CD Projekt Red kondigt nieuwe The Witcher-game aan

CD Projekt Red kondigt nieuwe The Witcher-game aan

CD Projekt Red werkt aan een nieuwe game in de The Witcher-franchise.

Dat heeft het bedrijf op diens officiële website onthuld. De Poolse studio heeft al drie The Witcher-games op zijn naam staan - waaronder het succesvolle The Witcher 3: Wild Hunt. Verder heeft het ook een spin-off rondom Gwent, de kaartgame uit The Witcher 3, gemaakt.

"We zijn blij dat we kunnen aankondigen dat het volgende deel in de The Witcher-gamereeks op dit moment in ontwikkeling is. Het betreft een nieuwe saga voor de franchise." Wat met dat laatste bedoeld wordt is niet bekend, maar eerder gaf CD Projekt expliciet aan dat het alleen plannen voor een trilogie rondom Geralt of Rivia had. Mogelijk draait de nieuwe game dus om een ander hoofdpersonage, al is dit vooralsnog niet bevestigd. De hieronder te bekijken artwork waarin een nieuwe medaillon wordt getoond lijkt daar ook naar te hinten.

Verder laat CD Projekt Red weten dat het nauw samenwerkt met Epic Games - er is zelfs een meerjarige strategische samenwerking vastgelegd. De nieuwe The Witcher-game gaat dan ook niet op de gebruikelijke REDengine draaien, maar op Unreal Engine 5. Dit betekent overigens niet dat de game op pc exclusief op Epic Games Store uitkomt: via social media laat de ontwikkelaar weten dat het spel niet exclusief op één digitale winkel zal verschijnen.

Verdere details zijn er nog niet. Het bedrijf kon ook niet melden hoever de game in ontwikkeling is of wanneer het spel uit moet komen. Wel meldde CD Projekt Red dat de REDengine nog gebruikt wordt voor de ontwikkeling van een aankomende uitbreiding op Cyberpunk 2077. In 2020 liet het bedrijf al weten dat het kort na de release van Cyberpunk 2077 aan een nieuwe The Witcher-game zou beginnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waarschijnlijk vanaf nu dan nog zo'n 5 - 7 jaar wachten net zoals destijds bij de Cyberpunk aankondiging. En het dan alsnog presteren om met een halve game op de proppen te komen die ook nog eens 1 groot bug shitfest is! CDR PR heeft bij mij alle vertrouwen verloren na dat Cyberpunk fiasco.

0
test

@The_Scratcher Ik begrijp je helemaal, maar persoonlijk heb ik juist de hoop dat ze een les hebben getrokken uit de situatie rondom Cyberpunk. We gaan het zien. Dat het nog lang wachten wordt, vermoed ik ook wel helaas.

0
test

@MichelMusters dat hoop 8k voor ze ja. Anders kon het wel eens einde oefening zijn voor ze. Maar voor mij geen pre-order in ieder geval en kijk de kat eerst uit de boom eens het zover is.

0
test

@The_Scratcher Ik betwijfel het. Cyberpunk was echt heel vroeg aangekondigd. Toen werkten ze nog aan The Witcher 3. Nu is de situatie heel anders.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@The_Scratcher Daarom gaan ze ook nu voor Unreal Engine, om dergelijke scenario's in de toekomst te voorkomen.

0
test

@Mmo-veteran de keuze van een bepaalde engine heeft werkelijk NUL KOMMA NIKS te maken dat je een halve gare game released vol met bugs! Dat is een management keuze en verder niks.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola vond Witcher 3 echt top! Cyberpunk zal ik zeker nog aanschaffen maar pas wanneer hij volledig uitgepatched is.

0
test

@The_Scratcher Begrijp wel dat Cyberpunk niet in de developer stage tot na de laatste DLC van The Witcher 3, daar voor was er maar een klein team mee aan het werk dus ze hebben misschien 3-5 jaar aan de game gewerkt en niet al vanaf 2012 toen het werd aangekondigd.

0
test

@The_Scratcher en door dat ene fiasco vergeet je plots wat ervoor gebeurde? sterk.

0
test

@Mr.Happy ze hebben gelogen en gesjoemeld dus ja dan ben ik op z'n minst argwanend en op m'n hoede.

0
test

*PraisesTheGameGods*

0

Aanbevolen voor jou