ali3n8tor

 • ali3n8tor heeft gereageerd op een bericht van ErikNus :

  @NielsL37 ha Niels, dank voor je vraag.

  Ik bedoel natuurlijk niet dat elk individuele slachtoffer in elk geval altijd geloofd moet worden. Mijn column gaat over de beweging binnen de gamesindustrie die vorige week op gang kwam. Er zijn tientallen verhalen gedeeld door slachtoffers, en ik zag veel mensen gelijk in de verdedigende reflex schieten: 'maar wat nou als ze liegen', of 'ga dan maar naar de politie'.

  Terwijl ik liever zou zien dat men gelooft dat hier iets ernstigs aan de hand is, dat vrouwen/minderheden niet meer naar meetings durven en fluisternetwerken nodig hebben om elkaar te waarschuwen voor mensen die niet te vertrouwen zijn. Ik schrok van al deze verhalen en wil er alles aan doen om iedereen welkom te laten voelen in de industrie.

  Veel van de slachtoffers hebben hierin bovendien veel te verliezen: ze beschuldigen publiekelijk bekende mensen, die macht hebben, wiens werk gerespecteerd wordt en/of die veel aanzien hebben binnen de community. Daardoor zetten ze veel op het spel: niet alleen hun carrière, maar ook de troep die ze online moeten verduren van fans van deze mensen. Geloof me, op dat soort aandacht zitten ze niet te wachten. Maar ze doen het toch, omdat het voor hen nu de enige manier is om anderen te waarschuwen.

  Zou er 1 iemand tussen kunnen zitten die liegt? Sure. Al laten statistieken zien dat dit soort aanklachten meestal niet nep zijn, en als dat al zo is, gaat het vaak om tieners die ander gedrag proberen te verbergen. Maar dan nog: we hebben hier een beweging van tientallen (zo niet meer) slachtoffers die ons vertellen hoe verrot het is. Laten we naar ze luisteren. Laten we ze geloven.

  @ErikNus "Zou er 1 iemand tussen kunnen zitten die liegt? Sure."

  Volgens mij is de eerste persoon die dit beweerde , of de indruk van wekte ,linea recta gebanned op deze site. en als vrouwenhater neergezet door jullie.

  Ik vraag mij serieus af, of je als columnist of journalist een backgroundcheck heb gedaan op de personen in kwestie , maar zo'n beetje iedereen met internet toegang en een beetje hersens kan dat doen. ik heb dit vannavond eens gedaan en 1 naam bleef er maar uit springen.. Zoe Quinn

  hier een verhaal van Zoe Quinn die haar toenmalige vriend bedroog met 5 andere mannen (allemaal uit het gamedevcircuit) uit 2014. , https://thezoepost.wordpress.com/ 1 groot web van haar leugens

  een tweet uit hetzelfde jaar waarin ze zonder naam te noemen beweerd dat ze een gamedev uit canada (ALEC?) ten gronde gaat richten:

  https://twitter.com/BaciBlack/status/1168973026584645634/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1168973026584645634&ref;_url=https%3A%2F%2Fs9e.github.io%2Fiframe%2F2%2Ftwitter.min.html%231168973026584645634

  nogmaals , ik veroordeel helemaal niemand op dit moment , maar deze vrouw is niet zo onschuldig volgens mij als het op het eerste oog lijkt.

  Een tweet van Alec uit 2016(!) waarin hij aangeeft in therapie te zijn en vreest voor zijn leven omdat iemand uit de indy industrie hem iets wil aandoen laat ik maar even voor wat het is.

  Er hoeft maar 1 rotte appel tussen te zitten die de hele fruitschaal vergiftigd. ofzo. een domme vergelijking wellicht. maar mijn maag is wel een beetje omgekeerd over hoe klakkeloos de algehele media alles overneemt en "van smult".

  Practisch geen enkele publicatie op het internet over alec's dood spreekt van zelfmoord (al heeft eurogamer wel sneaky het nummer van de suicide hotline eronder gezet … https://www.eurogamer.net/articles/2019-08-31-night-in-the-woods-developer-alec-holowka-has-died ) maar het is overduidelijk dat hij dat gedaan heeft.

  Zou de media zelfmoord vermeld hebben dan roept dat de volgende vraag natuurlijk op: waarom dan? hoe dan? nou , iemand die met 1 tweet van zijn baan, vrienden, game beroofd is zonder aanklacht, justitie of vervolging denk ik dan. social lynch mob justice.

  En leg dat maar eens uit. Zwaar verwerpelijk.

  bij het artikel Misbruik in de game-industrie: geloof de slachtoffers!

 • quicky heeft gereageerd op je bericht:

  ik kom nu al 13+ jaar op deze site maar dit heb ik nog nooit meegemaakt., ik reageer nooit meer want dat heeft zo goed als geen zin of verzand in een flamewar :), maar lees wel altijd met veel plezier de artikelen.

  Maar wat hier gebeurd, op dit moment, je bezoekers beschuldigen als vrouwenhaters en dingen als "Martijn_M, Ragpost en Casualkiller dragen op deze manier actief bij aan een seksistische cultuur waarin vrouwen misbruikt worden en zich niet durven uit te spreken." omdat ze een andere mening hebben (en ik kan in de bovenstaande quote nergens dat sentiment niet terugvinden in de reacties van beschreven personen …)

  is bijna smaad. Het is in ieder geval een powermove van de moderator om de discussie dood te maken.

  "Twijfel niet aan ons artikel of je bent een vrouwenhatende bijdrager aan een seksistische cultuur."

  Enig idee hoe dat overkomt ? Als een fascistische dictatuur.

  Ik ga mijn heil ergens anders zoeken denk ik, zat andere game sites en forums waar ze nog wel normaal om kunnen gaan met kritiek…. jullie zijn ziek.

  @ali3n8tor
  Toevallig heb ik het wel een keer eerder meegemaakt en was ik toen net zo verbaasd als jij. Weet niet meer precies waar het over ging, volgens mij over homosexualiteit en toen werden ook mensen met een afwijkende mening gewaarschuwd en gebanned door een moderator.

  Dat bericht werd net zo’n shitfest als dit en het is treurig om te zien dat gamer daar niets van geleerd heeft en geen volwassen moderator heeft kunnen aanstellen.

  Ook ik ben een ‘oudere’ bezoeker die alleen de berichten leest en verder weinig reageert. Ik vind het lastig om te zeggen ik ga wel ergens anders naartoe want ik lees graag de reviews en ik vind het ook dapper dat dit soort columns worden gemaakt. De discussie die daar op volgt vind ik vaak ook beter onderbouwd en inhoudelijker dan op andere sites. Er zitten vaak best wel goede reacties tussen.

  Maar het kinderachtig waarschuwen en bannen van personen met een afwijkende mening, hoe oneens je het daar ook mee bent, kan echt niet. Daar moet echt wat aan gedaan worden naar mijn mening. Je begint je inderdaad af te vragen of je nog tot de doelgroep hoort van deze site.

  bij het artikel Misbruik in de game-industrie: geloof de slachtoffers!

 • ali3n8tor heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Misbruik in de game-industrie: geloof de slachtoffers!