Phil Spencer: overnames horen bij een gezonde game-industrie

Phil Spencer: overnames horen bij een gezonde game-industrie

Tijdens een aflevering van Podcast Unlocked legt Xbox-hoofd Phil Spencer onder andere uit waarom overnames volgens hem bij een 'gezonde game-industrie' horen.

Daarmee gaat Spencer in op de kritiek die soms wordt geuit op studio's die worden overgekocht door bedrijven als Microsoft en Sony. 

"Een ding wat ik wil zeggen: het starten van een nieuwe studio, of wat voor bedrijf dan ook, is een risicovolle stap. En een videogamestudio des te meer", zegt Spencer.

"En als een team daadwerkelijk dat risico neemt - een studio beginnen, door de jaren heen daarmee waarde creëren - dan is het te kort door de bocht om te zeggen dat ze de studio niet moeten verkopen.

Hetgeen wat zorgt voor de cyclus van teams die nieuwe studio's oprichten, is de kans voor de mensen die een immens risico nemen met het starten van een nieuw team laten inzien wat voor waarde ze hebben gecreëerd, en overnames zijn daar absoluut onderdeel van."

Ook feliciteert Spencer Sony met de overname van Housemarque en voegt hij toe dat overnames een 'gezond onderdeel' van de game-industrie zijn.

Tijdens de podcast geeft Spencer meer uitleg over verschillende onderwerpen, waaronder de visie achter Game Pass. Daarbij benadrukt hij dat Microsoft niet beoogt om 'iedereen een Game Pass-abonnee' te maken, en dat de dienst naast het reguliere verdienmodel bestaat.

"Als we kijken naar het verdienmodel van Game Pass, dan gaat het niet alleen om hoeveel games een abonnee speelt en of ze die kopen. Waar we wel naar kijken is de groei van het aantal spelers op ons platform en of ze vaker spelen. En op basis van die activiteit zien we dat we groeien."

Bekijk hieronder de gehele aflevering.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Meer macht bij een kleiner aantal grote bedrijven is nooit iets goed, niet in de game-industrie of welke industrie dan ook.

0
test

@poklaan klopt maar in gaming zijn genoeg power houses. Als je kwa studios kijkt was xbox paar jaar terug zelfs een kleine, tegenover Nintendo Sony tencent take2 ea en ga zo maar door. En veel van die overnames gaan bepaalde mensen weg en beginnen weer een kleine nieuwe studio.

0
test

@hulstpower Inderdaad. En zonder overname zouden sommige bedrijven ook vast wel omvallen. Maar lang niet allemaal natuurlijk.

0

Aanbevolen voor jou