Britse waakhond start onderzoek naar Activision Blizzard-overname Microsoft

Britse waakhond start onderzoek naar Activision Blizzard-overname Microsoft

De Britse concurrentiewaakhond start vandaag officieel een onderzoek naar Microsofts overname van Activision Blizzard.

Het is een van de eerste onderzoeken van een grote concurrentiewaakhond naar de Activision Blizzard-deal, zo meldt CNBC. De deal werd in januari aangekondigd en er gaat 68,7 miljard dollar mee gemoeid.

In een statement meldt de waakhond, Competition and Markets Authority (CMA), dat hij onderzoekt “of de deal concurrentie tegen zou werken en voor negatieve uitkomsten kan zorgen voor consumenten, bijvoorbeeld door hogere prijzen, lagere kwaliteit of beperktere keuzemogelijkheden.”

De CMA heeft zichzelf een deadline opgelegd: 1 september. Voor die tijd moet de waakhond met een uitspraak komen. Daarvoor gaat het onder andere om de tafel met betrokken derde partijen, en die consultatie moet tot 20 juli duren.

Het starten van een onderzoek van de Britse concurrentiewaakhond is niet direct reden voor paniek voor Microsoft en Activision Blizzard. Bij zulke grote overnames, waarbij een van de grootste spelers in de gamesindustrie een andere grote speler overneemt, is een onderzoek naar de mogelijke impact op de concurrentie binnen die industrie vaak een gegeven. Mocht het onderzoek uitwijzen dat de overname wel degelijk concurrentie beperkt, of op een andere manier consumenten benadeelt, dan zal het in eerste instantie alleen invloed hebben op Microsofts bedrijfsvoering in het Verenigd Koninkrijk.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lagere kwaliteit kan bijna niet, dus wat dat betreft zitten ze goed.

0
test

Lagere kwaliteit? HAhah ik denk dat dit eerder nog in het voordeel zou uitpakken. Betere games, mogelijk ook weer meer vernieuwing. Daarbij is dit logisch want bij grote overnames wordt dit altijd gedaan. Ook de EU en in de VS en waarschijnlijk in andere delen van de wereld zullen hier over buigen. Maar kwa terug uit gang kan dit bijna niet. Ik denk dat een overnam en met de schop door Activision en blizzard heen jagen een goed idee is. Mogelijk ook die 2 weer opsplitsen en los door laten gaan zou mogelijk best goed zijn. Maar ja dat zullen aandeelhouders niet goed vinden denken.

0
test

@watashi wa maurice desu. Aandeelhouders zijn straks niet meer relevant. Als ms ze uit koopt dan is ms volledig eigenaar van alle aandelen en is ABK een onderdeel van ms. Het beste voor ABK is in mijn optiek niet om die weer uit elkaar te halen maar om iemand aan het roer te zetten die weer zorgt voor kwaliteit in games ipv alleen maar aan geld denkt zoals die Kotick nu doet. En dan nog moet er veel werk gebeuren met name binnen blizzard. Alle mensen met talent en kwaliteit zijn er in de loop der jaren weg gelopen en die heb je niet zo maar weer terug. Dus het kan nog wel een aantal jaar duren voor er weer wat uit blizzard komt en of dat kwaliteit hoogstaand is zoals uit de gouden tijd verwacht ik niet nee, maar ze zijn nog te redden, dus ik hoop dat die deal er door komt en dat blizzard weer uit dat diepe dal komt

0
test

@Lavalera heb je diablo 4 gezien, game ziet er geweldig uit heb er zin in. Ik hooo eerder dat Phil spencer iemand aanstelt die de boel runt maar ook niet te veel vrijheid geeft, sommige studios binnen micro kunnen daar goed mee om andere 3 stuk van 23 niet.

0
test

@Lavalera Mmm ja of de gouden tijd van beiden bedrijven ooit terug komt is maar de vraag. Activision stond ooit aan de pioniers tijd van gamen. De eerste indie ontwikkelaar. Want voorheen brachten enkel de eigen merken eigen games uit maar Activision lukte het om zelfstandig ook uit te mogen brengen. Nu zijn ze dat indie status al lang boven maar ze missen ook wel de drive die ze in de jaren 80 en zelfs nog 90 hadden. En ja daar geef ik Call of Duty de schuld van. Ik snap hun keuze om dat te melken. Maar dat wil niet zeggen dat ik dat leuk vind. Vroeger stonden ze voor betere kwaliteit dan bijvoorbeeld Atari zelf. Tegenwoordig zijn zij geworden wat Atari was. Snel dingen uitbrengen wat een beetje grijze massa is kwa kwaliteit. En blizzard ook wel. Hun beste tijd komt ook niet meer terug. Dat is wel duidelijk met de warcraft 3 remaster. Dus inderdaad denk ik dat het ook enkel beter kan worden. Ook voor de werknemers want ik kan me niet indenken dat MS hier niet even goed met de bezem doorgaat. Oftewel mensen uitkopen en dan nieuwe mensen zelf plaatsen of vanuit de teams laten komen. We zullen zien. Ik denk overigens ook niet dat ze deze bedrijven zullen splitsen

0

Aanbevolen voor jou