Poolse studio onthult fantasy-adventuregame I, The Inquisitor

Poolse studio onthult fantasy-adventuregame I, The Inquisitor

De Poolse studio The Dust heeft de fantasy-adventuregame I, The Inquisitor onthuld.

Vorig jaar kwam er al een teaser uit voor de game, maar nu is het spel volledig onthuld met een trailer en meer informatie. De game is gebaseerd op de Inquisitor-boekenreeks van Jacek Piekara en moet op een nog onbekend moment uitkomen op Steam, PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

De game speelt zich af in een alternatieve, uiterst religieuze realiteit. Wanneer Jezus gekruisigd wordt, borrelt er woede in hem op en weet hij zichzelf te bevrijden. Vervolgens zweert hij wraak op alle ongelovigen. Het spel speelt zich net als de boeken vele eeuwen later af, waarbij een leger aan Inquisitors het geloof met harde hand oplegt.

Spelers kruipen in de huid van de Inquisitor Mordimer Madderdin, in het stadje Konigstein dat geplaagd wordt door zonden en mysteries. De game zit vol met morele keuzes die spelers moeten maken. Spelers bepalen het lot van zondaars en moeten op onderzoek uit om achtergrondinformatie achter diverse situaties te achterhalen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jezus die boos word? Dan haal je meteen het hele geloof waar hij voor stond onderuit. Kan wel zeggen alternatieve realiteit maar dan nog vind ik het qua verhaal ongeloofwaardig ;)

0
test

@-JK- moet het geloofwaardig zijn om een toffe game te zijn dan? Want dan vallen er wel heel erg veel spellen af.

0
test

@geeMc ik denk dat dat per game en persoon verschilt. Deze valt voor mij af iig

0
test

@geeMc Ja, er moet altijd voldoende geloofwaardigheid zijn om je mee te kunnen nemen in het verhaal en zo in het spel. Echter, geloofwaardigheid moet je niet verwarren met realisme, want dat zijn twee dingen. Een verhaal over smurfen is bijvoorbeeld niet realistisch, want smurfen bestaan niet. Maar het kan wel geloofwaardig zijn, zolang het consistent en niet al te bizar is en de verhalen dus logisch voortvloeien uit de smurfenwereld. Zouden de smurfen ineens vriendjes zijn met Gargamel of ineens futuristische tech bezitten, zonder logisch uit het verhaal voortkomende oorzaak, dan zou dat alsnog te ongeloofwaardig zijn en daardoor teveel afbreuk doen aan het verhaal om de interesse vast te houden.

0

@-JK- Jezus in South Park komt meer in de buurt!

0
test

Ik krijg er een beetje een Ezio vs. Geralt gevoel van. Kan interessant zijn.

0

Aanbevolen voor jou