnt en dat elke afwijkende mening daarvan pertinent fout is. Wat bij sommige mensen dus zelfs leidt tot het goedpraten van fysiek geweld tegen deze mensen met een afwijkende mening. In mijn optiek hebben de mensen die zelfs dit laatste goed vinden eigenlijk niks meer in een democratie te zoeken en zijn dan ook een gevaar voor deze democratie. Deze mensen zouden beter gedijen in een totalitair systeem.

  Ik zal om de ernstigheid van deze zaak aan te tonen het standpunt van HarryHol eens doortrekken waardoor het toegepast kan worden op de discussie over het artikel. Nu vindt hij dat fysiek geweld tegen nazi's gerechtvaardigd is en stel dat hij de komende jaren als individu extremer wordt en er een nog giftigere samenleving ontstaat waarin mensen qua vrijheid verder teruggedrongen worden. Aangezien hij geen fysiek geweld tegen mensen schuwt is het wat hem betreft over een aantal jaren wellicht wel gerechtvaardigd om mensen die, in zijn ogen, homofobe uitspraken doen of homofobe denkbeelden hebben fysiek te bejegenen. Als je namelijk de grens overgaat van fysiek geweld gebruiken tegen mensen kan de grens van wanneer dit gerechtvaardigd is ook steeds verder opgerekt worden. Dit hoeft natuurlijk niet per se te gebeuren, maar er valt nooit uit te sluiten dat dit wel gaat gebeuren, want het precedent is geschapen. Daarom is het ook niet toegestaan om fysiek geweld tegen iemand te gebruiken puur en alleen omdat die persoon een andere denkwijze heeft dan dat jij hebt. Dat is dan ook de reden dat ik zijn uitspraak zo gevaarlijk vindt. We hebben in het verleden volgens mij meer dan genoeg voorbeelden gezien van wat het gevaar is van het fysiek aanpakken van mensen die er een andere mening op nahouden. Helaas leert de mens vrij weinig en heel moeizaam van het verleden.

  Het laatste wat ik nog wil benoemen is dat de mensen die zo overtuigd zijn van hun eigen gelijk vaak ook de arrogantie hebben om even te kunnen bepalen wie nazi’s, racisten, seksisten en dergelijke zijn. Dit zijn namelijk termen die ontzettend onderhevig zijn aan inflatie omdat ze tegenwoordig door de arrogantie van deze mensen te pas en te onpas gebruikt worden. Vaak ook bij een gebrek aan steekhoudende argumenten wat ertoe leidt dat alleen de ander zwart maken nog als enige overgebleven optie overblijft. Ook in deze discussie tussen hem en mij zie je dat gebeuren namelijk. Er wordt door hem niet ingegaan op het feit dat hij fysiek geweld goedpraat, maar alleen nog maar op het feit dat ik in zijn ogen nazi’s verdedig. Wat ik uiteraard niet doe. Ik verdedig namelijk geen enkele groep specifiek, maar de vrijheid van de mens in het algemeen om te kunnen denken en zeggen wat hij/zij wilt.

  Ik blijf erbij dat ik het een zeer, zeer kwalijke zaak vind dat je ten eerste dit denkt en uit op internet en ten tweede dat gamer.nl, een objectieve gamesite die er voor iedereen zou moeten zijn, geen afstand neemt van iemand die standpunten heeft die overduidelijk zagen aan de stoelpoten van onze vrije, democratische westerse samenleving.

  Verder ga ik het hierbij laten. Mijn ervaring op het internet is namelijk dat met dergelijke mensen toch nooit valt te discussiëren. Ik hoop dat mijn punt duidelijk is dat elke vorm van fysiek geweld tegen een ander mens op basis van afwijkende meningen of denkwijzen verwerpelijk is en dat ik het dus zeer kwalijk vind dat er kennelijk mensen zijn die verbonden zijn aan een openbare gamewebsite er andere standpunten op nahouden op dat gebied.

  bij het artikel Voorspel: Concrete stappen tegen homofoob gedrag in online games

 • Chino21 heeft gereageerd op een bericht van glaned :

  @Chino21
  Eens! Heb mijn zorgen geuit door een mail naar de redactie te sturen. Mij ging het een stap te ver dat Harry het noodzakelijk vond om constant zeer agressief in discussie te gaan. Met als hoogtepunt iemand ongefundeerd als nazi wegzetten. Jouw observatie is treffend en terecht. Ik vind het daarnaast zeer schrijnend dat niemand van zijn collega's in heeft gegrepen, maar dat het blijkbaar normaal wordt gevonden om op deze manier met de community om te gaan.

  Wat ik het grappigste en tegelijkertijd ook het treurigste vind, is dat de persoon die hier het hardst heeft lopen schreeuwen hoe aardig we voor anderen zouden moeten zijn, zich het meest onfatsoenlijk heeft gedragen van iedereen. Dit en het feit dat hij niet begrijpt dat het Nazi-zijn niet per definitie geweld rechtvaardigt, heeft mij toch wel doen besluiten om vanaf nu alles wat Harry Hol schrijft met een hele grote korrel zout te nemen.

  In mijn mail heb ik het ook gezegd, maar ik wll echt dat de gamer.nl redactie zich distantieert van deze manier van omgaan met elkaar. Je kan het nog zo goed voor hebben met de wereld, jouw mening is niet beter dan die van een ander, slechts omdat je vindt dat die beter is.

  Edit:
  Na het lezen van de Twitter pagina van de auteur (Erwin) en de reacties van (oud) redactieleden gelezen te hebben, vermoed ik niet dat hier dan ook maar iets mee gedaan gaat worden. Begin echt het gevoel te krijgen dat gamer.nl weinig politieke variëteit kent. Vinden jullie het nog wel leuk om voor ons te schrijven jongens? Of doen we het alleen nog maar omdat er brood mee op de plank komt? Toch wel vervelend he, al die rechtse homohatende gasten hier op het internet, die een beetje moeilijk gaan lopen doen als ze het niet met je eens zijn.

  Als je wilt weten hoe de redactie neerkijkt op haar lezers. Lees deze tweet:
  https://twitter.com/ErwinVogelaar/status/1027612164138442752

  @glaned Ik ben ook bang dat het tegen beter weten in is glaned. Ik heb de tweet ook even gelezen en deze mensen zijn zo arrogant, kennen geen enkele vorm van twijfel en zijn zo vastgeroest in hun eigen denkbeelden dat alles dat er maar een beetje van afwijkt extreem fout is in hun ogen. Mensen die zo denken staan dan ook zo ver af van de open, vrije samenleving zoals wij die kennen. Het is juist uitermate belangrijk in die samenleving dat iedereen moet kunnen denken wat hij zij wil en dat we op basis van rede en intelligentie mensen ervan proberen te overtuigen wanneer zij slechte, gevaarlijke en/of verwerpelijke standpunten hebben. En mochten ze de fout in gaan dan hebben we daar een rechtsysteem voor. Helaas is de discussie tegenwoordig steeds meer zwart/wit geworden. Je bent voor me of anders ben je tegen me.

  Verder ben ik het overigens volledig met je eens. Ik heb je andere posts hier ook gelezen en ben dan ook blij dat er nog redelijke mensen op deze site reageren die niet alleen maar ja en amen zeggen en op basis van argumenten een ander geluid laten horen.

  Het verbaast mij overigens ook niet dat het kantoor van gamer.nl in de buurt van Amsterdam is en dat deze mensen zich daar waarschijnlijk vaak zullen bevinden. Zo onderhand heel Amsterdam is namelijk een safespace geworden waarin zo gedacht moet worden als dat mensen als Harry Hol en de auteur van dit artikel doen. Vandaar dat zij waarschijnlijk ook nooit meer een ander geluid te horen krijgen en niet beseffen dat de rest van Nederland heel anders over zulk soort onderwerpen denkt. Ze denken een monopolie op dergelijke discussies te hebben, snappen niet dat Nederland meer is dan Amsterdam en beseffen dus niet dat een groot deel van de mensen zich totaal niet kan vinden in hun standpunten en veel luchtiger denkt over dergelijke onderwerpen. En aangezien bijna alle grote gamemediabedrijven zich in Amsterdam en contreien bevinden is het dan ook niet raar dat je op zowel alle grote Nederlandse gamewebsites altijd dezelfde, eenzijdige opinies leest zodra het over zulk soort onderwerpen gaat.

  Maar goed, ik ben klaar met dit artikel en deze discussie. Ze zoeken het maar lekker uit hier. Het is in ieder geval duidelijk dat je alleen nog maar objectief gamenieuws hoeft te lezen, want al die opiniestukken zijn eenzijdig als de pest en het niet waard om te lezen.

  bij het artikel Voorspel: Concrete stappen tegen homofoob gedrag in online games

 • glaned heeft gereageerd op je bericht:

  Wat ik pas giftig vind is dat het voor gamer.nl kennelijk normaal is om redacteuren in dienst te hebben die pleiten voor fysiek geweld tegen mensen die er een andere mening op nahouden dan zij. Ik kan deze uitspraak namelijk op geen enkele andere manier opvatten:

  "@Arisu "Maar blijkbaar vind jij het goed dat er mensen FISIEK AANGEVALLEN worden voor hun MENING."

  Nazis? Yup."

  Dit vind ik zeer, zeer, zeer kwalijk. Kennelijk schuwt iemand als Harry Hol geweld niet en is het voor hem kennelijk de normaalste zaak van de wereld dat als iemand er een mening op nahoudt die niet strookt met de zijne het juist is om deze persoon via fysiek geweld te intimideren of nog erger waardoor deze persoon van mening zal veranderen. Nou, menig dictator zou hier trots op zijn.

  Deze uitspraak staat zo, zo ver af van alles wat met vrijheid en democratie te maken heeft dat deze hele discussie aan de hand van dit artikel verworden is tot bijzaak en deze reactie ervoor gezorgd heeft dat Harry Hol zijn ware aard heeft laten zien en er verantwoordelijk voor is dat er hele enge zaakjes naar voren komen op een gamesite.

  Ik mag hopen dat menig ander lid van deze gamesite hier hetzelfde over denkt en we er gezamenlijk zeer grote twijfels bij mogen hebben of gamer.nl nog wel staat voor de waarden van onze westerse samenleving. Als dit getolereerd wordt ga je wat mij betreft veel en veel te ver en hoor je als gamesite niet thuis in de vrije westerse wereld.

  @Chino21
  Eens! Heb mijn zorgen geuit door een mail naar de redactie te sturen. Mij ging het een stap te ver dat Harry het noodzakelijk vond om constant zeer agressief in discussie te gaan. Met als hoogtepunt iemand ongefundeerd als nazi wegzetten. Jouw observatie is treffend en terecht. Ik vind het daarnaast zeer schrijnend dat niemand van zijn collega's in heeft gegrepen, maar dat het blijkbaar normaal wordt gevonden om op deze manier met de community om te gaan.

  Wat ik het grappigste en tegelijkertijd ook het treurigste vind, is dat de persoon die hier het hardst heeft lopen schreeuwen hoe aardig we voor anderen zouden moeten zijn, zich het meest onfatsoenlijk heeft gedragen van iedereen. Dit en het feit dat hij niet begrijpt dat het Nazi-zijn niet per definitie geweld rechtvaardigt, heeft mij toch wel doen besluiten om vanaf nu alles wat Harry Hol schrijft met een hele grote korrel zout te nemen.

  In mijn mail heb ik het ook gezegd, maar ik wll echt dat de gamer.nl redactie zich distantieert van deze manier van omgaan met elkaar. Je kan het nog zo goed voor hebben met de wereld, jouw mening is niet beter dan die van een ander, slechts omdat je vindt dat die beter is.

  Edit:
  Na het lezen van de Twitter pagina van de auteur (Erwin) en de reacties van (oud) redactieleden gelezen te hebben, vermoed ik niet dat hier dan ook maar iets mee gedaan gaat worden. Begin echt het gevoel te krijgen dat gamer.nl weinig politieke variëteit kent. Vinden jullie het nog wel leuk om voor ons te schrijven jongens? Of doen we het alleen nog maar omdat er brood mee op de plank komt? Toch wel vervelend he, al die rechtse homohatende gasten hier op het internet, die een beetje moeilijk gaan lopen doen als ze het niet met je eens zijn.

  Als je wilt weten hoe de redactie neerkijkt op haar lezers. Lees deze tweet:
  https://twitter.com/ErwinVogelaar/status/1027612164138442752

  bij het artikel Voorspel: Concrete stappen tegen homofoob gedrag in online games

 • HarryHol heeft gereageerd op je bericht:

  @HarryHol Je kan goedpraten wat je wilt, je blijft met je poten van iemand af zolang die persoon het bij woorden laat. Dat is één van de belangrijke pijlers in ons democratische systeem; ben je het er niet mee eens dan kan je naar de rechter stappen, maar je gaat niet voor eigen rechter spelen.

  SJW en antifa leden vind ikzelf een extreem groot gevaar voor onze samenleving, maar ik zou het nooit in mijn hoofd halen om ze ook maar met een vinger aan te raken.

  Ik vind het dan ook zeer kwalijk dat je dit ten eerste al denkt en ten tweede ook nog eens uit op internet.

  @Chino21 nazis. Die lui die alles wat niet wit is willen uitroeien. Die demonstranten dood rijden. Die een paar jaar geleden nog zes miljoen mensen uitroeiden. Die nazis. Daar breek je nu een lans voor. In een discussie over het tegengaan van discriminerend taalgebruik kies jij nazis om het voor op te nemen?

  Maar ik laat het hier bij. We zijn wat mij betreft nu uitgepraat. Een fijne dag nog.

  bij het artikel Voorspel: Concrete stappen tegen homofoob gedrag in online games

 • Chino21 heeft gereageerd op een bericht van HarryHol :

  @Chino21 dude… nazis.

  @HarryHol Je kan goedpraten wat je wilt, je blijft met je poten van iemand af zolang die persoon het bij woorden laat. Dat is één van de belangrijke pijlers in ons democratische systeem; ben je het er niet mee eens dan kan je naar de rechter stappen, maar je gaat niet voor eigen rechter spelen.

  SJW en antifa leden vind ikzelf een extreem groot gevaar voor onze samenleving, maar ik zou het nooit in mijn hoofd halen om ze ook maar met een vinger aan te raken.

  Ik vind het dan ook zeer kwalijk dat je dit ten eerste al denkt en ten tweede ook nog eens uit op internet.

  bij het artikel Voorspel: Concrete stappen tegen homofoob gedrag in online games

 • HarryHol heeft gereageerd op je bericht:

  Wat ik pas giftig vind is dat het voor gamer.nl kennelijk normaal is om redacteuren in dienst te hebben die pleiten voor fysiek geweld tegen mensen die er een andere mening op nahouden dan zij. Ik kan deze uitspraak namelijk op geen enkele andere manier opvatten:

  "@Arisu "Maar blijkbaar vind jij het goed dat er mensen FISIEK AANGEVALLEN worden voor hun MENING."

  Nazis? Yup."

  Dit vind ik zeer, zeer, zeer kwalijk. Kennelijk schuwt iemand als Harry Hol geweld niet en is het voor hem kennelijk de normaalste zaak van de wereld dat als iemand er een mening op nahoudt die niet strookt met de zijne het juist is om deze persoon via fysiek geweld te intimideren of nog erger waardoor deze persoon van mening zal veranderen. Nou, menig dictator zou hier trots op zijn.

  Deze uitspraak staat zo, zo ver af van alles wat met vrijheid en democratie te maken heeft dat deze hele discussie aan de hand van dit artikel verworden is tot bijzaak en deze reactie ervoor gezorgd heeft dat Harry Hol zijn ware aard heeft laten zien en er verantwoordelijk voor is dat er hele enge zaakjes naar voren komen op een gamesite.

  Ik mag hopen dat menig ander lid van deze gamesite hier hetzelfde over denkt en we er gezamenlijk zeer grote twijfels bij mogen hebben of gamer.nl nog wel staat voor de waarden van onze westerse samenleving. Als dit getolereerd wordt ga je wat mij betreft veel en veel te ver en hoor je als gamesite niet thuis in de vrije westerse wereld.

  @Chino21 dude… nazis.

  bij het artikel Voorspel: Concrete stappen tegen homofoob gedrag in online games

 • Chino21 heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Voorspel: Concrete stappen tegen homofoob gedrag in online games