Forza Horizon 5 krijgt gebarentaal-ondersteuning voor ruim 150 cinematics

Forza Horizon 5 krijgt gebarentaal-ondersteuning voor ruim 150 cinematics

Microsoft en Playground Games kondigen aan dat een nieuwe update van Forza Horizon 5 vandaag ondersteuning voor Amerikaanse Gebarentaal en Britse Gebarentaal toevoegt.

Watch on YouTube

Door de update worden 150 van de cinematics in het racespel voorzien van gebarentaal. Spelers kunnen de optie activeren door naar Settings > Accessibility > Sign language Picture-in-Picture te gaan.

Vervolgens zal een klein scherm met een gebarentolk verschijnen, die de speler zelf over het beeldscherm kan verslepen. Bij de opties kunnen spelers ook hun voorkeur voor ASL (Amerikaanse Gebarentaal) of BSL (Britse Gebarentaal) aangeven.

Microsofts chief accessibility officier Jenny Lay-Flurrie zegt het volgende over de gebarentaal-ondersteuning: “Er zijn zoveel mensen met een handicap en zoveel mensen die doof zijn. En er worden elke dag veel deuren gesloten. Wat ik daarmee bedoel is dat we consistent dealen met ongelijkheid. Het feit dat ik op een gelijk speelveld met hen kan spelen betekent dat ik niet gefocust ben op een dichte deur.”

Volgens game director Mike Brown is het toevoegen van ASL en BSL maar één stap in Microsofts poging om meer spelers te kunnen bereiken.

“Ik denk dat het makkelijk is om een game te ontwikkelen zoals deze en vervolgens te denken dat je misschien een expert bent op het gebied van toegankelijkheid. De waarheid is dat heel weinig mensen dat echt kunnen claimen. Ik denk dat we ons nederig moeten opstellen en moeten verdergaan, vragen stellend en proberend om beter te zijn”, aldus Brown.

Meer informatie over de toevoeging van gebarentaal aan Forza Horizon 5 staat in een blogpost van Microsoft. De update is vanaf vandaag beschikbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit is toch awesome en een mooi gebaar

0
test

@Improv Prachtige woordkeuze

0
test

Weer een reden om de game op te pakken :D

0

Aanbevolen voor jou