De Dead Space-remake is officieel aangekondigd

De Dead Space-remake is officieel aangekondigd

Tijdens EA Play Live gisteravond is officieel de Dead Space-remake aangekondigd.

Dead Space, zoals de remake simpelweg heet, komt op een nog onbekende datum naar PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. De game draait op de Frostbite-engine. Het spel wordt ontwikkeld door EA Motive, dat eerder Star Wars: Squadrons leverde en Dice hielp bij de ontwikkeling van Star Wars Battlefront 2. 

EA meldt dat de studio heeft gepraat met fans van de franchise om zo een game te leveren waar fans blij van gaan worden. Net als het origineel speelt de remake zich af op het ruimteschip USG Ishimura. Isaac Clarke moet daar met diverse gereedschappen die hij als wapens inzet weerstand bieden tegen de necromorphs, gruwelijk ogende wezens die vooral vertraagd worden door ze te ontdoen van hun ledematen.

De oorspronkelijke Dead Space-games werden ontwikkeld door Visceral Games, dat inmiddels niet meer bestaat. Er zijn drie delen van uitgekomen. Eerder dit jaar meldde journalist Jeff Grubb al dat er een remake van het spel in de maak was. Hoewel er buiten onderstaande teaser nog nagenoeg niets bekend is, meldde Grubb gisteren na de aankondiging dat het spel elementen van meerdere delen uit de reeks moet bevatten.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nooit dead space gespeeld maar wel altijd benieuwd geweest naar deel 1 dus deze is heel interessant.

0
test

Heb alle drie de delen gespeeld en vond ze geweldig! Had eerlijk gezegd liever een nieuw deel gezien dan een remake. Maar ben toch wel benieuwd. Indien zo goed gedaan als de Resident Evil 2 remake bijvoorbeeld ga ik hem misschien toch weer aanschaffen. Wat dat betreft dan liever een complete remake dan van die waardeloze remasters.

0

@The_Scratcher Ik mag hopen dat ze er alsnog een nieuwe game van maken met een iets ander verhaal en spelwereld. Alhoewel de reveal trailer niet heel veel goede hoop geeft, het ziet en klinkt wel heel erg hetzelfde... Laat ik het anders zeggen - toen Dead Space 1 uitkwam was het revolutionair, maar ze hebben de sequels wijselijk een stukje rapper en meer open gemaakt in de gameplay want ik kon er in mijn laatste poging om het te spelen maar moeilijk doorheen slaan... de besturing is zo log en eigenlijk is het spel vrij eentonig zodra je door hebt hoe je de vijanden snel afmaakt, ze bieden bijna geen weerstand meer. De game opnieuw maken zoals het was dat zou mij geen plezier doen in ieder geval.

0

Aanbevolen voor jou