'Microsoft overweegt om Activision uit Verenigd Koninkrijk te halen'

'Microsoft overweegt om Activision uit Verenigd Koninkrijk te halen'

Call of Doeity

Een van de 'extreme' opties die Microsoft overweegt in zijn overname van Activision Blizzard, is om het aangekochte bedrijf helemaal weg te halen uit het Verenigd Koninkrijk.

Bloomberg schrijft over een geplande ontmoeting tussen Microsoft-president Brad Smith en de Britse kanselier Jeremy Hunt volgende week. Smith is dan in het land om te praten over het reguleren van ai, maar zou ook willen spreken over de beslissing van waakhond CMA om de overname van Activision Blizzard te blokkeren.

Microsoft is in beroep gegaan tegen die beslissing, onlangs kwamen hun argumenten naar buiten waarmee ze de blokkade willen aanvechten. Volgens Bloomberg heeft Smith nog meer opties om te bespreken met Hunt.

Er zouden ook 'extreme' opties op tafel liggen, zoals het negeren van de blokkade en de deal gewoon doorzetten, of Activision helemaal terugtrekken uit het Verenigd Koninkrijk.

Dit hoeft niet te betekenen niet dat de games niet meer in Engeland kunnen worden verkocht. Het bedrijf zou zich in een Europees land kunnen vestigen (Europa heeft de deal immers wel goedgekeurd) en zijn games in het VK kunnen uitgeven via een distribiteur. Het zou echter wel betekenen dat alle banen bij Activision, bij ontwikkelaars en de uitgeeftak, in het VK verloren gaan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Told you so (maar dan extremer door alle MS producten weg te halen). En dan is het dus ook zo dat het WEL betrekking heeft op de gebouwen die er een bedrijf heeft staan.

1
test

Spierballen taal, dat gaan ze nooit doen. CMA gaat haar keutel wel intrekken en de deal wordt gewoon goedgekeurd.

4
test

Dat denk ik idd ook.

0

was ook het eerste waar ik aan dacht. Er zijn door verschillende politici al vragen gesteld aan de CMA hierover en ik deze manier kunnen ze de druk alleen maar opvoeren. DeCMA heeft wel echt vreemde conclusies getrokken en dan natuurlijk nog die Sony advocaat die in de CMA zit en een belangrijke rol gespeeld heeft is erg vreemd allemaal. had niet gedacht dat het zover zou gaan allemaal

-3
test

Denk niet dat cma terug trekt, maar de cat rechter gaat micro in gelijk stellen daar gok ik op

-4

Ik dacht dat het in het posifiefste geval voor Microsoft de CAT de CMA er opnieuw naar zou laten kijken. Kan de CAT de deal ook zelf goedkeuren en de CMA omzeilen?

0
test

Ik dacht dat cat cma kon overrullen in hun uitspraak, maar maybe heb ik dat verkeerd begrepen geen idee. Hoorde wel dat als het mid Juli niet rond is abk en micro de hele deal opnieuw moeten bespreken, weet jij of dit klopt?

0

Nee daar heb ik op zich niets over gelezen. Wel een hele beschrijving van het bezwaar van MS, wat het inhoudt en wat er gebeurd als de CAT één of meerdere bezwaren toewijst.

0

Aanbevolen voor jou