Alles over Pokémon Go

Pokémon Go is een gratis game voor iOS en Android. In het augmented reality-spel zien spelers via hun scherm Pokémon in de echte wereld. Pokémon Go is een samenwerking tussen Nintendo, The Pokémon Company en Niantic. De game is in de week van 4 juli 2016 beschikbaar gekomen in de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Australië en in de week van 11 juli ook in Nederland en de rest van Europa.

Niantic is de ontwikkelaar van Ingress, een game waarin spelers punten verzamelen en locaties verdedigen door die met hun telefoon bij de hand in de echte wereld te bezoeken. Niantic was onderdeel van Google totdat het zich opsplitste onder het nieuwe moederbedrijf Alphabet. Pokémon Go werkt op een vergelijkbare manier als Ingress, door spelers in de echte wereld naar pokémon te laten zoeken. In Pokémon Go zien spelers hoe ver een pokémon van hun locatie verwijderd is. Eenmaal dichtbij genoeg zien spelers de digitale monsters door het scherm van hun telefoon in de echte wereld zitten. Dan kan de pokémon gevangen worden. De echte wereld is door de camera van de telefoon altijd de achtergrond, de pokémon zijn daarop geprojecteerd op de telefoon zichtbaar.

Om te zorgen dat spelers geen pokémon missen en toch niet de hele dag naar hun telefoon hoeven te staren, wordt een soort slimme button uitgebracht. Het apparaatje met de naam Pokémon Go Plus heeft de vorm van een Pokéball. De button trilt en geeft licht als er in de echte wereld een Pokémon dichtbij is, en kan aan de pols of op de kleding worden gedragen.

Spelers kunnen daarnaast Pokéstops bezoeken die overal verspreid zijn om nieuwe items te krijgen. Ook kunnen gyms worden bezocht. Elke speler is onderdeel van een team: rood, blauw of geel. Afhankelijk van welk kleur team de eigenaar is van een gym, kunnen pokémon ingezet worden om tegen elkaar te vechten en de gym over te nemen.

Pokemon Go
Pokemon Go

Pokémon Go al spelen voor de Nederlandse release

Pokémon Go is eerder uitgekomen in landen als Nieuw-Zeeland en de VS dan in Nederland. Mensen die toch al aan de slag willen met de game, kunnen dat op een simpele manier.

Lees hier hoe je al aan de slag kan gaan met Pokémon Go op je iPhone of Android-telefoon.

Pokémon Go-artikelen en nieuwtjes

Review: Pokémon Go
Een snelle opfriscursus voor wie de hype rondom Pokémon Go heeft gemist. Pokémon Go is een locatiegame voor smartphones, die met behulp van GPS constant jouw positie in de echte wereld in de gaten houdt. Zo kom je tijdens een wandeling bij het strand waterpokémon tegen, terwijl je grastypes tegen het lijf loopt in het bos.
Lees de complete review

Tien tips voor Pokémon Go
Wie een beetje handig is, kan nu al Pokémon Go spelen. Deze locatiegame is anders dan je van de meeste games gewend bent, omdat je de echte wereld in moet om in eerste instantie 150 monstertjes te vangen. Waar moet je rekening mee houden voor je urenlang de wereld in gaat om Pokémon Go te spelen? We zetten tien tips op een rij.
Lees alle tips