Halo Infinite-spelers achterhalen MMR en stuiten op mogelijk probleem voor competitieve modi

Halo Infinite-spelers achterhalen MMR en stuiten op mogelijk probleem voor competitieve modi

Het is gebruikers naar verluidt gelukt om de MMR, matchmaking ranking, van Halo Infinite-spelers te achterhalen. Die MMR onthult dat spelers hoger worden ingedeeld nadat ze goed spelen tegen bots.

Op Reddit laten spelers van Halo Infinite in een post zien dat het ze is gelukt om de matchmaking ranking (MMR) te achterhalen. Die MMR wordt normaal gesproken verhuld door ontwikkelaar 343 Industries - spelers kunnen alleen hun ranking zien tussen ‘Bronze’ en ‘Onyx’ -, maar het is spelers gelukt de cijfers te achterhalen via de Free For All-gamemodus.

De data die te zien is bij het spelen van een modus met teams werkt op basis van gemiddelden van die teams, maar dat gaat dus niet op voor Free For All. In die modus wordt iedere speler immers gezien als zijn eigen ‘team’, waardoor de data in die modus een blik geeft op de MMR van individuele spelers. “Dit is nu de enige manier waarop we deze waardes (de MMR, red.) kunnen achterhalen, aangezien we niet denken dat 343 Industries wil dat mensen deze cijfers kunnen inzien”, staat in de post op Reddit.

Zo ziet de data eruit:

Volgens de post tonen de waardes een onderliggend probleem aan van Halo Infinite. Door goed te spelen in niet-ranked modi met bots wordt de MMR namelijk verhoogd, waardoor beginnende spelers na een paar oefenpotjes in de ranked modi tegenover betere tegenstanders worden gezet dan als ze gelijk in de ranked modi spelen.

Het tegenovergestelde lijkt ook waar te zijn: spelers kunnen ervoor zorgen dat hun MMR niet te hoog wordt door in niet-ranked playlists expres slecht te presteren. Waarna ze in ranked modi dus tegen ‘makkelijkere’ tegenstanders spelen. “Als er niet naar dit kern-component wordt gekeken, vrezen we dat de integriteit van competitieve en ranked playlists in het geding komt”, aldus de post op Reddit. “Casual spelers die geïnteresseerd zijn in ranked zullen snel afgeschrikt worden van deze ervaring.”

Perfect is de benadering van de MMR niet aangezien de data alleen afkomstig is van Free For All, en het niet zeker is dat Halo Infinite de MMR bij team-modi op dezelfde manier berekent. 343 Industries heeft nog niet gereageerd. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

343 begint zo wel een beetje de meest incompetente studio te worden die ik ken.

0
test

@ali3n8tor denk dat dice toch slechter is op dit moment met hun launch van battlefield die vol met bugs is.

0
test

@hulstpower hij kent gewoon niet zoveel studio's

0

Aanbevolen voor jou